Македонският път към ЕС през Белград няма да има край

Политик от ВМРО-ДПМНЕ: При Първанов отношенията ни куцаха
22 май 2019 18:40, Бойчо Попов
10
Македонският път към ЕС през Белград няма да има край
снимка: Ройтерс

България няма изградени ясни държавни политики към Северна Македония, а най-малко за това имат право да говорят политици като Георги Първанов. Причината е ясна - по време на неговия мандат отношенията между Македония и България бяха най-лоши. Това мнение изказа пред Bloomberg TV Bulgaria Петър Богойески, ръководител на европейското крило в опозиционната ВМРО-ДПМНЕ в Северна Македония.

Богойески е убеден, че София и Скопие имат много общи теми, които отварят бъдещи перспективи, като България може да се превърне във вход на Северна Македония към ЕС. „Можем да си сътрудничим близко и в рамките на европейската интеграция и един ден да бъдем заедно и координирано да действаме като два съседни най-близки народи и най-близки държави на Балканите“, заяви политикът.

Богойески коментира и предложението на Бранко Цървенковски Северна Македония да се присъедини към ЕС през Западните Балкани.

„Македонският път“ през Белград няма да има край. Аз нямам нищо против Сърбия да влезе в ЕС, както и останалите страни от региона като Черна Гора, Босна и Херцеговина и Албания. Имам обаче против Македония да бъде заложник на сръбските интереси на Балканите, както и да бъде заложник на косовския въпрос“, категоричен е той.

Повече от разговора в студиото вижте във видео материала

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
36
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Няма македонси път през Белград, има северномакедонски път!!!
8
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Loykoявно много си просФетен
7
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Македония ще влезе в НАТО и след това в ЕС, но Сърбия никога няма да влезе в ЕС без да стане преди това член на НАТО. Пълна заблуда е че Сърбия прилича по нещо на Швеция, Финландия или Австрия за да бъде допусната в ЕС без членство в НАТО. При един военен конфликт нечленката на НАТО Сърбия веднага ще се одупи на Русия.
6
10
 
34
 
! Отговори
Loyko преди 4 години
Първо България да оправи своите си политики и след това да ги мисли македонците...Нека мислим повече за себе си.. и да не се отплесваме от истинските проблеми пред нас.Много малко знаем за Македония и македонците. Заблуздаваме се с измислена история ,както за нас,така и за Македония, както и за езика и писменоста.Повече просфета няма да ни е излишна...
5
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Де да знам ,ама в мижавата Македония в която нищо не се произвежда пенции и заплати са по големи а цените наполовина от Велика Бъл...Тиквария!
4
0
 
42
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Ще влязат, ако ние и Гърция ги пуснемТова трепе коня с лопатата! Всеки член на ЕС може да наложи вето върху влизането на СМ в ЕС. Общо взето щом се стигне до разширяване на ЕС други вземат решения - тези които плащат!
3
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вождът с 3 пера си е агент на ДС и предател по убеждение. Само ни потвърждава това, което го знаем
2
5
 
46
 
! Отговори
111111 преди 4 години
Ако зависи от българоубийците ГРОБ, ще ги пуснат в ЕС, като им признаят измисления език, който е селски диалект с няколко латински букви. Първо да ги съдим в Страсбург за кражба на песни, за който имаме доказателства и по стари сборници от държавата им, второ за езика и трето за отечествениците, наричащи се сами българи в техните дневници и книги.
1
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще влязат, ако ние и Гърция ги пуснем.