Кой кого: Политиците срещу радикалната Грета Тунберг

Помага ли борбеността на Грета за каузата й?
10 окт 2019 09:32, Александър Попов
41
Кой кого: Политиците срещу радикалната Грета Тунберг
Снимка: Reuters

Политически лидери по целия свят вече знаят коя е 16-годишната климатична активистка Грета Тунберг, но въпросът е могат ли да се справят с нея, тъй като тя и нейните привърженици стават все по-радикални, пише в свой анализ за Bloomberg Леонид Бершидски. Протестите, започнали в големите градове по целия свят, са първото изпитание.

Още по темата
Протестиращите, подобно на Тунберг, искат правителствата да третират изменението на климата като спешен случай, който изисква спешни действия за намаляване на емисиите парникови газове. Защитниците на климата блокират движението на най-натоварените кръстовища в големите градове, като в Австралия дори стотици протестиращи бяха арестувани за нарушаване на трафика.

Грета Тунберг подкрепя радикалните действия, като в Twitter призова протестиращите да останат силни. В Лондон бяха извършени повече от 300 ареста. Британският премиер Борис Джонсън дори нарече протестиращите срещу климатичните промени „нахални“.

Германският канцлер Ангела Меркел се оказа по-мека, изразявайки несъгласие с Тунберг относно неотложността на радикални действия за климата. Според Меркел технологичният напредък дава на човечеството допълнително време. Френският президент Еманюел Макрон също разкритикува Тунберг за радикалните й позиции, като каза още, че екологично осъзнатите правителства на Франция и Германия не са тези, които тя трябва да атакува.

Какви са реакциите на Тръмп и Путин? Вижте в продължението на анализа тук
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: Грета Тунберг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
3
 
! Отговори
северозапад преди 4 години
Не обиждайте детето-и то като наш Боко !!!!.............................
34
0
 
7
 
! Отговори
БПФ преди 4 години
На това не може да му се търси отговорност: непълнолетно, очевидно доста глyпаво и с тежки диагнози (синдром на Аспегер + обсесивно-компулсивно разстройство, комбинация, означаваща пълна хахавост), но не и на тия, дето му се водят по акъла. За протестъпчета-лиглювци предлагам просто средство - полицаите арестуват цялата тумба от колко там хиляди тийнове, връчват и по една лопата и ги пращат да засаждат дървета - така ще има полза от тях.
33
0
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
СЪЗНАНИЕТО на биологичните единици,населяващи Земята 50 милиона години след динозаврите,е ТОТАЛНО ОБЪРКАНО и на практика ТО НЕ ДЕЙСТВА!!!!!!!Човеците са ТЕЖКО ЗОМБИРАНИ от същества,които ..на някои места ги наричат "Падналите ангели"....Знам,знам че ще се вкиснете,но уви,ТОВА Е ИСТИНА!!..Казвам ви го от "Кухнята"...
32
0
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До не е удобна!ох!...Ама уважаеми,верно че "не е удобна",но ЗАБЕЛЕЖИ:-Тя НИТО Е ПЪРВАТА,НИТО ЩЕ БЪДЕ ПОСЛЕДНАТА в това театро!.."Грийнпийс "някакси минаха "на втора линия",някакси им спатъхна ентусиазма...Сега ПРОБУТВАТ напред това кукунделче.....А дали е интелигентно или не,..това е относително понятие...Зависи чий "Тест за интелигентност" ще попълва-Дали тоя на "Световното правителство",или на "Противниците от окопите".....та така.."Тхе шо мусте го оне!"..Съзнанието на биоло
31
6
 
