Провал на ядрените преговори КНДР-САЩ на работно ниво

Пхенян: Очакванията ни не се оправдаха, виновни са САЩ
Обновена: 5 окт 2019 22:38 | 5 окт 2019 22:30, Анисия Иванова
25
Провал на ядрените преговори КНДР-САЩ на работно ниво
Снимка: БТА

Ядрените преговори на работно равнище между Северна Корея и САЩ бяха преустановени, съобщи ръководителят на севернокорейския преговорен екип, цитиран от Ройтерс.

"Преговорите не оправдаха нашите очаквания и в крайна сметка бяха прекратени. Провалът на преговорите, които не постигнаха никакъв напредък, се дължи единствено на САЩ, които не се отказаха от обичайното си поведение", заяви Ким Мьон-гил пред репортери пред посолството на КНДР в Стокхолм след среща с главния преговарящ на САЩ за Северна Корея Стивън Бигън.

Още по темата

"САЩ създадоха очаквания с предложения за гъвкав подход, нови методи и градивни решения, но крайно ни разочароваха и охладиха ентусиазма ни да разговаряме, като не представиха нищо на масата за преговори", добави той, цитиран от Франс прес.

За момента няма реакция от страна на американското правителство във връзка с провала на стокхолмската среща.
Севернокорейската делегация пристигна в четвъртък в Стокхолм за преговори на работно равнище, посветени на денуклеаризацията.

В сряда Пхенян съобщи, че е извършил успешно изпитание на нова, изстрелвана от подводница балистична ракета. Това бе най-провокативното ракетно изпитание от страна на Северна Корея, откакто през 2018 г. тя възобнови диалога със САЩ. Резолюциите на Съвета за сигурност на ООН забраняват на Пхенян да използват технологии за балистични ракети, припомня Ройтерс.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На срещата:Тръмп- Слушай, Ким! Трябва да се разоръжите, за да можем да ви яздим.Ким- Бееее, ти що си не еМбеш макЯта?!Тръмп- Ъъъ..... Такоа.....Ми добре, Ким. Благдаря за предложението, такоа...ъъъъъ
22
2
 
8
 
! Отговори
Браво Ким преди 4 години
Ким разби мечтите и съня на краварите и техните помощни обори в Европа
21
4
 
6
 
! Отговори
Ели преди 4 години
Какъв е тонът на преговорите им: унищожавате ядрените глави, после ще видим.Това не са преговори, а диктат.Затова Беларус и Украйна плачат, че ако имаха ядрени бойни глави, щяха да са независими. Същото се случи и с БГ натовските експерти ахнаха като видяха ракетите ни.
20
4
 
6
 
! Отговори
Ели: До Ю. С. Корея преди 4 години
Не става, в Ю.К. са САЩ базите - националните интереси на САЩ, според техните Доктрини.Показателна беше стенограмата със Зеленски, и видеото с Байдън "Казах му..., да го сменят (глав. прокурор Украйна), след 6 часа отлитам и няма милиард, и той го смени, кучият син (глав. прокурор) Ха, Ха!"Сега разбираш ли как действат САЩ, не се опитват да разберат партньора, за тях той не съществува като субект.САЩ заповядват - не преговарят, Орешарски беше почервенял на пресконференцията ЮП -МаКкейн и др
19
1
 
3
 
! Отговори
Знайте за да знаете! преди 4 години
До Хихи ЗА пример/ вижте Израел / Има атом и прави каквото си иска С П алестина!
18
6
 
7
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Римската сентенция "искаш ли мир, готви се за война" важи в пълна сила за корейците. На Ким му е ясно, че докато имат ядрено оръжие никой няма да рискува война с тях.
17
9
 
5
 
! Отговори
Мислител преди 4 години
Появи ли се чума по кучетата-с Китай е свършено.Ще се самоизядат и без ориз.
16
5
 
6
 
! Отговори
Мда преди 4 години
Малко долари са предложили на Кимчо.Ще подобрят офертата и всички ше е наред.
15
6
 
14
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
По-добре да имаш ядрени ракети, отколкото да ти хвърлят уран с ракети, както в Сърбия !
14
6
 
7
 
! Отговори
бг преди 4 години
До До КитаецТихо , не казвай да мачкат, че като ни пратят и на нас 1 ракета, ще го духаме, не за друго, ами защото НАТО , ала бала....
13
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Време е двете Кореи - Северна и Южна да се обединят, както се обединиха Източна и Западна Германия.Но държави като Япония, САЩ , Англия и Франция нямат интерес от такова обединение, защото единна Корея ще е много мощна държава!!!
12
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ядреното оръжие е ключов фактор за да може една държава да води относително самостоятелна политика..................това е факт, колкото и да не искаме да го приемем!
11
0
 
2
 
! Отговори
До Хихи преди 4 години
За Украйна също се отнася,разликата е че там нямаше тотално разкостване!
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Йерихон. Я прочети това онова и тогава се опитвай да мислиш на глас!
9
11
 
1
 
! Отговори
Хихи преди 4 години
До Анонимен"да си припомним какво се случи с Либия и Ирак,две страни отказали се доброволно от разработката на ядрено оръжие"- и да не забравяме какво се случи с Украйна, също :-) Ако си бяха запазили ядрените оръжия дали щеше Жужи да ги налази 2014-а?
8
1
 
5
 
! Отговори
До 7 преди 4 години
Абе не знам кой седи зад Северна Корея, ама знам че миналата година Южна Корея построи база за 28500 "свои съюзници"на стойност близо 11 милиарда долара,същевременно им плаща данък"присъствие"на стоиност1.1 милиарда долара годишно!
7
5
 
0
 
! Отговори
Йерихон преди 4 години
До Анонимен"да си припомним какво се случи с Либия и Ирак,две страни отказали се доброволно от разработката на ядрено оръжие"- доброволно са се отказали само ЮАР и Украйна, мисля...- по-скоро бих обединил Сирия и Ирак в това отношение, но не и като "доброволно" отказали се....
6
9
 
8
 
! Отговори
Ким III преди 4 години
Хахахаха, ще изкрънкаме още няколко тона ориз, че матряло още малко ще измре от строежа на комунизЪма...
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КНДР няма да се откаже от ядрените технологии и ядрените оръжия, това е ясно.............но зад КНДР стои Китай!Или някой е много наивен да мисли, че една малка държавица може да се противопостави на световен лидер като САЩ!!
4
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За протокола е редно да си припомним какво се случи с Либия и Ирак,две страни отказали се доброволно от разработката на ядрено оръжие!