10 са жените, сключили фиктивни бракове с индийци

Момичетата били от ромски произход
10 май 2019 10:51,
28
10 са жените, сключили фиктивни бракове с индийци
Кадър: Нова

Вчера служителите на Главна дирекция „Гранична полиция“ разбиха престъпна схема за трафик на жени с цел фиктивни бракове. Разследването по случая започнало още през 2017 г.

Още по темата

На 8 май екипи на Гранична полиция и СДВР обискираха няколко адреса в София и задържаха 4 души. Трима от български произход и един индиец. Иззети са веществени доказателства.

Организираната престъпна група набирала български момичета, които сключвали фиктивни бракове на територията на Кипър, Австрия, Белгия и в Дания, обясни пред Нова Росица Димитрова от Гранична полиция.

Браковете били фиктивни, защото мъжът и жената, които сключват брак, не се познават, те се срещат на подписването, поясни тя.

Димитрова разкри, че задържаните българи се занимавали с набирането и транспортирането на момичетата до местата, където сключват граждански брак. Две от жените били сестри.

Всички момичета са от ромски произход.

"На тях им е осигурявано изцяло пътуването до съответните държави, осигуряван им е престой, съответно самолетни и автобусни билети, с които са се връщали обратно в България, като са получавали определена сума за свършената работа”, обясни Росица Димитрова от Гранична полиция.

Няма данни за физическо насилие върху жените, но придвижването им е било ограничавано. Освен това са им отнети и личните документи за самоличност.

"Имаме събрани доказателства за около 10 жени, но разследването продължава. Жените са разпитани, но те не са поискали закрила", добави Димитрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
е на тая "новина" се смях до сълзи!!!Някой е открил колелото и топлата вода едновременно.Че това си е много сериозен бизнес за "модерните" ромки-цената тръгва от 20 000 евро и стига до 40 -50 000 евро - според външния вид на "булката".И какви индиици,какви пакистанци,какви 5 лева?!Ами колко турци/говоря за Турция/станаха граждани на евросъюза по този начин?! па ти видиш ли -разбили престъпна група!!!!
19
2
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Работил съм в ДСП. Чувал съм и друг подобен случай. След такъв брак се ражда дете. По закон бащата е "неизвесния" арабин/индиец. И майката заведе дело за издръжка. Когато бащата няма средства (па макар и неоткриваем)- издръжката е за сметка на държавния бюджет. Ха, наздраве.
18
0
 
1
 
! Отговори
Свещен Гущер преди 4 години
То и нашия ИТ лузър от южния континент австраляя е сключил фиктивен брак с партньора си от Камерун който живеее от 30 години в Оз и се води в общинските регистри ,,еднополов,, брак....
17
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фиктивен брак,че те двойките хетеросексуални са под надблюдение от социални служби по браковите дела как живеят-скандали организират ли,бият ли се,карат ли се помежду след кат са се подписали за семеен живот,а на какви начала са се обявили за семейни,освен това общуват ли със съседи,мнението на съседите за тез двойки,посещавани ли са от техни роднини и други приятели и всичко по тези програми на бит и развитие в отношенията са на срок не по-малко от 5 год,инак са булки за износ както някои бяха.
16
1
 
10
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
Неизбежно индийците и китайците ще превземат демократско-либерализираната Европа, като добавим и Африка, то бъдещето за белият човек е само черно. Единствено България има някакъв шанс, защото не е имала колонии в Африка или Индия, а китайците си построиха Стена заради нас. Па енгилизите си взеха цяла Индия, да цоцат природни ресурси. Тези актове си имат своите "исторически откати" и един такъв "исторически откат" е зачернянето на Европа.
15
1
 
9
 
! Отговори
Бай Мангау преди 4 години
Е кво толкова те са си викали роднините от майка Индия.
14
1
 
16
 
! Отговори
ИЗВЪН преди 4 години
А нашумялото предаване напоследък превзело екраните : "Женени от пръв поглед"... и него ли ще разследват за фиктивни бракове ???Какво е различното, в двата случая младоженците не се познават и го правят само и единствено с цел, материални облаги.
13
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е още един начин за нахлуване на "бежанци" в европейските държави.Това от години се прави в Англия,а сигурно и в много други държави от Европа.
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-скоро със схемата се цели износ на индийци към ЕС. За тази цел им трябват бракове с наши, европейски гражданки.
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хайде сега да започнат изаквания, че държавата няма право да се меси в личния живот на хората. Одеве имаше такива изказвания, как не можела да изземва деца държавата.
10
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези ромки сключват фиктивни бракове само с "бежанци" от Пакистан, Бангладеш, Индия за да им осигурят европейско гражданство на навлеците.
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и от къде знает,е че браковете са фиктивни? Редовна практика при тоя етнос е хора да се женят без преди това да са се познавали.
8
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-добре българите да заминем и да оставим само ромите в България давим кой ще ги хрантути тук.
7
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А така,ромки.Вместо да крадете и проституирате,женете се за индийци и авганистанци и беш за Англия преди брекзит,там ще се чувствате в собствени води.Може и в Швеция и Германия.Тук няма живот за вас.То и за нас няма,ама все някой трябва да остане.
6
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички роми да сключват каквито си искат бракове и да отиват там,където са им корените.но да не се връщат в България.
5
1
 
37
 
! Отговори
казаХ преди 4 години
Медии и политици да спрът с лъжите.Ромите навсякъде по света са роми.Не българи,не руснаци,не англичани,не сърби,румънци или каквито и да било други.Та престанете с това "български''момичета.Родените тук от този етнос са само български граждани но защитен паразитиращ вид от антибългарски НПОта.Рожденното ти място не те причислява към етнос.Затова медиите у нас са на 113 място в света защото не назовават нещата с истинските им имена.
4
2
 
8
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 4 години
И аз искам някоя богата черна булка ,да остави някой лев и да оди у европо..Ако някой знае кой ги раздава ,да пише ?На 10 000евро и да бега .
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом младите се обичат,нека да се вземат,и да отиват да подобряват генофонда на западна европа.
2
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Индийка се жени за индиецНормално.Обаче да заминават за Германия при баба Меркел да ги обгрижи,че тука си е ***..та е..ло.
1
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ромите превземат света, 2000 години след римляните, но в обратна посока - от дивотията към цивилизацията.