Преговорите с VW не са приключили, има възможности!

Един от преговарящите от наша страна коментира сделката
Обновена: 6 окт 2019 20:01 | 6 окт 2019 19:24,
109
Преговорите с VW не са приключили, има възможности!
Снимка: архив Reuters

Преговорите с Volkswagen за изграждане на автомобилен завод у нас са започнали през ноември 2018 г. и все още не са приключили. Това заяви арх. Любомир Станиславов, който е бил участник в договарянето от българска страна.

"Ние нямаме официално потвърждение или решение на Volkswagen, докато тези две неща факт, все още има шанс. Да, има определени стъпки, които се случват в Турция в тази посока. Над пет пъти Надзорният съвет на автомобилния гигант не одобрява тази сделка, в Турция. Това означава, че има нещо, което ги спира", уточни преговарящият по сделката.

Той беше категоричен, че разговорите с VW ще продължат, защото има и други възможности.

Още по темата

"Ние участвахме в конкурс за завод за изграждане на малки SUV във фаза 1 и големи SUV модели във фаза 2. Той трябваше да бъде разположен в Източна Европа. На финала на конкурса останаха три терена – Кремиковци до София, другите два са в Турция, при това в азиатската част", каза още арх. Станиславов пред bTV.

По думите му е възможно в хода на преговорите заданието на конкурса да се е променило. Архитектът заяви, че според турската преса в страната им ще се правят големи седани, а не SUV модели, както е било по условие.

"Напълно възможно е Volkswagen да е получила предложение, което е било изключително атрактивно и мениджмънтът не е могъл да откаже, да е сменил своята стратегия", допълни участникът в преговорите.

Според арх. Станиславов, българският терен е бил най-добър откъм инфраструктура в Източна Европа. Той допълни, че липсата на достатъчно добре подготвените кадри да е било едно от възможните притеснения на немския автомобилен гигант.

"За да правите автомобилна индустрия се нуждаете от големи терени, инфраструктура и много хора, които да са добре квалифицирани. Автомобилната индустрия може да случва само със съдействието на държавата", посочи той.

Автомобилният експерт заяви, че очаква други продукти на VW да започнат да се произвеждат у нас, а SUV моделите да си продължат да се правят в завода в Чехия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Май хората още не са разбрали. Германия не харесва източно европейци и роми. Германия харесва турци и араби. - Берлински конгрес 1878- Първа Световна Война- Политиката на Меркел за "бежанците"
57
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КоджакафалиятаТова словоблудството го запази за булката,ако имаш такава!
56
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 54 Нямаш си на представа колко си прав за тиквите!Преди няколко години България беше номер едно по производство на тикви в ЕС!А,това се случи защото някой от земеделското министерство решил,нарочно или по недоглеждане ,да даде високо съфинансиране заедно с това от ЕС за декар тикви!Да,ама земеделците не спят и виждат това недоглеждане и засяха хиляди декари тикви!Следващата година чиновниците ,коригират това недоглеждане!
55
13
 
3
 
! Отговори
Коджакафалията преди 4 години
Добре де факта ,че бяхме на финала от 30 кандидатки не е ли признание.Правото е начало на цивилизацията и ако трябва да говорим вярно и по право тук имаме финал.Самото говорене в световните медии за България като една от двете кандидатки останали на края е много добър ПР.
54
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не друго,поне малко Помечтахме че може нещо да живне в тая държава! То май вече друго не ни и остана!
53
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонименгрешиш байно, работна ръка има за 10 завода.Проблемите са:Липса на правова система, като се почне от милиционерите, прокуратура, съд. Случая Полфрийман е показателен;Корупция навсякъде - ток няма да им прокарат без $$За политиците съм съгласен, все още ДС другарите са на всеки километър.Правилно решение на VW, няма да съжаляват.
52
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Балгария нищо няма да се инвестира, щтото големият план за тая даржава е да се обезлюди в нау скоро време.Слепи ли сте
51
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко е лесно да лъжеш простия български народ, не става само с постове в Facebook а трябва действие.
50
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Балгария е страхотно място за отглеждане на тикви.Еми квото си засяхте това ще си берете народеее
49
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
завод на VW и газопровод няма да види точка
48
0
 
26
 
! Отговори
Ц.Ц преди 4 години
Не в България VW са отворили фирма с 190млн. капитал.Власта в Бг. не искат да признаят за огромния провал, защото ще им повлияе на изборите.
47
0
 
26
 
! Отговори
Иво преди 4 години
Само да минат тия избори че да се спре с всички герберски глупости. Амън от "спесиалисти".Завода ще си е в Турция. Точка
46
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прочетете написаното 46 и всичко е ясно.
45
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
VW няма да стъпят тук, защото не обичат рекета!
44
1
 
23
 
! Отговори
Бизнесмен (Компира) преди 4 години
Ще ми идват тука на мене некви шмайзери да отварят некви огромни заводи да ми дърпат работната ръка и да я лигавят с високи заплати , айн, цвайн ,гугуткен аре марш в Анадола ...
43
0
 
26
 
! Отговори
:):) преди 4 години
баххххх ти зомбирания гербаджияяя
42
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
стига с тоя фофаген,няма да го позиционират тук,нито едно производство на автомобили не е оцеляло в бг,като почнем от рено,после аустин маестро,след това китайските на гриша ганчев,нищо не върви тук,но ще ни дадат да правим части за колите и разни компоненти,кабели,пластмасови елементи и др подобни.Държавата е твърде корумпирана а и пазар няма,хората са свръх бедни по европейските стандарти
41
0
 
27
 
! Отговори
69 преди 4 години
Вече ставаме смешни....
40
0
 
25
 
! Отговори
13 преди 4 години
Няма да се очудя ако 2 дни преди изборите Баце се снима с джипа в полето държейки лопата, обявява че започваме да строим завода на ФВ, а платена публика "германци" с костюми му ръкопляскат.
39
1
 
13
 
! Отговори
Гений до Гений преди 4 години
Турците построиха завод край Враца за кабелите на Народните коли от Бундеса....Има леб и за шопите споко.