Свещеник зове вярващите да простят на свещениците педофили

Проповедта му предизвика гнева на миряните в църква
8 юли 2019 21:09,
22
Свещеник зове вярващите да простят на свещениците педофили
Снимка: архив, Reuters

Римокатолически свещеник в Германия си навлече гнева на вярващи и не само, след като призовал по време на литургия миряните да простят на свещениците педофили.

Около 70 вярващи напуснали църкват "Свети дух" в Мюнстер, след като чули какво преподобния Улрих Зуркулен ги моли да сторят, предава DW.

79-годишният свещеник проповядвал пред вярващите за това колко е важна прошката в християнството, използвайки примери от Библията, настоявайки, че и свещениците педофили заслужават опрощение.

Още по темата
Някои от присъстващите на литургията прекъснали преподобния и се опитали да оспорят думите му. Пред местен вестник един от присъстващите разказва, че настанал хаос и свещеникът не успял да отслужи докрай службата си.

Жертви на насилие от страна на свещеници също са присъствали на службата, става ясно от публикация в интернет портала Kirche-und-Leben (Църква и живот).

Улрих Зуркулен разказва пред портала, че вярващите се превърнали в "крещяща тълпа". Той съжалява, че не успял да приключи със службата си и да изясни гледната си точка. Свещеникът се оплаква, че епископите описват сексуалните насилници като "престъпници", дори и когато били добри в работата си.

"Никой не е просто откровено зъл", обяснява проповедникът пред религиозния портал. "Добрината и вината са често комбинирани или стоят една до друга без да се докосват", казва свещеникът.

Той уточни, че реакцията на вярващите била за него "истински шок".

Проповедта на Улрих Зуркулен е особено скандална в тежките времена за римокатолическата църква, която е поставена в центъра на скандал със сексуално насилие. Случаи на сексуално насилие бяха докладвани в Германия, САЩ, Чили и Австралия.

През миналата есен доклад, поискат от конференцията на германските епископи заключи, че поне 3677 деца са били насилени от 1670 свещеници в годините между 1946 и 2014. Повече от половината от жертвите са били на 13 г. или по-малки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
секс и психо преди 1 година
Мюсюлманите пък с по 10 деца не стават от леглото, а се правят на много праведни...Правите секс и искате прошки...
19
0
 
0
 
! Отговори
секс преди 1 година
Въздържанието от секс създава педофили, обратни...Повечето *** на този свят са създадени вследствие на религия и мизерия...Телата и умовете се побъркват...Раждате си децата със секс...Правите секс, за да се оплодите...Секс...Да, правите секс без или с брак...
18
0
 
0
 
! Отговори
ненормални преди 1 година
Религията създава само ***...Работят заедно с ненормалните в съда...Сексът не е грях, а нормална нужда на тялото и здраве и удоволствие, а тези *** с бракове и религия, създават ненормални...
17
0
 
1
 
! Отговори
салам айлейкум салам преди 5 години
Да попитаме мюмюна,дали би простил,никога
16
0
 
5
 
! Отговори
Прозорецът на Оверто преди 5 години
Прави се втората стъпка към легализирането на следващият порок. Както вече се случи с отричането на половете. Следват дискусиите в които педофилията да се свърже с " нормалността ".......
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бог прощава,аз никога
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е Германия,нямам думи.По делата им ще ги познайте
13
0
 
18
 
! Отговори
odpo преди 5 години
Само един Свят човек може да е толкова безочен и нагъл... НИКАКВА ПРОШКА ЗА НАСИЛНИЦИ НА ДЕЦА!!
12
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прозорецът на Овертон е отворен! Днес един свещенник моли да простим на педофилите. Утре друг човек, учен със "огромни заслуги" към Човечеството ще се изправи и засрамен, ще заяви, че е педофил, после ще се появят и други и ще си направят организация.След това ще се намекне, че педофилията е нещо нормално и накрая, тия дето не са такива, ще се окаже че са расисити!После и за канибалството ще е така, а може дори и едновремнно да протекат акциите!Бдете! И четете!
11
1
 
18
 
! Отговори
вЕтъра на ПОДмяната преди 5 години
А после се чудят защо влизат разни хора с автомати по църкви и изтребват всичко вътре .Западът ЗАПАДА !
10
1
 
10
 
! Отговори
Евро очила преди 5 години
до 9 Скоро време и това ше наложим .Всяка градина с педофил ,всяко гробище с некрофил ,всеки зоопарк с зоофил и така нататък... на всеки според нуждите . Велика работа се твори, само за просветени и интелигетни е това !
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съгласна съм, трябва да им бъде простено. След химическа или физическа кастрация. Има отклонения, които са по-силни от теб и просто не можеш да се контролираш. Но никой не е длъжен да бъде жертва на отклоненията ти. Хапче или скалпел и проблемът е решен генерално. И всички са щастливи.
8
14
 
4
 
! Отговори
Професор преди 5 години
Прав е. Като добри християни трябва да прости на ближните си. Освен това пeдофилията е избор или начин на живот. Не е заболяване. Наред с гей парадите трябва да се организират и паради на пeдофилите и содомитите с което те да покажат че са различни но се гордеят с това.
7
23
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този скандал с педофилията е толкова преувеличен ,че няма накъде повече.
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
религията е мислела за хората преди да стане управляваща
5
1
 
18
 
! Отговори
СЪ НАМИ БОГЪ преди 5 години
Каква прошка? Свещениците педофили трябва да се наказват с камъни! Само очернят религията...
4
1
 
6
 
! Отговори
Трайо преди 5 години
Матей 18:6,7.
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тез ли учат света на демокрация и ценности ?
2
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ха хада призове банките да простят на на ограбените хора тяхния грях е хиляди пъти по-малък от този на безчовечните извратеняциили да простят на джихадистите дето трепеиха мирни хора за кефтова си е пълна гнусотия почти като българската герберащина
1
5
 
24
 
! Отговори
прост човечец преди 5 години
Поредното доказателство за това колко е пошла и лицемерна религията. А специално католическата....най-педофилската и гейска институция!