АзГ отрича дори съществуването на газови камери... Вреди ли споменът?

Дясната партия е против политиката на възпоменание
23 май 2019 19:30,
92

Ученически групи от Германия и Европа пристигат всеки ден на място в лагера Захсенхаузен, за да научат за престъпленията на нацисткия режим. В Захсенхаузен са били убити 10 000 души.

Всички от посеителите са съгласни, че в лагера витае едно ужасно чувство на подтиснатост.

В германската политика до ден днешен има консенсус, че споменът за престъпленията на националсоциализма трябва да бъде съхранен и предаден на следващите поколения.

Дясната популистка партия Алтернатива за Германия смятат, че годините на управлението на националсоциализма заемат прекалено голяма част от учебния план.

Според АзГ културата на възпоменанието в сегашния си вид вреди на Германия. Според тях младежта се възпитава систематично в омраза към Германия.

Привържениците на АзГ искат да спрат това и дори целенасочено пречат на обиколките в Захсенхаузен.

"Говорим за група хора, които са поне близки до АзГ, не можем да кажем дали са членове на партията. Стига се до там, че отричат дори съществуването на газови камери", обяснява пред DW директора на мемориала Аксел Дрекол.

Тези провокации са едната страна на медала, но успоредно с това АзГ внасят и предложения за намаляване на бюджета за поддържане на подобни мемориали.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
30
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
От това втълпяване на вина в Германия и изкупуването й с толерантност страда цяла Европа . С приемането в Германия на брадати от цял не се изкупува вината.
28
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига с тия глупости, вероятността да умреш от "Райд" е много по-малка отколкото ако се освиниш с бояришник и антифриз примерно!
27
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия дето създадоха ислямска държава и избиват ЦИВИЛНИ палестинци всеки ден пак ли реват...Холивуд няма ли да изкара нов филм за лошите нацисти ???
26
1
 
8
 
! Отговори
бай х преди 4 години
напишете в ютуб : документален филм - Дейвид Коул в Аушвиц коментарите оставям на вас
25
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Холокостът не трябва да се повтаря! Но от един до шест милиона разликата е голяма! Интересно защо арменският геноцид се обсъждаше дали е бил факт но за холокоста и 9/11 никой няма право да пита и да съмнява за да не стане "нацист". Ами балканските народи и геноцида 250 години наречен еничарски корпус??? Или всички сме фашисти и нацисти както след 9.9.1944 според Отечествения фронт наполовина съставен от бг евреи??? Само питам
24
7
 
9
 
! Отговори
Mitaka преди 4 години
Не са имали газови камери комунистическите концлагери, там са утрепвали хората с тояги.
23
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен до евреин преди 4 години
Абе ако не са сащ да ви пазят, досега да сте пак по дупките като плъхове.
22
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
50 хиляди са били спасените български евреи. почти всяка страна е дала толкова, по-големите малко повече. ако са отмъкнали от 15 държави по 40-50 хил, това са по-малко от милион. как ги изкараха 6 млн ??
21
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
всички осъдени пазачи за побоища в лагерите, които сега са пенсионери, казват че нищо не са знаели за камери. как пък от стотици един не каза че е имало ??
20
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо ще трепеш някой по най-неефективния и неикономичен начин с препарат против въшки, като просто можеш да го оставиш да умре от глад? Няма логика!
19
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Самите германци са заснели собствените си престъпления. Не вярват на собствените си фашисти, нацисти, есесовци, на самия Хитлер и Химлер не вярват?
18
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до Евреина. Много ти е беден речника само толкова ли думи знаеш. А какво да направят Палестинците с вас които им колконизирахте земята и все още продължавате. Дали нахалството ви не е прекомерно. Имате късмет че сте попаднали на добри хорица ако бяхте близо до нас щяхте да видите кон боб яде ли и магаре стока ли е. Щяхме да ви изравним със земята. Въпреки че много съм ядосан на дядо ми който е помогнал на 500 евреи да се измъкнат невредими от България.
17
4
 
25
 
! Отговори
Изтрит коментар преди 4 години
Но на евреина заплашващ цяла държава стои. евреите рано или късно ще си го получат, най мразената нация на света. Пак ще се крият като мишки каквито винаги са били.
16
2
 
26
 
! Отговори
бай х преди 4 години
в ютуб има филм документален за разледване на холкоста .. и ескурзоводката на лагера аушвиц разказва как след 1945 година правят от бункерите / така наречени гозови камери , като се пробива пциментовата плоча и се стоят комините // и как на няколко пъти се сменят табелите като се увеличават жертвите . Премълчава се че тогава е имало тиф и холера в лагера и много хора са си отишли по болест ..
15
6
 
4
 
! Отговори
Х.Луков преди 4 години
АзГ обичат българско-турско съжителство и отрича съществуването на газови камери.
14
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да, имало е газови камери, но там са горели само въшливите *** и чаршафи на евреите. те самите са умирали от бачкане и недохранване, както е било във всеки един друг лагер в света. освен това цифрата е леко модифицирана, не са умрели от работа 6 млн, а макс 600 хиляди, заедно с масоните-неевреи !
13
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А тези които имат различно мнение за Холокоста защо ги пращат в затвора при демокрацията и при свободата на мнението? Защо толкова учени, професори, журналисти, общественици лежат с години в затворите на ЕС защото са изразили различно мнение и демократичните организации за права на човека нищо не предприемат, а като арестуват Навални за 24 часа за неразрешени обществени прояви тогава вдигат вой до небето?
12
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно след войната официално приетата цифра за жертви на холокоста са 50 милиона евреи...Сега станаха 10 милиона.Излиза че в Европа има около 100 милиона евреи.Кво излиза всеки втори или трети еврейн.Абе то в Израел има по-малко евреи..
11
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо инженери и химици при демокрацията в ЕС лежат в затвора, защото научните си изследвания резултата им не е бил демократичен и не са открили в пробите от почвата човешки останки от милионите жертви?
10
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Газовите камери са факт - всеки който отиде в Освиенцим може да ги види ако ги намери, екскурзоводите не ги показват, но могат да се намерят. Това са две метални капсули с херметични завиващи се врати като сейфове, ветре едвам може да се побере един човек. Фирмата която ги е произвала ги продавала за обезпаразитяване на дрехи. Не е ясно как 4 милиона са убити в тези камери.