Висш ирански военен заплаши САЩ с решителен отпор

"Ще реагираме от Средиземно море до Индийския океан"
20 сеп 2019 14:40, Анисия Иванова
38
Висш ирански военен заплаши САЩ с решителен отпор

Висш командир на Корпуса на гвардейците на ислямската революция заяви днес, че Иран ще отговори на всеки враждебен замисъл САЩ и ще реагира "от Средиземно море чак до Индийския океан", съобщи Ройтерс, цитирайки агенция ИРНА.

Изявлението идва в момент на повишено напрежение след атаките с дронове срещу петролни съоръжения на Саудитска Арабия.

"Ако американците кроят някакви планове, иранският народ ще отговори от Средиземноморието чак до Червено море и Индийския океан", каза генерал Яхия Рахим Сафави, висш съветник на Върховния духовен лидер на Иран аятолах Али Хаменей.

Техеран отрича да е свързан с атаките в Саудитска Арабия и твърди, че те са извършени от неговите съюзници, йеменските бунтовници хуси, поели отговорността за тях.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: ИранплановеСАЩзаплаха
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 8AAO Не ПВО, a ПРO, не пейтриът, a ТAAД. Бог дa пaзи Бългaрия с невежи кaтo теб зaщoто гспод не опaзи Aрaмкo. Пеpсите имaт oкoлo 30 000 конвенциoнaлни рaкети oще колко бaлистични един дявoл знaе.
10
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ССССтига с това обвиниха. Това че премести руските щайги Миг и Су в Сирия и Иран и химическото си оръжие изцяло в Сирия не оневинява Садам. Безсмислено е да ревеш за някакви въображаеми цивилни жертви на американската инвазия а да забравяш че брата на Садам Али химика е избил стотици хиляди иракчани с химическо оръжие само защото са гласували срещу брат му в иракски Кюлдистан.
9
4
 
5
 
! Отговори
88 установки Патриот преди 4 години
От които 53 последна версия РАС3, нямало ПВО. СА е на 5 място в света по военни разходи. Оръжието им е Мейд ин УСА. Жалко за стотиците милиарди на вятъра
8
4
 
9
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
"Фактите говорят че досега С300 и С400 не са свалили нито една ракета и нито един самолет на Израел или САЩ в Сирия."Фактите говорят също, че Израел и СА обстрелват Сирия от Ливанска територия от както са разположени ПВО-тата. До преди това Израел не се притесняваха да нахлуват в сирийското пространство. А Сирия се опитва да спазва международното право понеже са наясно с двойния стандарт. Понеже за едни може, а когато йеменците обстрелват веднага нещата ескалират до небесата.
7
3
 
17
 
! Отговори
ССС преди 4 години
Обвиниха Садам в притежание на химичнско оръжие!!!Избиха околло 2 милиона невини иракчани,но химическо оръжие не намериха!!!То победителите не ги съдят,Иран е трън в очите на САЩ за Близкия изток!!!
6
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ф-16В СА няма американско ПВО. Фактите говорят че досега С300 и С400 не са свалили нито една ракета и нито един самолет на Израел или САЩ в Сирия. Руските военни в това число и главнокомандващият ги Путин много се срамуват от този факт и измислиха баснята с американското ПВО в СА. Има три системи Пейтриът в СА които защитават международното летище в столицата Рияд и самата столица от ракетите Скъд на йеменските проксита на Иран.
5
4
 
4
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
Само дето в реалното интервю нищо такова не беше казано, но стенографите на властта вярват и с право, че робите обичат смляна информация, понеже не обичат да мислят и да търсят за себе си.До 1Иран не е Ирак, който както Афганистан до ден днешен тормози окупаторите с най-мощната армия позната на света.
4
2
 
6
 
! Отговори
От кухнята преди 4 години
Хах, само да не стане като с ИраК...
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия глупави приказки сме ги чували и от един друг глупав дектатор, само че него го обесиха.
2
10
 
1
 
! Отговори
Ф-16 преди 4 години
Aмерикaнскотo ПРО не прорaбoти в СA ! Съществувaнето нa СAЩ е пoд въпрoс щoм персите си позволявaт открито дa зaплaшвaт СAЩ. Aкo персите изпaрят СAЩ oт кaртaтa и aктивирaт oня вулкaн oстaвaме без ф-16.
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То и Садам-то така плашеше, ама не съм го чувал скоро