АзГ отрича дори съществуването на газови камери... Вреди ли споменът?

Дясната партия е против политиката на възпоменание
23 май 2019 19:30,
92

Ученически групи от Германия и Европа пристигат всеки ден на място в лагера Захсенхаузен, за да научат за престъпленията на нацисткия режим. В Захсенхаузен са били убити 10 000 души.

Всички от посеителите са съгласни, че в лагера витае едно ужасно чувство на подтиснатост.

В германската политика до ден днешен има консенсус, че споменът за престъпленията на националсоциализма трябва да бъде съхранен и предаден на следващите поколения.

Дясната популистка партия Алтернатива за Германия смятат, че годините на управлението на националсоциализма заемат прекалено голяма част от учебния план.

Според АзГ културата на възпоменанието в сегашния си вид вреди на Германия. Според тях младежта се възпитава систематично в омраза към Германия.

Привържениците на АзГ искат да спрат това и дори целенасочено пречат на обиколките в Захсенхаузен.

"Говорим за група хора, които са поне близки до АзГ, не можем да кажем дали са членове на партията. Стига се до там, че отричат дори съществуването на газови камери", обяснява пред DW директора на мемориала Аксел Дрекол.

Тези провокации са едната страна на медала, но успоредно с това АзГ внасят и предложения за намаляване на бюджета за поддържане на подобни мемориали.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
18
 
! Отговори
А бе преди 4 години
До Какви 6 милиона, бе?Всъщност данните споменати от теб касаят нелегалните въобще,а не само партизаните.В началото на демокрацията бяха публикувани точно такива цифри.Всъщност най-реална е информацията от архива на Дирекция на полицията,където са заведени около 3000 нелегални,от тях 1800 са убити .
48
1
 
31
 
! Отговори
споровете са излишни преди 4 години
Историята се пише от победителите....
47
11
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Повтаряй си го по-често и спи спокойно! - Ама ти сериозно ли мислиш, че ще се чувствам виновен за нещо, станало още преди майка ми и баща ми да са били родени? Ама ти нещо много си се объркал. Като сте толкова жалостиви путинистите, защо лаете срещу бежанците и Ангела Меркел?
46
1
 
36
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Лагери на смъртта определено е имало и много народ е затрит,но около тях има твърде много неверни неща.Примерно броя на загиналите евреи-доказано е,че в цяла окупирана Европа НИКОГА не са живели 6млн. евреи!Може би са им пращали и от другаде?Изобщо тия неща се нуждаят от обстойна проверка.
45
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това с газовите камери и избитите милиони евреи е Абсолютна лъжа и манипулация, за да могат да си създадат държава и да може германците до ден днешен да им плащат. Има статистика и преброяване на евреите и след войната те не са намалели с колкото твърдят някои. В нито една газова камера не е открита следа от отровни вещества. Самите газови камери за които твърдят, че са такива, а всъщност са санитарни помещения дори теоретично не е могло да бъдат умъртвени толкова много хора,а на практика абсурд
44
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция пък, отрича арменския геноцид и не само... Някой нещо да я е санкционирал?
43
1
 
23
 
! Отговори
Какви 6 милиона, бе? преди 4 години
Нали тази година ги изкараха 10 милиона?Също както партизаните в България. През март 1944 г., в справка, направена за Георги Димитров, ги изкарват около 1 300 човека.През октомври 1945 г. се прави нова справка и излиза, че партизаните са били 10 000. Но много други, които твърдят, че също са били партизани, свидетелстват един за друг, че са "хванали шумата", защото в началото на септември 1944 г. били заплашени от арест. И 1 месец по-късно - нова справка, според която партизаните били 50 000.
42
0
 
31
 
! Отговори
Хм преди 4 години
"Според АзГ културата на възпоменанието в сегашният си вид вреди на Германия.Според тях младежта се възпитава систематично в омраза към Германия"Доста вярно....И не е само за Германия-либералния глобализъм заклеймява всяка форма на патриотизъм!С изключение на ционизма,естествено!
41
22
 
4
 
! Отговори
До Сата НАТО преди 4 години
Повтаряй си го по-често и спи спокойно! Ама те сами са умряли, ама ние не сме виновни и т.п. Германците не го отричат и още се чувстват за виновни, а поляците и българите - не, за тях и война не имало, и германците по време на войната са били добрички. Луди хора!
40
5
 
