Турция или България – изборът, който трябва да направи VW

Накланят ли се везните в полза на съседката ни?
Обновена: 14 апр 2019 14:03 | 14 апр 2019 13:40, Нели Христова
206
Турция или България – изборът, който трябва да направи VW
Снимка: Reuters

Къде ще бъде новият завод на Фолксваген (Volkswagen)? За сега изборът се свежда между Турция и България, съобщават от БТА, цитирайки турски издания.

Според медиите в съседката ни, двете държави са с най-силни алтернативи за проекта на Фолксваген поради условията, които предлагат.

Предпочитанията на концерна натежавали към Турция заради разпределителната структура, която притежава, и наличието на повече квалифицирана работна ръка, отбелязват медиите.

Според ДПА разходите за персонала в Турция били много по-евтини в сравнение с тези в Германия. Инвестицията на германския автомобилен гигант /в България или в Турция/ щяла да бъде за милиарди евро.

Представител на турската асоциация за автомобилостроене Алпер Канджа казва по повод информацията, че очакванията на Турция са евентуална инвестиция на Фолксваген в страната да бъде насочена към производството, а не концернът да ползва Турция само като пазар за продажба на продукцията си.

Според турските източници Фолксваген е постигнал договореност със заводите на Форд в Турция за производството на микробуси в тези производствени съоръжения.

Посочва се също, че специалисти от Фолксваген са били специално на посещение в София за инспектиране на възможностите, които притежава България, за евентуално инвестиране на германския автомобилен концерн в завод в страната. Ръководството на Фолксваген миналата година бе обявило, че през следващите пет години ще инвестира 44 милиарда евро за производство на електромобили, безпилотни коли и дигитални технологии.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде е сега банкярския самохвалко дето все строи пътища и инфраструктура, дето се целува с Меркел редовно, дето германско НПО му финансира създаването на партията и сега К O Р завод? Нали беше голямата работа и все развивал България? Излиза че не е свършил работа и за пет стотинки. Ако Германия предпочете Турция това означава че Бойко Борисов е аут от всякакви политики, икономики и форуми. Турция все пак не е държава от ЕС и там ще имат разходи за мита и тн при износ.
103
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Провинция Хатай е Сирийска. Вън турския окупатор!
102
9
 
19
 
! Отговори
преди 5 години
Света София в Истанбул е църква! И винаги ще бъде църква!
101
12
 
18
 
! Отговори
заповед преди 5 години
Вън Турция от северен Кипър!
100
11
 
17
 
! Отговори
преди 5 години
Може ли мъж да забременее? По принцип -не,но в Турция опитите продължават.
99
8
 
21
 
! Отговори
Ще е в ЕС преди 5 години
Завода ще е в страна членка на ЕС ! От последните две само едната е такава :))
98
10
 
20
 
! Отговори
Странно преди 5 години
Турция на правителствено ниво да продължава да нарича немците фа.шисти и да чака после инвестиция от Фолксваген .......
97
3
 
26
 
! Отговори
А честито! преди 5 години
Преди месец голяма хвалба беше как е решено завода вече да е в Сърбия, сега същото се повтаря с Турция, а той ще е в България - площадка Кремиковци !
96
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако фолскваген направи завод, ще стигнем там където беше Чехия 1994 г. Спомняте ли си го онова време? Извадиха хората Шкода Фаворит, а нас ни чакаше тепърва масовата приватизация, хиперинфлация, зърнена криза.Чехите знаят какво искат. Винаги са били и имат самочувствието на част от европейската икономика и верига на доставки. Изгониха комунистите, сега не можем ги стигна нивга.
95
31
 
26
 
! Отговори
Индустриалец преди 5 години
Е Турция разбира се. Кой нормален ще произвежда в България. Няма кадри а и малкото останали са на 80% мързеливци и пияндурници. Аз отдавна си изнесох производството в Одрин и бизнеса върви прекрасно. Хората работят и не бързат да се приберат в 5:30 за да плющят ракия или бира.
94
6
 
15
 
! Отговори
Турчина преди 5 години
Турците започват производство на собствен автомобил.Прототипът ще е тази година,а серийното производство ще е след 2 г.По-добре да оставят немците да инвестират в България.
93
2
 
15
 
! Отговори
Asd преди 5 години
Ако бяхме вече и в еврозоната, щеше да е още един плюс. Може би все пак ще се отчете рази перспектива
92
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Кърджъ АлиИстинското име на Индже войвода е Стоян,роден в южна България.той получава турското име си Индже ,когато е обучаван за *** в турските казарми,след което избягва от там,той е кърджалийски главатар на кържалийските жестоки банди,а след време се променя,става хайдутин и се бие за свободата на българите в северна България и Молдова.Умира убит от собствения си син(все още дете),без сина да знае,че това е баща му.Ето такива са били кържалиите.
91
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ам естествено че VW ще искат да инвестират в дьржава с квалифицирани работници а не в такава дьржава пьлна с сулю и пуловци.
90
13
 
15
 
! Отговори
Кърджъ Али преди 5 години
До 102Да, знам откъде идва името на Кърджали. Между другото, ти в кой клас ходиш? Името на Кърджали идва от Кърджъ Али, ще рече "Али, който живее в къра"Виж, хлапе, ако не знаеш нещо, питай по-знаещите, вместо да се излагаш пишейки глупости. По-добре е да си мълчиш и всеки да си мисли че си *** невежа, отколкото да си отвориш устата и да премахнеш всякакво съмнение, че си такъв.
89
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 97В Турция се произвежда всичко, както стоки с много ниско качество и евтини за клиенти като българите, които са бедни като мозабикски селяни, така и стоки с много високо качество за платежосбособни хора, а не за клиенти като българите, които са бедни като мозабикски селяни! Не може за 3 гроша 5 кюфтета!
88
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ХА-ХА-ХА-ХААААААААААА ти знаеш ли откъде идва името на Кърджали?От кърджалиите,които не са били турци,а смес от еничери и други бандити обособени в големи банди от които е треперел от страх турския султан и се е на.сирал само като чуе за кърджалии и въпреки,че праща няколко пъти войска срещу кърджалиите,не може да се справи с тях,накрая местните българи му помагат да се справи с кърджалиите!Кърджалиите не са били турци.Те се заселват в него район и от там идва името.
87
16
 
8
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 5 години
Ако VW построи завод в България? На кого ще ги продаде тези коли? Турция налага огромни мита за внос на автомобили и техника, освен това до 2 години започва серийно производство на 2 турски марки електромобили, в Турция имат заводи още - Рено, Фиат, Форд, Тойота, Мерцедес, БМС, ТЕМСА, Отокар, Хюндаи, Хонда - За тези се сещам, но имаше още :)))))))ХА-ХА-ХА АААААА
86
10
 
13
 
! Отговори
tt преди 5 години
Добре отворко.Да си чувал за телевизор или пералня произведени в България?Няма.А ако имаше какво ли би било качеството?Нямаш хал-хабер за какво говориш.По-добре не се включвай.
85
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Автомобилостроенето е локомотива на индустрията за всяка една страна,за бедна България това ще бъде толкова хубаво ако стане, че чак не ми се вярва!