Грета Тунберг в претъпкан влак, прибира се

16-годишната екоактивистка седи на пода със струпан до нея багаж
Обновена: 15 дек 2019 20:13 | 15 дек 2019 20:13, Веселина Йорданова
222
Грета Тунберг в претъпкан влак, прибира се
Снимка: БТА

Младата шведска природозащитничка Грета Тунберг публикува в Туитър своя снимка, на която седи на пода на германски влак със струпан до нея багаж. Снимката предизвика порой от онлайн коментари за германските железници, предаде Асошиейтед прес.

Тунберг пусна съобщението в социалната мрежа късно снощи с коментар: "пътуване в претъпкани влакове през Германия. И най-накрая на път за вкъщи!".

Някои потребители на Туитър съчувстват на 16-годишната екоактивистка, че не си е намерила място във влака за дългото пътуване към дома от Мадрид, където тя бе на конференцията на ООН за климата. Други й пожелават безпроблемно прибиране след месеците пътуване с влакове и кораби по различни събития, посветени на климата в Европа и САЩ.

Тунберг не пътува със самолети, тъй като се смятат за вредни за околната среда. Миналата седмица сп. "Тайм" определи Грета Тунберг за "Личност на 2019 година" заради усилията й да накара правителствата да действат по-бързо и решително в борбата с климатичните промени.

Германските железници Дойче бан (Deutsche Bahn), които бяха известни с точността си, са критикувани през последните години за закъсненията, отмяната на влакове в последната минута и скъпите билети.

Дойче бан отговори на туита на тинейджърката, пожелавайки й лек път към дома и допълвайки: продължаваме да работим усилено за повече влакове, връзки и места".

На снимката в Туитър Грета Тунберг е седнала на пода в края на вагона с куфари, раници и празна кутия от храна край себе си, загледана към прозореца. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Промоция на и.иотизмъ.
91
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да си беше взела първа класа.
90
0
 
37
 
! Отговори
Хах преди 4 години
Това откаченото от де е помъкнала толкова багаж... Бати и лудото Ленче...
89
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубав бизнес намери тая смахнатата.
88
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горката позьорка, колко ли пари ще изкара само от тая снимка.....че и много хора и се връзват на цирковете
87
0
 
34
 
! Отговори
Пак ни Тумбергираха преди 4 години
АМАН !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
86
4
 
27
 
! Отговори
преди 4 години
Неееее, това е толкова жестоко, че не е за гледане. Грета в претъпкан влак. Това е най - големият кошмар !Миля ви имайте милост ! Дайте и билет за еко самолет. А да ,чакайте то такива няма все още.Ама защо Илон Мъск не и даде една Тесла ?Сетих се - защто не е ясно дали ще стигне с нея до вкъщи ...Значи за Грета остава само екологичният влак. Но колко екологичен е той ?От какви суровини е произведена енергията която го задвижва ?А да ...
85
4
 
23
 
! Отговори
bash_majstora преди 4 години
престанете да афиширате тази
84
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аман от лъжепророци !
83
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Леле колко синтетичен багаж ... Потреблениете ще унищожи света Очаквах да се прибере с каручка най екологично е
82
1
 
35
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 4 години
Грета е Продукт на Медиите .С нея Пътуват Антураж и Прислужници .Иначе снимката кърти МиФки - дете със 200 килограма Куфари , във Влак на Дойче Бан - Най-Луксозния ЖП Превозвач в Света - те са снимали Календар за 2020 .
81
0
 
23
 
! Отговори
Бояджията баща ми преди 4 години
А познайте чия щерка е тая на пода на влака,въпр. с повишена трудност
80
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЩЕРКАТА НА Емил от Льонеберя;или на Емо Чолаков,или на Митьо пищоа
79
0
 
26
 
! Отговори
ikar преди 4 години
До :(На няколко от снимките на Грета - на лодката в Америка и при пристиганете в Испания има един и същ мъж, на едната имаше и жена. Колкото и да тръбяха, че ще пътува сама с лодка до Америка, явно не е вярно, пътувала е с екипаж, които не знам дали са родителите й или други хора. Нищо чудно на тази снимка това да е багажът на цялата група. Не е възможно това да е багаж на 1 човек, освен ако не се премества. И аз съм пътувала сама за цяло лято и на по-малка възраст, но багажа ми бе 2 куфарчета.
78
5
 
27
 
! Отговори
Иван Пешев преди 4 години
Грета рано или късно ще намерих своя Йохан и след като и покаже оня номер с вълшебната си пръчка няма да и се занимава вече със стачки а ще иска здрав чекнеж.
77
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия дойчовци разрушиха прибирането на Грета вкъщи.
76
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според Дойче бан,пътувала в първа класа ,а тове е цирк за аб_далите ,преди слизане от влака .Какта и всичко ,около нея .
75
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако зависеше от Грета за всички щеше да е задължително да спазват еконорми, само без нея и кликата, която я подкрепя. Вие в 20 кв. ковчег тя в имение.
74
4
 
20
 
! Отговори
Атомчик преди 4 години
Браво на Грета, помогна ни да легализираме атомната енергия в ЕС и да получаваме субсидии за АЕЦ Белене. Всяко зло за добро.
73
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Грета за шеф на ООН!