Турция или България – изборът, който трябва да направи VW

Накланят ли се везните в полза на съседката ни?
Обновена: 14 апр 2019 14:03 | 14 апр 2019 13:40, Нели Христова
206
Турция или България – изборът, който трябва да направи VW
Снимка: Reuters

Къде ще бъде новият завод на Фолксваген (Volkswagen)? За сега изборът се свежда между Турция и България, съобщават от БТА, цитирайки турски издания.

Според медиите в съседката ни, двете държави са с най-силни алтернативи за проекта на Фолксваген поради условията, които предлагат.

Предпочитанията на концерна натежавали към Турция заради разпределителната структура, която притежава, и наличието на повече квалифицирана работна ръка, отбелязват медиите.

Според ДПА разходите за персонала в Турция били много по-евтини в сравнение с тези в Германия. Инвестицията на германския автомобилен гигант /в България или в Турция/ щяла да бъде за милиарди евро.

Представител на турската асоциация за автомобилостроене Алпер Канджа казва по повод информацията, че очакванията на Турция са евентуална инвестиция на Фолксваген в страната да бъде насочена към производството, а не концернът да ползва Турция само като пазар за продажба на продукцията си.

Според турските източници Фолксваген е постигнал договореност със заводите на Форд в Турция за производството на микробуси в тези производствени съоръжения.

Посочва се също, че специалисти от Фолксваген са били специално на посещение в София за инспектиране на възможностите, които притежава България, за евентуално инвестиране на германския автомобилен концерн в завод в страната. Ръководството на Фолксваген миналата година бе обявило, че през следващите пет години ще инвестира 44 милиарда евро за производство на електромобили, безпилотни коли и дигитални технологии.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
5
 
8
 
! Отговори
ДИВАК преди 5 години
До До 138 и 140 - явно сте шофьори с тираджийски манталитет и си мислите , че сте хванали Бога за шлифера , шофьорският ви манталитет не ме интересува , интелекта се изразява в науката и достиженията на самата личност ! Аз си купувам марка автомобили от ЯПОНСКИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ и хич не ми дреме за БАЙГАНЬОВСКИТЕ КАРУЦАРИ !
123
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДИВАКто верно бе Ганчольо че на тебе на ти прилича каруцата, и друго не ти требе...
122
7
 
5
 
! Отговори
ДИВАК преди 5 години
До Търтеи - " на кого да вярвам- на Фолксваген или на вас " - аз вярвам на САЩ , изхвърлиха В,,олксваген от северна АМЕРИКА ! На България не и трябва от немската федерация такива "самовари " , обидно е за БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ !
121
6
 
3
 
! Отговори
V преди 5 години
Искам да кажа че са нужни друг вид политици и друг вид политики .ЕС не е непреодолимо препятствие .И те не спазват правилата .Тука вече си трябва акъл .Само с навеждане не става .Трябва да си отстояваме НАЦИОНАЛНИЯ ИНТЕРЕС .А не чурбаджииски за сметна на нацията .Защото ще изчезнем като нация .Много е дълго и не ми се пише .Но така или иначе ЕС вече е в тежест за нас .
120
7
 
14
 
! Отговори
Търтеи преди 5 години
"Турция заради...наличието на повече квалифицирана работна ръка" - ама как бе? Нали тук форумните търтеи по цял ден ревът че са квалифицирани да извършват работа като немците, но заплатите им не били немски, а български. Сега какво - даже турците са по-квалифицирани от вас. На кого да вярвам - на Фоклсваген или на вас?
119
6
 
7
 
! Отговори
V преди 5 години
Отношенията ни и с Русия и с Турция са пълни с европропаганда и предрасъдъци .Но ние трябваше да сме свикнали с това защото се намираме на границата на два свята. Сблъсъка между християнския и мюсюлманския от една страна и изкуственото разделение от четвъртия брюкселски райх . И двете разделения са негативни за граничните народи.Тоест трябва си други политици ,ако не искаме да обираме само негативите .Цялата гранична зона страда от това .България Украйна Турция Армения Грузия.Въпрос на политичес
118
10
 
