Какво да ядем, ако имаме ниско кръвно?

Причините за ниското кръвно могат да бъдат различни
23 мар 2019 22:15, Михаела Лазарова
16
Какво да ядем, ако имаме ниско кръвно?
Снимка: istock

Хипотонията е състояние, характеризиращо се с внезапно понижаване на нивата на кръвното налягане. Идеалното отчитане на кръвното налягане трябва да бъде около 120/80 mm Hg.

Понижаването на кръвното налягане, по-ниско от нормалното, също е много опасен знак. Типичните симптоми на това състояние са замаяност, слабост, гадене и замъглено виждане.

Причините за ниското кръвно могат да бъдат различни, като дехидратация, промяна в диетата, енергични упражнения, анемия, стрес, ниска кръвна захар и други. Ако страдате от ниско кръвно, хубаво е да включите в менюто си определени храни.

Маслини

Ако обичате маслини, добрата новина е, че те също са чудесни при ниско кръвно налягане. Консумацията им ще ви осигури витамин Е, желязо и мед. Освен това, повечето маслини, които се предлагат на пазара са леко солени, а солените храни могат да повишат кръвното.

Храни с високо съдържание на витамин B12

Добре е хората с ниско кръвно налягане да включват витамин B12 в менюто си. Недостигът на този важен витамин може да доведе до анемия, която може да окаже влияние върху стойностите на кръвното. Яйцата са с високо съдържание на витамина, затова не пропускайте да ги хапвате по-често.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
8
 
! Отговори
Една Бг преди 5 години
Тази статия така написана е абсолютно безполезна. Маслини и яйца... има още толкова много храни и напитки, подходящи за консумиране при ниско кръвно... като пишете по темата, го направете както трябва и избройте повече неща.
10
2
 
11
 
! Отговори
Стъкло преди 5 години
Аз съм на 50 год.Моето кръвно все си е ниско 100/60 или 90/60 И постояно ме боли глава и имам световъртежи ! :(Независимо , че ям част от изброените храни !А не съм на диета !Но за един , два месеца съм свалила близо 5кг.В момента съм 50кг.И работя физическа работа ! Обичам разходките !
9
5
 
6
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 години
Каэват се - витамин це
8
9
 
12
 
! Отговори
Много сте наивни преди 5 години
Пържоли, червено вино, дробчета, кафе, шоколад. Също така, разходки на чист въздух, редовен секс и да не се заемате с тежък физически труд.От дядо си знам, че навремето лекарите са препоръчвали такъв режим и диета на хората с ниско кръвно налягане.Сегашните ти препоръчват да пасеш босилек и скромно да похапваш морковче, маслинки и яйца.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До MaйMyнaтaКой? Как се казват?
6
1
 
2
 
! Отговори
ПИТАЙТЕ ТИКВАТА преди 5 години
защо редовно гледа ЙОНЧЕВА по ТВ то. Обаче като го вдигне не може да го свали
5
1
 
0
 
! Отговори
ДИВАК преди 5 години
До MaйMyнaтa i и аз така правя НО ! всичко което ми се подаде го нанизвам - ПРИЕМАМ ГО УДОВЛЕТВОРИТЕЛНО ! На когото му липсва нещо то е за винаги , другото е измислица и наивност !
4
2
 
6
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 години
Преди 22 години, един приател ми даде малки и жълти хапченца. Които били эа...регулиране на кръвното!!От тогава нямам проблеми с кръвното, та от тях си вэемете ако ви се налага!!
3
5
 
4
 
! Отговори
ПИТАЙТЕ Е.ЙОНЧЕВА преди 5 години
Тя редовно така вдига кръвното на ТИКВАТА, че чак се налага да му го свалят
2
2
 
8
 
! Отговори
ХА, ХА, ХА преди 5 години
Хванете си/ задомете се с *** и кръвното ви винаги ще е на макс, ни ядене, ни пиене ще го сваля.
1
3
 
32
 
! Отговори
Сандо преди 5 години
женен съм, няма как да имам ниско кръвно ... от сутринта се почва