Сливенски свещеник антиваксър заведе дело за дискриминация

Иска промяна на законодателството
9 апр 2019 12:15,
70
 Сливенски свещеник антиваксър заведе дело за дискриминация
Снимка: Reuters
Сливенският свещеник отец Евгений Янакиев е внесъл жалба в Комисията за защита от дискриминация, съобщава dir.bg.
 
Поводът за жалбата му е отказ синът му да бъде допуснат в детска градина заради липса на задължителни имунизации, каза неговата адвокатка Детелинка Ангелова.
 
Отец Янакиев настоява за промяна на законодателството така, че ваксините от задължителни да станат препоръчителни.
Още по темата
Според него сегашният закон за здравето лишават родителите от правото им да откажзат ваксинации и противоречат на Международната конвенция за правата на човека и Хартата за основни права на Европейския съюз.
 
"Детето ми е дискриминирано - то иска да е в градина, да се запознава с други деца. Законът не позволява това, но той позволява на други деца, които по медицински причини нямат имунизации, да посещават градина. За тях може, а за моето дете - не. Тези двойни стандарти на всички ни писнаха", аргументира се още отец Евгений.
 
Свещеникът има 9 деца, а последните 2 от тях не са имунизирани в знак на протест. 45-годишният свещеник анатемосал ваксините още преди няколко години. 
 
"Трябва да има право на избор, на информираност. Когато ни правят рентген, ни искат да подпишем писмено съгласие. За ваксините никой не ни информира - когато се роди едно дете, никой не пита родителите дали са съгласни, а му поставят ваксина", смята свещеникът.
 
Според неговият адвокат това е първата жалба за подобен род дискриминация у нас и чрез нея се надяват да предизвикат широка обществена дискусия по темата за ваксините. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
ха преди 2 години
До БауЧе нали децата общуват и извън детските градини!
46
0
 
0
 
! Отговори
хм преди 2 години
До Вескокакво мнозинство?!! Всичко е за пари, пич! Не вярвам на някой да му пука за мен или децата като ми предлага ваксина, която се заплаща от нашия джоб, и внасянето и горенето на отпадъци от цяла Европа, и износа на златото ни.
45
0
 
0
 
! Отговори
ха преди 2 години
До Анонимен Нали сте ваксинирани? Неваксинираното не те застрашава. Иначе какъв е смисълът да бодеш детето?!!
44
0
 
0
 
! Отговори
хм преди 2 години
До ИисусАми нали са имунизирани, бе. От какво те е страх?!
43
4
 
2
 
! Отговори
Иисус преди 4 години
Отче, ходи си при Ицето и недей да си буташ кекавите деца при имунизираните, че ще пламне някое огнище, ами ходи си направи децка градина/училище за такива деца, да видиш до кой клас ще изкарат :)
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ivailo"По-големи ***.оти от атеистите няма..."Има, има. Това са вярващите.
41
2
 
3
 
! Отговори
ваксо преди 5 години
формалдехидът причинява левкемия, но когато бъде инжектиран на бебета чрез ваксина, той по магичен начин се превръща в прах от еднорог, както и всички други гнусотии от ваксините. по-добре да си траем
40
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отец от коя църква? Защо не ни кажете или има причина да я криете. Ако са от Свидетели на ....................... нека да сиживеят в църквата си да не ни натрапват своето присъствие.
39
11
 
6
 
! Отговори
ivailo преди 5 години
До Д-р ХаусПо-големи ***.оти от атеистите няма...
38
5
 
14
 
! Отговори
vlady преди 5 години
До Да бе даПри намаляване на ваксиналното покритие се създават условия за циркулация на опасни бактерии и вируси - неваксинираните могат да ги разпространяват. Създават се и условия за мутации.
37
19
 
19
 
! Отговори
Да бе да преди 5 години
Не разбирам защо скачате на тия, които не искат ваксини. Вашите деца нали са ваксинирани? Нали вярвате, че ваксините са надеждни?Бодете си се там и оставете хората да си живеят живота.
36
18
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз искам моето дете да не бъде дискриминирано и заразявано от неваксинирани деца и ще заведа дело.
35
10
 
21
 
! Отговори
Гешо преди 5 години
Преди 20 години кралицата на Холандия отне родителските права на всички холанци за един ден и ваксинира всички деца, за да спре епидемията от коклюш
34
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ние цели три села си гледаме един поп пък попа ли няма да може да отгледа девет деца
33
15
 
21
 
! Отговори
Георги преди 5 години
Най-голямото медицинско откритие не се примема от някой от църквата :Dкласика
32
24
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заслужава 100тояги на голо после доживот принудителен труд в инфекциозното отделение на някоя болница.
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Да, речника се разширява и променя постоянно. Не се прави на много умен, хвърляйки за учени фрази в отчаян опит, да влидираш жалко си съществуване пред напълно непознати..."Добре, стана ми симпатичен, за теб съм готов да приема и нова дума - антиграмотник. Къв си ти би, мъмбъл рапер ли
30
8
 
13
 
! Отговори
До 26 от 24 преди 5 години
Защото все още няма ваксини за всички болести, но за тези за които има е недопустимо да не бъдат предотвратени. Относно събирането на пари за болни деца, това го има, само защото липсва достъпна здравна помощ за всички в нужда. Ако живеехме в нормална държава, с нормално и достъпно здравеопазване, лечението на деца нямаше да се случва посредством "Българската Коледа" а по един тих и рутинен начин.
29
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, от кога цъкането из БГмама е равнопоставено на медицинска диплома ?!! Правилата са тук с цел. Дискриминираме пияните шофьори защото са опасни за другите, по същата причина дискриминираме не ваксинираните деца. В това няма нищо противоречиво, ако с поведението си застрашаваш другите, ще бъдеш отделен от тях. Щом иска да си пази детето с молитва, да си го държи в къщи.
28
5
 
12
 
! Отговори
Веско преди 5 години
Ами, трябва да приеме, че законите се правят за мнозинството. И услугата застраховка е по желание, ама не можеш да караш кола, ако нямаш застраховка ГО!