6
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯЯЯЯЯ преди 5 години
ДАНО ДА ИЗБЕРАТ ТУРЦИЯ, ТУРЦИЯ ПОВЕЧЕ ЗАСЛУЖАВА ПРИ НЕЯ ДА Е ЗАВОДА, ДА ЖИВЕЕ ТУРЦИЯЯЯ, ТУРЦИЯЯЯЯЯЯЯ ОБИЧАМЕ ТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
117
4
 
12
 
! Отговори
V преди 5 години
Не разбирам защо има такава неприязъм към Турция .Вярно че имат големи проблеми .Ама ние трябва да си гледаме нашия интерес и наще проблеми (ромите,а не турците) Турция е огромна икономика до нас .От това можем или да спечелим или да изгубим .Всичко е в наще ръце .Като казват това не оправдавам престъпленията на турците по време на турското ,,присъствие,, като някой т.ъ.п.а.нари .А казвам че можим да спечелим от общ бизнес ,вместо да се конфронтираме безмислено(миналото не можем да променим)
116
5
 
4
 
! Отговори
V преди 5 години
Еми нали знаеш кво е казал народа .СЛУШАЙ ПАТИЛО ,А НЕ СТАРИЛО. Припатил съм си с тия .Та затова ръся акъли :))) Не бой са .Акълите в БГ не са ценност .Така че пак ще изгубим :))) Кво ти пука .Да правят глупости .Следващите след нас ще плащат сметката.Докато се научат да не гласуват за такива като герб.
115
3
 
5
 
! Отговори
-V преди 5 години
Глупаците не свършват. Правиш части за поддоставчици на поддоставчици. Колко ще спечелиш и какви заплати ще плащаш?
114
5
 
9
 
! Отговори
До V преди 5 години
Брях,брях,голям разбирач чиста проба"Гай ***"
113
5
 
7
 
! Отговори
V преди 5 години
До 128 По добре да оставим монтажа на турците.Там има много проблеми .При мерцедес и при бош нещата са многоого по различни .Ние е по добре да се съсредоточим при компонентите ,а не при монтажа .Защото ще станем заложници на смотания мениджмънт на фолцваген .Ако турците вземат нацистите ние можем да се заемем с производството на самата кола .Защото там тя само се монтира ,а производството е в съседни държави по принцип;)
112
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма друга нация,която да мрази толкова много турците и да се занимава 24 часа в денонощието с проблемите на Турция и турците. Защо не използвате мозъците си за просперитета и развитието на България ? Оставете проблемите на Турция да ги решават хората, които живеят там, а Вие/всезнаещите/ гледайте да решавате собствените си проблеми. " Народ, който се храни с история от миналото си, остава без настояще и бъдеще."
111
7
 
4
 
! Отговори
V преди 5 години
Фолцваген имат проблеми в мениджмънта и вечно не могат да си намерят хора.Освен това в бг не може да се инвестира .Като цяло е по добре да се съсредоточим към частите ,а не към монтажа ;) Тая фирма Хитлер я създаде с други принципи ,които се извратиха от по големи нацисти от Хитлер .Няма да се решат така проблемите на Фоцваген.До сега маркетинга и дизайна бяха водещи но света много се промени .Тази компания няма бъдеще .Много жалко .Последната тяхна технология от 90 те е приложима при други неща
110
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турция е агресор и в Северен Кипър, и в Сирия................но това не пречи на западните лицемери да строят заводи в Сирия!!!Ето нагледан пример за двойните западните стандарти и лицемерие!!
109
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички инвестиции заобикалят България. гарантирано от ГЕРБ!!Е................голяма работа, важното е че едни наши хора имат евтини апартаменти, в двете големи партии!!
108
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Останахме без специалисти във всички области на реалното техническо производство!!!!!!!Икономиката ни разчита единствено на сферата на услугите!За нивото на корупция в Бг да не говорим.Тъй, че най-вероятно Фолксваген ще избере Турция.
107
6
 
14
 
! Отговори
комитата преди 5 години
то е ясно че ще е в турция -това е марка а германеца дава там където има сигурност,традиции а турция ги има в автомобилостроенето.Ние два пъти опитахме и с е провалихме да не говорим ,че пазара е огромен там тук е нищо.
106
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 100%TURKКато си в Турция, стой си там и влизай в тамошните сайтове. Може да отидеш и доброволец в Сирия!
105
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА, След като си толкова доволен какво правиш в Български чат? Марш в анадола!!!