46 души в болница след инцидент в хотел в Канада

Имало изтичане на въглероден оксид, 15 души са в критично състояние
10 юли 2019 07:24,
3
46 души в болница след инцидент в хотел в Канада
Снимка: Архив, Reuters

Канадските власти съобщиха, че 46 души са откарани в болница след изтичане на въглероден оксид в хотел в град Уинипег, провинция Манитоба, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Най-малко 15 от пострадалите са в критично състояние.

Началникът на противопожарната и парамедицинска служба в Уинипег, Джон Лейн, каза, че спешните екипи били повикани, след като се задействала автоматичната аларма. Според него в момента на инцидента в хотела е имало 52-ма души, включително персонала.

Цитиран от ТАСС друг представител на пожарната служба каза, че концентрацията на въглероден оксид в хотела е превишавала десетки пъти опасното равнище.

След като беше съобщено за изтичане на битов газ, компания "Манитоба хайдро", която извършва услуги по газоснабдяване, съобщи, че е спряла подаването на газ в сградата на хотела.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
0
 
! Отговори
До Канадец преди 4 години
Драги ми канадецо, много добре се справяш с българския, браво! Как го научи?Учил съм много видове химии - неорганична, органична, физикохимия, колоидна химия, аналитична химия, биохимия и то - в един от най-добрите университети в света, значи, материята не ми е чужда. Познавах и двама, които починаха в два последователни дни, къпали се в зле вентилируема баня след некадърно направения ремонт на газовия бойлер. Какво дишаме ние и какво дишате вие, канадците, е дълъг въпрос. Живей сиживота там!
1
0
 
1
 
! Отговори
Канадец преди 4 години
Manitoba Hydro снабдява клиентите си с газ за отопление. Тук парно и топла вода се правят на място с газови инсталации и като остатъчен продукт се явява въглеродноя оксид които е същия газ излизаш от автомобилите. В БГ дишате същия въздух. Дано хората се оправят.