3
 
! Отговори
не е удобна! преди 4 години
Хора, информирайте се добре, преди да давате квалификации за Грета, "болестта " й и онова което тя иска и казва, а не на базата на хейтовете за нея в соц. мрежа или от бълг..copy /paste сайтове! Гледайте интервюта с Грета в ютюб от шведската, италианската, американската тв или bbc (всички имат англ. субтитри ), стига да знаете добре езика, но като виждам в коментарите, някои и бълг. не знаят! Това момиче е изключително интелигентно и нито веднъж не си противоречи! Аспергер я прави даже по -концентрирана и чувствителна към неща/детайли към които "нормалните "уж хора са безразлични.
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плащаме въглеродни емисии. Не знаем кой взема парите, защо не стигат квотите, но плащаме. Политиката е радикална и ще изнудва народите на Европа още повече за пари. Китай преминава от въглищни централи на ядрени централи. Радикалната политика се води в целия свят.
29
1
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
що се отнася до това психарче,ще цитирам един колега тук,чийто ник обаче не си спомням,да ме прощава!..Та той се изрази така:-"Касичката на мама и тате".И е ужасно прав,ще знаете!!..Какво ще стане?..-Ще го заподмятат това дете по телевизии,сайтове,ще го направят "звезда",най-вероятно след година да му дадат и Нобелова награда,и..ДО ТАМ.А щуравия свят ще продължи да се търкаля по старому...Важното е шоу да има..
28
3
 
0
 
! Отговори
FatBoySlim feat Gret преди 4 години
поздравявам всички фенове с песента Right Here, Right Now
27
0
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
странна работа....Както си върви светът и изведнаж хоп,от никъде се появява някой който всъщност е Никой и по неведоми пътища на Играта ,тоя някой става от Никой -световна "звезда"....Но както и да е.Та-И тук виждам апели да се спрат автомобилите,самолетите,да се затворят електроцентралите на твърдо гориво ,и..др.Но ще ви кажа:-Грешите!..Светът се търкаля НАДОЛУ и няма сила,която да го спре.За това:-За да се оправят нещата,те трябва тотално да се объркат!..Напред с безумието!
26
3
 
1
 
! Отговори
пзнах преди 4 години
правилно,казва,девойката спрете Автомобиларето,иначе ще потънете всички, сме в една лодка
25
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре де , до кога ще ни наптрапвате шизофренията на това детенце ?
24
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ИЖТЕ МУ ФИЗИОНОМИЯТА НА ТВА ДЕТЕ - НЕНОРМАЛНА ! СТИГА СТЕ НИ ГО НАТРАПВАЛИ С БОЛНИЯ МУ МОЗУК!
23
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На това момиче климата е най малкия проблем.
22
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Следя всички изяви на Грета. Тя е още дете, тъй че цирковете с нея тепърва започват. Веднъж станала център на внимание няма да иска да излезе от него. Тепърва филма с малката пикла започва. Дълги години на екшън преди да свърши я в някой затвор, я в някоя институция за умствено недобре или по улиците на Стокхолм. Само гледайте.
21
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Казват, че има синдром на Аспергер, но изглежда да е и със синдром на Даун.
20
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На тази й хлопа дъската, погледът й е меко казано отнесен.Чува гласове.
19
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докъде я докарахме, политиците да допуснат една пикла да им диктува дневния ред! А можеха още в началото да си говорят на своето ниво така, щото Швеция да се погрижи за болните си деца, вместо да ги използва в политиката! Грета е символ на слабостта на световните "лидери"!
18
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо Грета не посичи кои са спешните действия за намаляване на емисиите парникови газове. Може би първото спешно действие е да си направи домашния любимец - прасенцето на пържолки, да се нахрани както трябва и да се укроти.
17
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На такива им викат екотерористи. В скоро време проблемите с екотероризма ще засенчат тези с ислямския радикален тероризъм.Като започнат да убиват хора вече ще бъде късно.Иначе никак няма да е учудваща такава идея: "Земята е пренаселена с милиарди човешки същества, задъхва се, защо не я прочистим да и помогнем малко да си отдъхне?"Правителствата трябва да съзрат задаващата се опасност от екотероризъм вместо да се грижат за "глобалното затопляне".
16
28
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
БРАВО ГРЕТА!!!ТРЪМП, ФАЛШИВИЯ ПУТИН И РЕЖИМА В КОМУНИСТИЧЕСКИ КИТАЙ СА ПРОТИВ ТЕБ НО ТЕ СА БЕЗБОЖНИ СЛУГИ НА ДЯВОЛА!