Грета Тунберг в претъпкан влак, прибира се

16-годишната екоактивистка седи на пода със струпан до нея багаж
Обновена: 15 дек 2019 20:13 | 15 дек 2019 20:13, Веселина Йорданова
222
Грета Тунберг в претъпкан влак, прибира се
Снимка: БТА

Младата шведска природозащитничка Грета Тунберг публикува в Туитър своя снимка, на която седи на пода на германски влак със струпан до нея багаж. Снимката предизвика порой от онлайн коментари за германските железници, предаде Асошиейтед прес.

Тунберг пусна съобщението в социалната мрежа късно снощи с коментар: "пътуване в претъпкани влакове през Германия. И най-накрая на път за вкъщи!".

Някои потребители на Туитър съчувстват на 16-годишната екоактивистка, че не си е намерила място във влака за дългото пътуване към дома от Мадрид, където тя бе на конференцията на ООН за климата. Други й пожелават безпроблемно прибиране след месеците пътуване с влакове и кораби по различни събития, посветени на климата в Европа и САЩ.

Тунберг не пътува със самолети, тъй като се смятат за вредни за околната среда. Миналата седмица сп. "Тайм" определи Грета Тунберг за "Личност на 2019 година" заради усилията й да накара правителствата да действат по-бързо и решително в борбата с климатичните промени.

Германските железници Дойче бан (Deutsche Bahn), които бяха известни с точността си, са критикувани през последните години за закъсненията, отмяната на влакове в последната минута и скъпите билети.

Дойче бан отговори на туита на тинейджърката, пожелавайки й лек път към дома и допълвайки: продължаваме да работим усилено за повече влакове, връзки и места".

На снимката в Туитър Грета Тунберг е седнала на пода в края на вагона с куфари, раници и празна кутия от храна край себе си, загледана към прозореца. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Нашият влак от Базел беше изваден от движение. Затова седнахме на пода на два различни влака. След Гьотинген седнах на място. Това, разбира се, не е проблем и никога не съм казвал, че е. Пренаселените влакове са страхотен знак, защото означава, че търсенето на пътуване с влак е голямо!
111
2
 
34
 
! Отговори
дедо Цоко преди 4 години
Горкото детенце във видимо претъпкания влак ти пътувала ли си с БДЖ ***?Тая трябва да я качат на София-Бургас или София-Варна август месец, че да види що е то претъпкан влак. На фона на това какво чудо е по празниците с БДЖ, Дойче Бан ще ѝ се види приказка :DDDDА ако иска да е наистина еко, нека пътува с волска кола или пеша
110
2
 
27
 
! Отговори
Здравейте, циркаджии преди 4 години
Всяка Грета за три дни, всеки Тунберг - за четири...
109
2
 
29
 
! Отговори
Крамер преди 4 години
Обаче треба да внимава като патува из гИрмания да не са качат от некоя гара 7/8 от новите гИрманци я зачекнат на криво. По-добре от сега да пие противозачатачни за всеки случай че иначе на 100% е забременяля.
108
2
 
37
 
! Отговори
Грета до Дойче бан преди 4 години
КАК СМЕЕТЕ!? *** как смеете да не ми дадете самостоятелно купе!? Ограбихте ми бъдещето!!
107
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази новина ме разплака... Грета с влак, на пода седи и даже снимка има...Ай дайте и Орден Стара Планина, паметник пред НС и някоя улица кръстете на нейно име.Може и почивен ден да направите...
106
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Използва технологии и продукти допринесли за отделянето на парникови газове, всичко от пастата й за зъби до къщата, в която живее са дошли на този свят чрез замърсяване на природата с прахови частици и парникови газове. Не предлага никакви реални и осъществими алтернативи, просто разтяга локуми със заучени фрази, базирани на беден речник и слаби познания. Представа си нямам защо рекламират това човече.
105
5
 
10
 
! Отговори
Германия=мизерия преди 4 години
Етва да не ви е френското бижу Ес Ен Се Еф.Дойче бахн е пословична мизерия и техническо-админиатративна изостаналост.
104
2
 
26
 
! Отговори
XA-XA-XA преди 4 години
PR + Photoshop
103
2
 
27
 
! Отговори
Minuva42 преди 4 години
Дано дългия и път не минава през Балканите, че току-виж тука я закачили на дизелака без да я питат и ще и прецакат визията...
102
3
 
46
 
! Отговори
Minuva42 преди 4 години
Тази позьорка ми идва вече малко в повече.
101
13
 
9
 
! Отговори
Гледам малко гретиаз преди 4 години
Който би й го сложил да дигне ръчица : аз дигам :)
100
16
 
5
 
! Отговори
мхм преди 4 години
Квичете още по-силно, полу-грамотни разбирачи/плювачи - правите ми кефа!
99
2
 
27
 
! Отговори
i'm преди 4 години
Да я ожали човек! Ама влака какъв е? От тия дето използват ток от мръсните електроцентрали или е на слънчеви батерии?
98
1
 
11
 
! Отговори
XuTbP5bP преди 4 години
В тая вашата "редакция" като се списне новина в Грега имам чувството, че се сбивате кой да я вземе все едно някой ви е хвърлил 100 лв. на пода, има ли нещо вярно?
97
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И на тази ще и мине модата
96
1
 
37
 
! Отговори
брях преди 4 години
То щото влаковете косвено не замърсяват.Аве на тая да земе някой да й обясни,че ел.енергията не расте по дърветата.Да вземе тая да си посещава школото,че да научи нящо.Някой ден може и да изобрети перпетуммобиле,хи,хи,хи...
95
0
 
45
 
! Отговори
Ядосан преди 4 години
Така известните стриктни скандинавски служби за защита на децата не трябва ли да се самосезират и да я отнемат от родителите й за лечение? много двойни стандарти в тези държави, или влиятелни кръгове стоят зад това безумие
94
0
 
30
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Още само снимка от тоалетната не е пуснала, май. Кифленска история.
93
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Срещата в Мадрид не мина с успех, да се прибира и да се връща на училище после университет работа ...и чак тогава да тръгва да поучава и съди народа