До 5 000 лв. глоба за къпещия се в "Окото", но ако го хванат

В момента се събира информация
8 авг 2019 18:50,
18
До 5 000 лв. глоба за къпещия се в "Окото", но ако го хванат
Снимка: БулФото

Мъжът, изкъпал се в езерото „Окото“ ще бъде глобен, ако бъде установен. Това каза пред „Фокус“ д-р Стефан Кирилов, главен експерт към Национален парк „Рила“.

Той уточни, че са предприети необходимите действия за събиране на информация към момента, защото сигналът не е бил насочен към Национален парк „Рила“, а е бил оповестен по медиите.

Още по темата

"Ще съберем данни по извършеното нарушение за навлизане в езерото. Сигналът не е получен към Националния парк, а беше оповестен по медиите. Ако беше получен сигналът при нас служители веднага щяха да извършат проверка на място. Засега нямаме представа кога е извършено нарушението, но при установяване на нарушителя, той ще бъде санкциониран", обясни още експертът.

По думите му, властите разчитат и на хората, които са били там в момента на действието да подадат сигнал и да разпознаят извършителя.

"Санкцията е определена в Закона за защитените територии. За физически лица тя е от 500 до 5000 лева, като размерът на сумата зависи от нарушението. В медиите се посочват конкретни глоби, но няма как да се посочат сумите, тъй като те се определят когато е приключило административно-наказателното производство. Преди това няма как да се коментира конкретна глоба“, обясни Кирилов.

Той сподели, че от началото на сезона има и други нарушения. Сред тях са нерегламентирано навлизане на моторни превозни средство в района на Седемте рилските езера и единични случаи на лов и риболов.

"Важно е туристите да се движат само по маркираните маршрути и да не навлизат във водните обекти, да не замърсяват районите отпадъци, да не се късат цветя и да не се безпокоят дивите животни, както и да не се пали огън", съветва д-р Стефан Кирилов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
9
 
! Отговори
българин преди 4 години
Мисля.Че държавата си прави пиар и прекалява с тези "рилски езера"! Щом сулю и пулю.Може да си плати и ЛОВУВА НА БЪЛГАЕСКА ТЕРИТОРИЯ където си пожелае.Избиващ дивеча в природата ни по всяко време.Означава че Държавата ни лицемерничи всякак!
9
0
 
4
 
! Отговори
Боцко преди 4 години
Еии пак никои не си гледа работата, по снимки по слухове ще го търсят !11И тия взимат заплати а немо ги намериш ..
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Беър Грилс беше! И две жаби ядеше! От ония - скъпите...
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"По думите му, властите разчитат и на хората, които са били там в момента на действието да подадат сигнал и да разпознаят извършителя."Ако искате можем и да глобяваме нарушителите вместо вас, за да не ви нарушаваме почивката на работното място.
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баба Марта троп троп троп
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Играл ли е хоро?
4
1
 
4
 
! Отговори
Wc преди 4 години
РИБИТЕ НАХРАНЕНИ...ЧОВЕКА ОБЛЕКЧЕН И ДОВОЛЕН ТУРИСТ...БАЛКАН ПЕЕ ХАЙДУШКА ПЕСЕН
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми ,някъде около тях направете вир.Да има класическа тоалетна,не химичнаняколко бунгала и готово.Те отиват да се къпят ,вие ги дебнете- малоумие.
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Статия тип, водата е мокра ако е пипнеш. Да се намират наработа драскачите.
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тия по палатките каде ли тропкат?Сякащ най удобно ще да е на брега на езерцето па да са и позаплакнат след туй...