Затвор за британец, купил си оръжие в България, било законно

Джордан Уилямс спипан с бойния арсенал на летището в Кардиф
15
Затвор за британец, купил си оръжие в България, било законно
Снимка: Булфото, архив

Съдът в Кардиф, Уелс, прити зад решетките за 32 месеца млад британец, който се върнал от почивката си в България с боен арсенал.

23- годишният Джордан Уилямс бил на почивка със семейството си у нас, но на връщане бил засечен на летището в Кардиф с няколко оръжия - зашеметяващ пистолет, маскиран като фенерче и огнестрелно оръжие, съобщи BBC.

Уилямс се е признал за виновен по всички обвинения. Пред съда е казал, че купил оръжията съвсем легално в България.

На летището разказал, че е купил оръжията, за да ги сложи в колекцията си, която включва мечове на самураи и мачетета.

"Уилямс каза, че не знаел, че тези предмети са незаконни в Обединеното кралство. Той обясни, че е видял знак в магазина в България, на който пишело, че може да ги върне във Великобритания, ако се съхраняват в куфар", каза прокурор по делото.

"Електрошокът, който открихме в него, беше с надпис "полиция". Беше напълно изряден, работещ, можеше да изстреля заряд до 8000 волта", разкриват още разследващите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Електрошок палката с надпис полиц за реклама по годност по-подхожда към колекцията му мечове и добавена към нея след расходката кат находка как серия подобно мечове към коит може и подобна светеща палка с електрошок да се прибави как меч светещ де да изстрелва високи и множество заряди как от междузвездни войни,но пистолет туй си е за друга колекция от пушкала и е нямал на подобие от основните исторически ценни изработки известни дет и у тях може да си набави законно дори кат колекционер за цена
12
3
 
3
 
! Отговори
Моше преди 5 години
Въоръжен народ свободен народ.Обезоръжен народ робски народ!
11
1
 
7
 
! Отговори
Моше преди 5 години
Електрошока в Англия забранен ама АК-47 в ръцете на ци.анин е разрешен.Ахахаа какви ***!
10
0
 
9
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Минал през летище София и продължил?!?!?! Тези от летището освен да се заяждат за багажа, който и двата пъти ми беше редовен ,т.е. имах си платен багаж за багажното от 23 кг, но те и двата пъти ме караха да си доплащам за него, друго не знаят! Имаше една приказка от един затворник:-В затвора и подводница може да купиш, стига да има как да дойде до там. И това ако е държава...
9
4
 
12
 
! Отговори
SS преди 5 години
И пистолета Глок дето е на снимката,и него ли си е купил в Бг-я?Че кой в милата ни родина,дето е земен рай няма електрошок,палка,бейзболна бухалка,стрей,газов пищов,нож,мачете,кукри,каракулак,бокс,въздушна пушка,арбалет,и прочие,и прочие.Щото ингилизите не са имали османско присъсвие,а са били империя.Българи въоръжавайте се!!!
8
0
 
7
 
! Отговори
Дедо поп преди 5 години
До 6Будист чадо будист. Те са с мечове
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До шматкакитайски електрошок за 15 евро от алиекспрес.Дали наистина е оръжие?
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименСамурайски мечове.Каква религия може да е?
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ШибиРибипринципно чартърни полети от/до шенген не се проверяват въобще.
4
3
 
24
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Бг митничарите и граничарите са еталон по кретения, ръсят безплатен акъл на кило, държат се като паши с идващи и заминаващи и пускат цели самолети с хора безконтролно да влизат и излизат. Въобще цъpвyли
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От коя религия е тоз британец ?
2
0
 
25
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Тоя британец е за Нобел по т.ъпотия.Явно не познава и законите в ВБПо интересно е как е качил оръжията на самолета тук на Бг летището.Някой май си е бъркал в носа
1
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако беше танганаец нищо нямаше да му направят ами щеха да му го оставят и социални помощи щяха да му дадат и жилише безплатно но понеже е бял човек ще го затворят.