28
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Газови камери не е имало.Няма намерени такива съоръжения.Даже евреинът Спилберг във филма си Списъкът на Шиндлер не посмя да покаже такова нещо. лъжа. Хора са измирали у за били кремирани, но по съвсем обикновени причини и не в тези мащаби.
39
1
 
0
 
! Отговори
Някой преди 4 години
А тоя дето го търсите и знае какво става е вече на топло по други обвинения ... Което е гадно защото ухапаното остава ....
38
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как да не ги мразиш. И до ден днешен смятат всички за хора втора ръка.
37
6
 
35
 
! Отговори
До Кръпел преди 4 години
Същото доказват и полски учени още по времето на соца, невъзможно е да няма никакви следи от цианид по стените на "камерите" . Оборват ги като уж дъждовете и ала-бала били отмили всичко за 40 години... Всеки бил в Аушвиц би се усетил, че няма как въпросните "камери" да имат какъвто да е капацитет за подобно нещо. Вскчките "доказателства" се основават на показанията на няколко лагерници евреи и няма НИТО ЕДНА, НИТО ЕДНА СНИМКА , доказваща подобно нещо.
36
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фейк Нюз!
35
0
 
25
 
! Отговори
кръпел преди 4 години
Поради разкритията си Фред Лойхтер е нападнат от еврейските-ционистки организации и лоби. Животът му е съсипан. Губи работата си. Заплашван е многократно, както той така и близките му. Започва кампания за дискредитирането му в медиите. Лежи в затвора в Германия, когато го пускат под гаранция заминава за САЩ и решава повече да не се връща в Германия, за да се изправи пред съда.
34
0
 
23
 
! Отговори
кръпел преди 4 години
и на трето място Майданек лагер близо до Люблин, където съюзниците твърдят в Нюрнберг, че 1.5 милиона души са били убити. Като свидетел експерт, давайки показания под клетва през април 1988г., във втория процес срещу Цюндел, и в неговият публикуван доклад от неговото разследване на място ("Докладът на Лойхтер"), Фред Лойхтер обяснява в детайли, че предполагаемите газови камери в Аушвиц, Биркенау и Майданек не е било възможно да бъдат използвани за обгазяване на хора, както се твърди. Разкритията на Лойхтер събарят основата на легендата за холокоста - историята за обгазяванията в Аушвиц. Порад
33
0
 
18
 
! Отговори
кръпел преди 4 години
През 1988г. Фред Лойхтер (Лучер), известен като най-добрият американски експерт по газови камери, оборудване и апаратура за екзекуции, е изпратен от Ернст Цюндел да извърши задълбочено разследване и да вземе проби от предполагаемите "газови камери" в Полша, които да послужат в негова защита в процеса в Торонто,Канада(големият холокост процес). И през 1988г. Фред Лойхтер и неговият екип от четирима човека, задълбочено изследват така наречените газови камери, първо в главния лагер в Аушвиц, после лагера Аушвиц-Биркенау, за който се предполага, че е бил най-ужасяващия нацистки център за унищоже
32
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Планът на Хитлер е бил за о-в Мадагскар, а на ционистите- Палестина ;) има разлика между евреи и ционисти първите болшинството са нормални хора ;)
31
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви 6 милиона? В лагерите са умирали И ЕВРЕИ, но не само такива. И не са 6 милиона, дори в днешно време е трудно да избиеш ей така толкова хора (освен ако не им пуснеш някакъв вирус) а тогава?! Целта е била евреите да бъдат сплашени и да тръгнат към Палестина, а Хитлер е бащата на Израел.
30
28
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко ви е удобно така да живеете, като отричате 50 милиона загинали евреи и 27 милиона загинали съветски граждани през Втората Световна Война. Но вие забравяте, че все още има оцелели от тези контрационни лагери. В Торонто все още има бабички еврейки от бившия СССР с лагерни номера татуирани на ръцете им. Работих при една такава, от цялото семейство само тя е оцеляла. Останалите уж са ги отвели на баня и повече не са се върнали. "В лагера витае едно ужасно чувство на подтиснатост" ?!! Тази бабичка цял живот живее с чувство на подтиснатост!