3:3 на "Армията": Девет от Ботев изхвърлиха ЦСКА за купата

Гостите изравниха и стопиха шансовете на "Червените"
24 апр 2019 21:05, Петя Славова
76
3:3 на "Армията": Девет от Ботев изхвърлиха ЦСКА за купата
Снимка: Gol.bg

Ботев Пловдив се класира на финала за Купата на България след невиждана драма на реванша с ЦСКА.

Мачът на стадион "Българска армия" спокойно може да се определи като №1 у нас от началото на века и завърши при драматичното 3:3. Така с общ резултат 6:5 "канарчетата" си осигуриха участие в директната битка за трофея, където ще срещнат градския съперник Локомотив.

Ботев поведе насред София с 2:0 с голове през първото полувреме на Тодор Неделев и Лъчезар Балтанов. След почивката Али Соу намали, а Филип Филипов беше изгонен за втори жълт картон. По-късно Евандро направи 2:2, а в 84-ата минута Антонио Вутов беше изгонен директно от игра.

Причината беше оспорване за дузпа за ЦСКА, от която Соу покачи на 3:2. Но с девет души на терена гостите не се предадоха и Кристиан Димитров с глава прати "жълто-черните" на финал!

Статистиката показва, че двата отбора са играли 15 пъти помежду си за Купата. "Червените" спечелиха последните си две домакинства на пловдивчани – 2:1 и 4:1, с което прекъснаха серията от три поредни равенства помежду им в столицата.

Вижте още новини за спорта в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не обичам Локо Пд но съм за тях след гадните сцени на Армията вчера!!!! Жълтурковците освен това се скъсаха от симулации и търкаляне и лежане по терена не заслужават купата и уважение
65
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До кога ще продължава това безобразие?Жълтите да се подиграват с труда на съдиите.....
64
0
 
4
 
! Отговори
люляци безнадеждни преди 5 години
Третия играе бараж срещу седмия. Ако не играеме на домакинския терен в Ловеч, Етрополе или където и да е сме изгубили и битката за Европа!!!!!
63
4
 
5
 
! Отговори
SS преди 5 години
Браво на жълтите! Обаче купата е Черно-Бяла!
62
2
 
5
 
! Отговори
ЦСКА-р преди 5 години
Срам ме е от този отбор в момента. Почти се почувствах като фен на ФК Лесни.Добре, че другия ми любим БГ отбор е Ботев та до някъде не съжалявам толкова.
61
3
 
5
 
! Отговори
Левски Европейски преди 5 години
Сериозен анализ: Ботев са много по-класен отбор от всички, видя се особенно 1 полувреме. замислени атаки, с 1 докосване , движение на скорост- 2 гол класика, И тук веднага изпуснаха цецка да им набият още 2 гола от атаки. Гола на Неделев класика- грешка бил? Ало Любо, добър треньор си вдигна отбора ,НО НЕ ПИЩИ ВЕЧЕ -СЪДИИТЕ БИЛИ ВИНОВНИ НА цска!? Изгони 2 *** неоснователно, а такава измислена дузпа не са давали даже на Левски и лудогорец! За едно е прав Любо- защо Ботев и Левски легнаха на лудого
60
1
 
4
 
! Отговори
люляци безнадеждни преди 5 години
Щом с този съдия при такава *** не стана - освобождавай и разпускай клуба като Верея. Вие сте еднодневка. Остава упражнението със супата
59
2
 
4
 
! Отговори
люляци преди 5 години
Докога ще играете домакинските си мачове на неутрален терен? Стига с това продължително наказание. Друго щеше да е в Ловеч, Етрополе и къде ли не?
58
1
 
7
 
! Отговори
Любо Пенев преди 5 години
Съдията ни закла !Нашата тактика беше да играем срещу 11, а тоя да вземе да изгони двама...
57
3
 
5
 
! Отговори
Луд преди 5 години
ЦСКА ги изхвърлиха на 09-СЕП
56
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щеше да стане прекалено ако изгони и трети футболист на Ботев.
55
2
 
24
 
! Отговори
Влад преди 5 години
Слаб треньор, играчи под средно ниво - това е истината. Тактиката с "гадните съдии" вече се провали.Сега следва позорно снишаване и Велик ден...
54
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 58Любо, ти ли си?
53
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре де дузпата вчера беше пресилена, а не отсъждането на нарушение преди втория гол на ботев в пд и волейбола в нак поле на ботев какво беше?
52
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Големият Канар Тошко Неделев играе само срещу ЦСКА, срещу делиормана и подуене си пази кръста да не изстине.. затова хайде към диарбекира да търка пейката в някой турски гранд от пета турска дивизия
51
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормално беше да издyxaт cyпата...Все пак треньорът им е абсолютен спец по тази дисциплина...
50
5
 
21
 
! Отговори
eve1 преди 5 години
Все пак,добър мач за българските стандарти.Поздравления и за двата отбора!
49
1
 
25
 
! Отговори
Охобохо преди 5 години
Имам спомен,че тоя Пенев-чичовото е духател на супи.Защо не вземе да се махне?Не става за треньор тоя,не е като чичо си.
48
23
 
8
 
! Отговори
до 44 преди 5 години
ЦСКА май е единствения клуб, платил 8 милиона лева на държавата!Левски, закрит през 1947 година!Динамо София, преименуван на Левски, обединява се със Спартак, престава да съществува през 1992 година, Томас Лафчис основава нов клуб, който към момента има над 32 милиона лева дългове!Хайде не се прави на умник, че не ти се отдава!
47
1
 
40
 
! Отговори
От ЦСКА съм преди 5 години
Дузпа наистина нямаше. В тази ситуация ощетиха Ботев Пловдив