"Лъвове" - "Животни" 6:0: Това ли ви е образецът, английски господа?

За расизма и двойния аршин на британците
Обновена: 17 окт 2019 09:36 | 15 окт 2019 20:30, Красимир Ангелов
313
"Лъвове" - "Животни" 6:0: Това ли ви е образецът, английски господа?

В понеделник вечер българският национален отбор по футбол написа най-срамната си страница на стадион "Васил Левски". Момчетата на Красимир Балъков бяха отнесени с 6:0 в своя дом от Англия, при това напълно заслужено и без да покажат необходимите футболни аргументи. Чисто футболното обаче остана на заден план заради расисткия скандал, който се разигра по трибуните и който така или иначе от английска страна си бяха поръчали още преди седмица.

Още по темата
Че случилото се е недопустимо не подлежи на никакъв коментар! Живеем във век, в който всякакви предразсъдъци и реч на омразата вече са не просто клише, а нещо недопустимо за развитите общества. Затова и ще си понесем кротко и ясно санкциите от УЕФА за снощното поведение на групичка фенове. Защото расизмът няма място на стадиона! Но и няма как да не отбележим, че не по-малко недопустими са и двойните стандарти, с които англичаните от една седмица се представят като рицари на честта и справедливостта, а нас – като диви балкански неандерталци.

Защото диваците в понеделник бяха английските фенове – обсадиха "Витошка", пийнаха бира, викаха цял ден (нещо което е доста спорно дали щеше да бъде позволено на български фенове, защото по тази улица има стотици туристи, далеч не само британски), даже се сбиха помежду си, а за капак на всичко освиркаха българския химн. Това ли ви е образцовото поведение, господа от Острова? Това ли е примерът на Великобритания?

Или може би трябва специално да ви благодарим, че не пренесохте пиянските си хулигански изпълнения в София от Прага, където вилняхте преди 3 дни?

За сметка на това няколко хиляди българи тихо и кротко отидоха до стадиона, много от тях взеха децата си, за да видят звездите на Висшата лига. Да, точно заради тях този стадион имаше повече от обичайните в последно време 1 000 – 2000 души. Хиляди българи, които вашата звезда Рахим Стърлинг после нарече "идиоти" заради малка групичка от хора. А уж е футболна звезда за пример на малки и големи. А щом от частен случай правим извод за общото, трябва ли ние да наричаме английските фенове "пияни безмозъчни хулигани", на които забележете - точно расизмът е много добър приятел?

Защото да припомняме ли, че само преди месец се появи видеоклип, на който фен на Англия крещи на "Уембли" на българските футболисти "fucking gypsies". Това расистко ли е, или щом е от английска уста не е? Или може би клипчето с феновете на Челси, които преди 3 години не позволиха на цветнокож мъж да се качи в метрото, при това с песен "We're racist, we're racist and that's the way we like it".

Може би сте решили вече проблема с расизма в Англия, господа? Не, едва ли. Или може би култовата песен на феновете на Тотнъм преди години, насочена срещу чернокожия нападател Емануел Адебайор е весело ученическо стихче – как баща му мие слонове, а майка му е...


И разбира се, да стигнем и до пресата, където резултата е написан доста "културно" така: "Лъвове" - "Животни" 6:0. Кой от българските национали по-точно е животно, господа рицари? 

Или може би другият резултат: "Расисти – Лъвове" 0:6. Освен да попитаме на какво основание британците поставят цял отбор или цяла страна под един знаменател? Надали и на тях им е много ясно, но е ясно, че и тяхното интелектуално ниво не е много по-високо от това на част от феновете снощи, които скандираха срещу английските национали.

Това ли ви е образецът, културни английски господа?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
2
 
44
 
! Отговори
Цървуланско царство преди 4 години
И къде са сега институциите ни да ни защитят от обидите, някой да привика британските официални лица за отговор? Някой да изнесе подробности около разследването на скинарската група - кой им е платил, на тях и на охраната на стадиона да ги пуснат вътре въпреки че е имало стриктни инструкции да не се пускат радикали на стадиона? И къде са сега институциите ни да ни защитят от обидите, някой да привика британските официални лица за отговор? Някой да изнесе подробности около разследването на скина
170
4
 
44
 
! Отговори
pokazno преди 4 години
Нека помним Дойран! Няма нищо повече да кажа.
169
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На англичаните като цяло чувството за справедливост по принцип е чуждо. От друга страна, футболът не театър или светски салон. Не е ли глупаво да се очаква феновете и играчите де се държат като университетски професори. Не е нужно и ще е смешно. Емоциите в спорта са пресилени. Както и тези в медиите, отразяващи спортните събития. Не преекспонираме ли прекалено цялата тази истерия?
168
48
 
18
 
! Отговори
8 преди 4 години
Уважаеми авторе , всичките ти аргументи са солидни и обективни . Да , но те бледнеят пред фашисткият поздрав , асоцииран с убийството на 70 милиона човеци през второта световна война . Расизмът , ксенофобията , дискриминациите са само мимикрия на фашизма , негов прозирен воал ! Тук става дума за реанимиране на престъпна идеология ,античовешка !Сравнение с хулиганските прояви не може въобще да се прави .Премиерът и кмета да не се крият зад Михайлов и да толерират нацистите .Те носят отговорност
167
4
 
