Бербатов за позорното 0:6: Превъзхождат ни дори генетично!

Мнения след мача между България и Англия
Обновена: 15 окт 2019 08:17 | 15 окт 2019 08:10, Петя Славова
209
Бербатов за позорното 0:6: Превъзхождат ни дори генетично!
Снимка: БТА

След европейската квалификация между България и Англия, завършила 0:6: Димитър Бербатов, рекордьор по отбелязани голове за България коментира: "То беше очевидно, че разликата е много голяма. Ако щеш, чисто генетично ни превъзхождат- по начина на тичане, на подаване, по движението. Но отборът ни демонстрира много голямо уважение в първите минути и това ни спря да покажем нещо повече. Да, вкараха ни ранен гол, но но цялото им поведение демонстрираше много по-висока класа, превъзхождаха ни и заслужено ни победиха".

Още по темата

След това бившият нападател на Манчестър Юнайтед и Тотнъм беше попитан по темата с расизма, на което той отказа да отговори: "Расизмът?! Далече съм от тая работа. Питайте ме нещо друго.

"Да, таблицата в момента показва, че сме последни. А какъв е пътят нагоре? нека да кагат хората, които отговарят за националния отбор. Това, което мога да кажа е, че разликата е от земята до небето. Но трябва да се играе с повече нахалство, а днес бяхме - заповядайте, вкарайте ни. Аз не мога да давам на оценки на Балъков. Не съм бил треньор, не мога да му давам оценки".

След това нападателят беше попитан дали България може и ако се класира за Евро 2020 през плейофите дали това би било справедливо на фона на днешния мач.

"И по-слаби отбори са се класирали, да не говорим за справедливост. Но ако се стигне до класиране, то аз се надявам момчетата да са подготвени. Сега няма да спят цяла нощ -100 %, защото е един вид унижение. Всеки трябва да си даде оценка и да си отговори на въпроса: Къде съм аз в пространството на футбола.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До hzМного ясно, че иронизира расистите. Кой ги покани на трибуните да участват в режисирания театър? Те някакви предатели ли са, ако правят схемите на англичаните да успеят? Това някакъв бушон за дълбоко осъзната некадърност ли е?
123
0
 
10
 
! Отговори
До hz преди 4 години
От български на английски ще ни спретнат тамошните таблоиди заради подобно изказване на Бербатов в официално интервю.Това е причината за тези коментари.А що се отнася за резултата - напълно закономерен и заслужен.Едно време при такава загуба казваха, че е дошъл моментът да хвърчат глави.Мисля, че днес моментът дойде и ако не глави, то поне перуки!Ще бъде добро начало.
122
0
 
5
 
! Отговори
Аз преди 4 години
До 124Много хубав коментар. Ти си от тия хора които "долавят нюансите"..
121
2
 
10
 
! Отговори
До hz преди 4 години
Ние си знаем какво е имал предвид Бербатов.Знаят го всички.Футболът обаче отдавна не е само игра, а за да оцелява на световната сцена като най-масовия спорт му трябват каузи. И отхвърлянето/отричането на расизма е една от тях.Англия знае много добре как да елиминира противника си и в нашия случай беше добре подготвен и режисиран театър.В този ред на мисли е безотговорно да се говори за ген изобщо и то от известен ( в миналото) футболист играл на Острова.Само си представи какъв превод от
120
0
 
10
 
! Отговори
не преди 4 години
не, не нещата са изпуснати много отдавна. И Боби и другите просто си личи, че нямат никакви идеи. Едно празно подаване на топката. Най-добре е Стоичков да поеме БФС и да има малко екшън иначе съвсем ще заспат и по трибуните и по терена. Едва ли е толкова трудно да направиш боеспособен отбор от 11 човека!!!
119
0
 
13
 
! Отговори
софиянец преди 4 години
Трябва нов национален стадион/ с капацитет не повече от 300- хайде 350 места/ , че този непобира желаещите да гледат наш'та чалгаджийска банда
118
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма ли кой да накаже Бербатов за расистко изказване! :-))))))))
117
7
 
5
 
! Отговори
987 преди 4 години
До Анонимен 123А ти какво си бе,кикиморо!?На геврека дупката,а!?С Бербатов ще говориш със заявление подписано от двама свидетели и заверено при нотариус!
116
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че той мързелът не е генетичен :D
115
0
 
5
 
! Отговори
аааа не преди 4 години
До бай КольоНяма такива работи!Другите трябва да знаят,че има и по-слаби от тях!Така повдигаме нивото на световния футбол!
114
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що не ни превъзхождаха англичаните на Уембли, когато Гунди им завря парцала с пунт и пластика и невероятна техника?
113
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Млъкни бе футболен търгаш!
112
0
 
34
 
! Отговори
hz преди 4 години
Мисля, че грешно интерпретирате думите му. Защо разбирате това за "гена" буквално? Никой не казва, че сме Untermensch или по-малко хора от англичаните. Смисълът според мен е, че онези са футболисти до мозъка на костите си - здрави, атлетични, движат се като футболисти, подават си и просто играят играта. Това не може да се каже за нашите. И в този смисъл онези наистина ни превъзхождат във всяко отношение. Не става въпрос за ген, а за подготовка, която на нашите липсва много сериозно.
111
0
 
36
 
! Отговори
тито преди 4 години
Естествено че няма да спят цяла нощ, нали на бар ще ходят, Преслава щяла да им пее
110
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам дали ни превъзхождат генетично, но ние удавихме мъката в Син Сити френетично, и по това ги бием с 16-0 открай време!Освен това, крайно време е българските данъкоплатци да отделят средства за един чисто нов стадион заслужаваме го!Как инак да имаме успехи на световната футболна сцена?Нали тъй, министър Крадлев?
109
1
 
18
 
! Отговори
художника преди 4 години
Ми то и "Царя" ни каза в прав текст, че трябва да сменим "чипа", ама кой да го чуе! Футбола е спектакъл, а не надпсуване, сбиване или нагрубяване. За да не виждаме само калта по обувките си, трябва да се изправим и да видим че има хоризонт пред нас, а не дъно!
108
2
 
25
 
! Отговори
бай Кольо преди 4 години
Най-добре ще е УЕФА да ни изключи от всякакви турнири за 5 години напред. Поне да не се излагаме.
107
7
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Интересно как може Митето да няма позиция относно расизма. Всеки нормален, средно интелигентен човек, особено популярна личност като него, би трябвало да има.
106
4
 
17
 
! Отговори
Живеещ в Лондон ! преди 4 години
ахахах Вие сте срам и позор за България. Тук и селския отбор на Милоу ще ви бие !! Вие трябва да ходите на село и да копаете царевица , ама с шпакла че да ви доиде акъла .Балъци !!!
105
2
 
9
 
! Отговори
Цитат преди 4 години
По-добре да изглеждаш тъпо и да замълчиш, отколкото да си отвориш устата и да разсееш всяко съмнение за това!Митко, горното са го казали по-умни от мен и теб.Понякога е по-добре да замълчиш.Въпрос на класа.