Нови закони в Бруней наказват със смърт хомосексуализма

В Лондон протестираха със знамена с цветовете на дъгата
6 апр 2019 20:52, Анисия Иванова
82
Нови закони в Бруней наказват със смърт хомосексуализма
Снимка: БТА

Стотици хора се събраха днес пред притежавания от Бруней лондонски хотел Дорчестър в знак на протест срещу ново законодателство, основаващо се на шериата и предвиждащо смъртно наказание за хомосексуализъм, прелюбодейство и изнасилване, предаде Ройтерс.

Бруней, бивш британски протекторат с предимно мюсюлманско население от 400 000 души, защитава правото си да прилага шериата, който наказва содомията, прелюбодействието и изнасилването със смърт, включително умъртвяване с камъни, а кражбата - с ампутация.

Новите закони, елементи от които за първи път бяха приети през 2014 година, предизвикаха международно недоволство.

Държавната инвестиционна агенция на Бруней притежава хотелската група Дорчестър кълекшън (Dorchester Collection).
Протестиращите в Лондон развяваха знамена с цветовете на дъгата, отбелязва Асошиейтед прес.

ООН заяви в сряда, че Бруней нарушава човешките права като прилага шериата.

Оксфордският университет съобщи днес, че ще преразгледа почетното звание, което е присъдил на султана на Бруней след критиките срещу новите закони в страната.

Университетът уточни, че споделя "международното отвращение", което е предизвикал законът и ще преразгледа решението си от 1993 година да присъди почетна титла по гражданско право на султана Хасанал Болкиах.

Световноизвестни личности като американският актьор Джордж Клуни, британският певец Елтън Джон и телевизионната водеща от САЩ Елън де Дженерис подкрепиха световен бойкот на 9-те хотела, свързани със султана. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Модерният ляв Станишев не го мисля. По-добре да не припарва там.
50
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
очакваме жестоки санции от сащ - за неспазване правата на човекачакаме всички американски и подчинените на тях телевизия да започнат кампания по смяна на това селтанчехванете някой - няма значение кой и го обявете че той е султана и толкова - нали такава е практиката
49
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не знае какво дете ще му се роди. Тогава да ви видя умните коментари :)
48
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде един директен полет на софииските сороскигендари там и те ще влязат в историята...
47
3
 
6
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 5 години
чак пък смърт...достатъчно е да се забрани всякакъв вид реклама и популяризиране, да не се приемат на работа и т.н...достатъчно е да не бъдат на първа линия в обществения живот...
46
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БРАВО. Само така ще се оправят нещата
45
2
 
3
 
! Отговори
Тинев преди 5 години
До Анонимен 68" Тинев, а да ти обърнат носа с хастара навънка искаш ли? "П.П.1. Ти кой си БЕ?2. Срам ли те е да се назовеш, пейдересино?П.П.Ха ела и пробвай. Отдавна си мисля: Как ли изглежда СКЪСЕН пейдераст? До раменете.
44
4
 
14
 
! Отговори
Тинев преди 5 години
Да живей Бруней!ЕС е ДЛЪЖЕН да вземе пример от Бруней.Лондон да се стъпче!
43
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е правилно психично болните да се наказват със смърт, особено ако състоянието им е нелечимо. Въпрос на хуманизъм е дори да не им казваме, че са болни, а да се държим с тях като с нормални хора, като дискретно се съобразяваме със състоянието им.
42
3
 
3
 
! Отговори
Мануел Маев преди 5 години
Аз съм млад умен и красив гей от Каспичан но сега живея в София. Призовавам Бруней да се извини и да отмени закона. Безобразие! Как може такова нещо.
41
3
 
16
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
За изнасилване, твърдо - ДА! Обаче за прелюбодейство??? Че то това ако е у нас всички трябва да ни избият. И мъже и жени. За гейовете не ми пука, но не трябва да се наказват с нищо, стига да не парадират. Те са достатъчно наказани от природата и живота.
40
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Против наказанието със смърт съм, но не само според законите на исляма, а и според християнските и най -вече МОРАЛНИ норми, изброените деяния са си грехове , каквото и да говорят разните LGBT "либерални" общества.They are sinners! В хомосексуализма няма нищо естествено и божествено . И ако си мислят, че като бойкотират хотелите на Шейха на Бруней в Англия, САЩ, Франция и Италия проблемът ще се реши, много се лъжат, видях в Туитър протестът пред хотел Дорчестър в Лондон, изобщо не бяха много и от това знаме на дъгата просто ме побиват тръпки!!
39
3
 
10
 
! Отговори
охо бохо преди 5 години
От някъде трябва да се започне почистването от заразата! Решително и незабавно !
38
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 39 Да бе верно св.Ефрем Сирин/Сириец/ не бил арабин ,а грък!!!Само където трябва сега да обясниш ,защо св.Ефрем е искал от св.Василии Велики ,да възложи ръце в/у него и да моли Господ ,св.Ефрем ,да проговори гръцки!!!
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 43 Историята я знаеш повърхностно ,но иначе обиждаш!Не всички араби са били християни ,даже малцинство от тях са изповядвали християнството,а пък в Арабския полуостров мнооого малко от тях са били християни.Езичеството все още е имало много подържници!В първите векове християнството не е било ,,господстваща"религия в Рим.Империя и повечето държавни образования с изключение на Армения и Грузия!
36
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименИзчезнало чувство за хумор?
35
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До спорещите за произхода на религиите - кой са арабите и от къде произтичат монотеистичните религии, знаете ли? Ако прочетете "Стария завет" може би ще прекратите спора, ще разберете кои са еврейте, арабите и какви са останалите, и последно - къде са "Светите земи" и за кого са "свети"!
34
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен" България да стане колония на Бурней! "Пий си хапчетата, безроден продажник! Ако толкова много ти харесва Бурней, заминавай там! България е на Балканите и Европа.
33
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България да стане колония на Бурней!
32
3
 
8
 
! Отговори
покана преди 5 години
да поканим екзекуторите от Бахрейн в Браксел и проблемите на Европа ще бъдат решени, муахаха...