60
 
! Отговори
Прасе с каска преди 4 години
Най-големите расисти са тези които крещят, че другите са расисти.
166
4
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво е това английско скудоумие или безкрайна наглост? От поведението на 20-30 футболни хулигани да се правят изводи за цял народ, а в същото време да са толерантни към техните си гамени!
165
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Създателите на концлагерите и грабителските колонии говорят за расизъм.
164
4
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За мен това си е подготвена акция. Бозавите знаят,че в БГ има такива ултраси и съвсем тенденциозно се опитват да внушат,че всички българи са расисти. Те от години показват,че са против българските емигранти,а сега имат и "основание" за нежеланието да приемат българи,защото "българите са расисти"Крадецът вика дръжте крадеца! Много гнусна и подла инсинуация и манипулация! На фона на анг. фенове и историческата позиция на тази държава като колониална,просто е фрапантна наглост да ни сочат с пръст
163
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво може да се очаква от НАГЛО саксонците освен двоен стандарт? Техните деди избиха коренното население на десетки държави по света като вдигаха лозунги за велики открития и демокрация!
162
3
 
57
 
! Отговори
none преди 4 години
Първо искам да ви кажа да не го взимате много на вътре Британците се изживяват като защитници на морала и толерантността а истината е че те са доста големи расисти. Като цяло ситуацията е срамна но след три дни ще мине като всичко останало. За съжаление те си търсеха къде да се покажат и ние бяхме просто бяхме на грешното място. Да не споменавам че те още не могат да похарчат парите който са изкарали от търговията с роби.. Успех на всички гордея се с вас...
161
7
 
8
 
! Отговори
Футуролог преди 4 години
До Д.Н.Първо се ограмоти а после пиши за Робин ХудАз съм фен на рицарската идеология създадена от РИМСКИЯТ ПАПА но рицарите винаги са били само една шепа хора то ест 1 рицар ръководи над 5 000 главорези от най-голямата *** в собствената си държава избивали там сънародниците си а после и чужденци от други държавиАнглийският КАПИТАН БЛЪД е друга риба ненадминат шедьовър от писател италианец с превод КАПИТАН КРЪВ но книгата е КЛАСИКА и то ненадмината
160
4
 
54
 
! Отговори
Д.Н. преди 4 години
Д.Н. много добре казано и вярно . Живея в Англия расизмът и дискриминацията тук са в най-вишата си степен . Да всички говорят как не трябва да има расизъм , но дори те самите обиждат собствените си играчи , колеги на работа , работници дори самите фенове обиждат играчи на отбора който подкрепят . За това колко умствено изостанали са няма да говоря само ще кажа , че голяма част от населението не знае за живот извън острова , и също така не знаят собствените си герой като Робин Худ например .
159
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много сърцераздирателна статия,но няма нищо вярно,ако след ден, два,излезе някое отговорно лице и каже,ето това са 10-тината, които ги има във всички вестници,осъдени са на....и ще си понесат последствията,тогава всички ще повярват,че не сме животни,до тогава щом си ги защитаваме,значи сме съгласни с тях,тоест прави са
158
16
 
4
 
! Отговори
тиква преди 4 години
нашите животинчета като не могат да пеят и скандират на нивото на английските и започват да реват *** и обиждат
157
29
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аве журналиста, удари дъното момче. Кви са тия десетгодишни клипчета, това няма нищо общо със сегашното положение. Освен това статията ти е едностранчива, ограничена и неграмотна. Малко мисъл трябва, стига с тези емоционалки, това не е журнализъм, а вие сте жалки.
156
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смеехме се на Косово, а сега са на светлинни години пред нас благодарение на 4-те в света. В текущите квалификации Андора, Фарьорски и Люксембурт имат победи, България не.
155
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ама не. И какво от това. Току що прегледах и видях, че Фарьорски острови са взели победа над Малта. И двата *** имат по 3 точки. Андора и Люксембург имат победи и са с повече точки от нас, по-зле от нас са само Гибралтар, Лихтенщайн и Сан Марино. Повтарям в текущите квалификации Андора, Фарьорски и Люксембурт имат победи, България не.
154
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ех каква велика спортна нация е Британия. Най-добрите им боксьори африканци. Най-добрите им футболисти африканци. Най-добрите им олимпийци космополити, които биха всички рекорди по употреба на допинг. От друга страна имат най-жалките фенове на планетата... те обаче са си истински кореняк англичани!
153
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Британците като народ са си природна грешка, която е причинила повече страдание на Европа от Черната чума и монголските орди взети заедно. Но това че нашите *** не стават за *** за зеле е съвсем друг въпрос, който също не заслужава пренебрегване. Футбор се играе заради спорта и удоволствието от победата, а не заради заплатата и популярността която придобиваш по дискотеките.
152
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На тези от комплексираната Англия им беше добре дошло това ,което стана в София...така ще им дойде силата да покажат ,как по лесно да манипулират мнението относно Brexit ..,как не са желани и прочие...точно обратното всичкият расизъм и подобни прояви и желанието им да са вън от Европа идва само и поради една причина ,те са тези ,които проявяват това си качество и деление на народите...