Порошенко обвини: Москва премина "червената линия"

Путин подписа указ за даване на руско гражданство на украинци
25 апр 2019 10:30, Елка Василева
97
Порошенко обвини: Москва премина "червената линия"
Петро Порошенко. Снимка: архив, Reuters

Украинският президент Петро Порошенко обвини Москва, че е преминала "червена линия" с подписването на указ за облекчаване на процедурата за получаване на руско гражданство в Източна Украйна, предаде ДПА.

"Факт е, че Кремъл подготвя следващия етап на агресия срещу нашата страна: анексирането на украинския регион Донбас или създаването на руски анклав в Украйна", каза той.

Порошенко, който загуби втория тур на президентските избори в Украйна в неделя, призова международната общност да предотврати "най-лошия сценарий" и да затегне санкциите срещу Русия.

Екипът на новоизбрания президент Володимир Зеленски - комик, който никога не е заемал политически пост - също разкритикува хода на Кремъл.

"Това действие е още едно очевидно потвърждение за международната общност за истинската роля на Русия като държава агресор", заяви екипът му.

Трите предизвикателства пред новия президент на Украйна - комика Зеленски

Кремъл съобщи вчера, че президентът Владимир Путин е подписал указ, който прави по-лесно за хората, живеещи в сепаратистките региони на Източна Украйна, да получат руски паспорти.

Още по темата

Жителите с постоянно пребиваване в "отделни окръзи" в Донецка и Луганска област могат да станат руски граждани чрез "опростен процес", според Кремъл.

Решението за предоставяне на жителите на Донбас на гражданство на Руската федерация по опростен ред има чисто хуманитарен характер, защото ситуацията, в която те се оказаха, не бива да бъде търпяна, заяви руският президент Владимир Путин пред руски депутати, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"Нямаме никакво желание да създаваме проблеми на новата украинска власт, но да се търпи ситуация, при която хора, живеещи на територията на тези Донецка и Луганска република, лишени напълно от всякакви граждански права, това вече преминава границата от гледна точка на правата на човека. Те не могат да се придвижват нормално, не могат да удовлетворяват най-елементарните си потребности и да се ползват от елементарните си права. Това е въпрос от чисто хуманитарен характер", каза руският лидер.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
26
 
! Отговори
истина е преди 5 години
До Анонимен 18Защо на вас истината не ви харесва ?а тя е че Украйна убива мирни граждани деца,старци,жени в Донбас.
18
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 15сега ще бъде голям удар, да се окаже, че ТОЙ им дава "краснокожая паспортина", ама ТЕ - НЕ я искат!---това е и идеята на зеленкски - чрез контра информационна война, да върне съзнанието на хората...защото владее този, който владее умовете, а не телата! а фюрера в момента владее телата на задушените русначета, но ако им зърнеш мненията в тубата ... проклинат "късмета" да се родят в "тая ***" (цитата е буквален)
17
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 20Е какво е оръжието на врага? Само *** пропаганда лъжи и терористични заплахи и изпълнения, друго оръжие от Русия не съм видял.
16
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кремълският лилипутин е най-кървавият след Сталин !
15
5
 
31
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 5 години
По време на преврата този фашага колко невини " Украинци" изби в Одеса и защо като Милошевич и него не го пратиха в Хага да го съдят.За всички е ясно ,че Украйна е една фалшива държава както Косово,Чечня, Северна Македония. Такива държави не е имало преди 100 години. Щом хората там се чувстват като руснаци никой не може да им отнеме това право. Защо и ние с предимство не даваме БГ паспорти на Бесарабските българи, а ги продаваме на македонци?Политиката на Путин е напълно правилна.
14
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 16С агресор и завоевател не се преговаря с него се воюва.--ами той ще воюва - като иска рязко затягане на санкциите, които до момента си бяха чиста проформа!да воюваш с "оръжието на врага" - не е добра идея!
13
3
 
27
 
! Отговори
това е преди 5 години
До Слава УкранРусия ли избива хора в Донбас или Украйна?там има много пролята кръв и вече връщане на зад към Украйна няма да има.
12
4
 
25
 
! Отговори
Weiss преди 5 години
Украинския плевнелиев :-) Този обаче, трябва да му се признае, поне имаше топки да се яви на избори.
11
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
сега ще бъде голям удар, да се окаже, че ТОЙ им дава "краснокожая паспортина", ама ТЕ - НЕ я искат!
10
4
 
27
 
! Отговори
факт преди 5 години
Украинската армия обстрелва вече години тези области и изби стотици мирни хора,ясно е че те ще търсят защита от Русия,Киев имаше възможност по мирен път с Минскиа договор да си върне тази част но те предпочетоха да убиват,кой сега е минал червената линия!
9
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Московската Орда върви към пълзяща анексия на Донбас !
8
28
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Слава УкранРусия е държава агресор.--това го знаят даже в австралия
7
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И тоя ли ще продължи да плямпа от калта като колегтата му Помаш ката Шу шу мига.
6
3
 
36
 
! Отговори
vlady преди 5 години
Порошенко провежда месечен запой след загубата на изборите за президент на Украйна и явно е постигнал поредния делириум.
5
5
 
35
 
! Отговори
Мишо преди 5 години
Няма такава държава като Украйна! Украйна е област на Русия!
4
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След като се чувстват руснаци, говорят на руски, а вие ги бомбите, защо да не получат руско гражданство?Що не е толкова ербап към Унгария и Полша, които дават гражданство на етнически унгарци и поляци в Украйна?Сигурно не е политкоректно, но пък Потрошенко е програмиран да обвинява Русия.
3
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха сега да ви видим каква украинска нация сте!
2
2
 
17
 
! Отговори
**** преди 5 години
До хахаха УКРАИНСКО
1
0
 
28
 
! Отговори
хахаха преди 5 години
Ами отговорете с даване на руско гражданство на руснаци , да видим какъв ще е ефекта