Установен е контакт с още 6 българи в Шри Ланка, добре са

Общо 18 наши сънародници поддържат връзка с мисията ни в Индия
22 апр 2019 12:17, Елка Василева
9
Установен е контакт с още 6 българи в Шри Ланка, добре са
Снимка: Reuters

По последна информация от посолството ни в Делхи е установен контакт с още шестима български граждани, намиращи се на почивка в Шри Ланка, за които по-рано сигнализираха техни близки. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

Шестима българи се намират в град Тамбуа. Единият от тях е потвърдил пред близките си, че всичките са добре. Посъветвани са да не предприемат пътувания и да изчакат нормализирането на ситуацията в страната. Предадени са им и телефоните за връзка с посолството в Индия, което е готово да им окаже съдействие при необходимост.

Така мисията ни в Индия вече е във връзка 18 български граждани в Шри Ланка. Всички те са невредими след атентатите от 21 април.

Шестима българи се намират в един от пострадалите хотели при атентатите в Коломбо, но не са били засегнати. Други шестима български граждани са в различни градове, извън Коломбо, и са посъветвани да изчакат пълното успокояване на ситуацията преди да пътуват.

Още по темата

Българското посолство в Делхи е в постоянен контакт по линия на местното консулско сътрудничество с посолствата на страните от ЕС в индийската столица, където се подава актуална информация от Коломбо. Посолството ни е в постоянен контакт и с хотели, и с болниците в Коломбо, където са настанени пострадали при атентатите.

Българските граждани са съветвани да поддържат връзка с посолството в Делхи, с близките си и да изчакат ситуацията в Шри Ланка да се нормализира. Тя постепенно се успокоява.

Препоръчително е българските граждани в Шри Ланка да избягват места, в които се провеждат религиозни прояви или в близост до религиозни храмове, а също и да проявяват предпазливост, ако са в близост до големи събирания на хора, протести или демонстрации.

Сред идентифицираните до момента чуждестранни граждани, жертви на бомбените експлозии в Шри Ланка, няма български граждани. Няма данни и за ранени български граждани. По последна информация от посолството ни в Индия 293 са загиналите, 502 души са пострадали при атентатите.

При необходимост или при извънредна ситуация българските граждани могат да се свържат с посолството на Република България в Делхи на тел.: + 91 11 26115549; +91 11 26115550 , тел. в извън работно време: + 91 9910999498.
Сигнали и молби за съдействие се приемат денонощно и на телефонните линии на Дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или имейл: crisis@mfa.bg.
 


9
Още по темата: Шри Ланкаатентати
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
От някой си преди 1 месец
Тези не са добре ,що не почиват в Ахтопол!
7
2
 
3
 
! Отговори
цейлонски чай преди 1 месец
И какво ни пука на нас за някави си модерници дето ходят по круизчета? Застрховки нямат ли си или пак ние ще плащаме?
То не бяха алпинисти, парашутисти, мотористи, разни сноби със самолети.....
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
мамини убавци - отишли на почивка на другия край на света и сега ще ги спасяваме
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И каква "изненада" ислямистка групировка на име "Национален Джамаат" стои зад атентатите.
4
1
 
6
 
! Отговори
БЪЛГАРИН БУДИСТ преди 1 месец
ДО 1:ЧЕ ШРИ ЛАНКА СИ Е НОРМАЛНА АРИЙСКА БУДИСТКА ДЪРЖАВА,САМО 10% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО ИМ Е НЕНОРМАЛНО И ТЕ СА БРАЧЕДИ НА ДЪЛГОНОСИТЕ СЕМИТИ И С СЪЩАТА ПОДЖИЛЕНА ЦЕВ КАТО ТЯХ(СЕЩАШ СЕ ЗА КОЙ ГОВОРЯ)
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В такава ситуация изобщо не им трябва контакт с посолството в Делхи, а директно с посолство в Коломбо на която и да е страна от ЕС. Имат право на това и за разлика от нашите посолства, там ще им окажат помощ
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Оохххх......браво. Сега вече се успокоих.
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И като държат връзка това какво им помага ? По-добре да хващат първия тролейбус за някоя нормална държава.