Петък е: Грета Тунберг пак е пред шведския парламент

Днес се провежда училищна стачка номер 70
20 дек 2019 13:32, Нели Христова
62
Петък е: Грета Тунберг пак е пред шведския парламент
Снимки: Reuters

Петък е ден за стачка. И както винаги Грета Тунберг излезе на демонстрация заради промените в климата.

16-годишната активистка се прибра в Стокхолм след дълго обикаляне по света. Днес тя се присъедини към останалите протестиращи, които следват примера именно на Грета. Всички те се събраха на обичайното място - пред шведския парламент.

"Училищна стачка 70-та седмица. Стокхолм!", написа Грета в Twitter.

Така Тунберг продължи с училищните стачки, имащи за цел да привлекат вниманието на обществото към борбата с климатичните промени. По-рано тази седмица 16-годишната активистка написа в Twitter, че се е завърнала в Швеция.

Тунберг, която наскоро бе определена за личност на годината на сп. TIME, стана популярна именно с организираните от нея училищни стачки, които традиционно се провеждат в петък. Участващите в тях ученици пропускат училищните си занятия, за да покажат ангажираността си с климатичния въпрос. Първата подобно демонстрация бе през август миналата година, припомня ДПА, цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пипи късото молекулче
47
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние напускахме учебните занятия, да играем навън по цял ден.
46
1
 
10
 
! Отговори
Карлсон от покрива преди 4 години
Луд(а) умора няма!
45
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стачката е като подписката само, че няма никаква легална сила да оказва някакво политическо влияние. От друга страна поне не ходиш на работа или училище, което си е в общи линии като подписка за мързеливи ***, които така или иначе не знаят каква промяна искат. Аз искам тази девойка да застане с нейните наперени шведски дружки някъде в саудитска арабия да протестира срещу производството на нефт. Да видим развръзката.
44
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Петък било, ами ако ще и шестък да е, като и кажат спонсорите да протестира ще протестира даже и в три сутринта ще протестира.
43
3
 
19
 
! Отговори
Читател преди 4 години
За това дете училище или лечебница където да иде няма ли? Жалко е, че дори самите родители я използват като сеирджийска мечка за пари и внимание.. Колко ли трезво мислещи хора биха застанали зад идеите и?!
42
2
 
10
 
! Отговори
излез ти дух нечист преди 4 години
Как се лекува синдрома на Аспергер?! Ще ви кажа. Така,както се лекува бесовска обсебеност.....студена ода,пости и заклинателни молитви.От това има нужда момичето.
41
4
 
24
 
! Отговори
Чичо преди 4 години
Малееее...туй лапе да ми е дом така ще го рендосам с каиша, че няма и да се сети повече за екология!
40
2
 
31
 
! Отговори
Дедо преди 4 години
Тия келемета вместо да стачкуват, да отидат да засадят по някоя и друга фиданка - от тона наистина има полза.А за да покажат, че наистина са против замърсяващите производства, да си хвърлят фабричните дрехи и обувки и са се облекат като в каменната ера със сурови кожи. Телефоните, телевизорите и прочие електроуреди, включва лампите - и те на ***. Транспорт - само с кракомобила. Отопление - каквото дойде от слънцето.Хайде да поживеят така половин година, после пак може да отворим темата!
39
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в тяхната държава социални няма ли ....
38
3
 
26
 
! Отговори
Евреите да ни кажат преди 4 години
как става така че чзи недоразвита но за сметка на това напълно завършена алчна и двулична ккучка не ходи на училище !?в Швеция училището е задължително !защо Сорските соцялни служби не я отнемат от майка и и не я пратят на училище !?
37
1
 
15
 
! Отговори
---- преди 4 години
егати досадата
36
2
 
20
 
! Отговори
мак преди 4 години
Кога ходи на училище? Кога си учи уроците?
35
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Климат и замърсяване за съвсем различни неща.Не се знае дали ако се изчистим от въглеродните емисии дали няма да" навредим "на планетата също толкова както както ги произвеждаме .Преди да се появи индустрията и даже човека е имало няколко ледникови периода следвани от затоплянето тава въглерода сее отделял от други фактори ..Отвратителното в случая е че хората на Ал Гор ползват всичко с политически цели .
34
1
 
15
 
! Отговори
Mockingbird преди 4 години
до Стан: слушаме учените, слушаме учените, ама те и дума не обелват например "царя" да посади поне едно дърво на вражата за него територия, я! за гретка да не говорим!може би юнкер е посадил едно дърво.. но доколкото си спомням, по време на "комунизъма" всички "комунисти" се трепеха да засаждат дървета! има го все още изтипосано по тогавашните вестници...и какво излиза сега? че тогавашните "ко-мyнеmа" са били повече зелени от сегашните манипулатори... :-)))
33
2
 
17
 
! Отговори
Грета преди 4 години
А вие още ли не сте минали на зелена енергия на цени 70-80 пъти над сегашните?! HOW DARE YOU???!!!
32
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПАК ЛИ ТАЯ БЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЗАБРАНЕТЕ Я СЪС ЗАКОН!!
31
2
 
12
 
! Отговори
КАРЛУКОВО преди 4 години
обсесия / МКБ-10 /
30
21
 
11
 
! Отговори
Стан преди 4 години
Ако не слушате детето, послушайте учените след 20 години няма да има връщане назад. Посадете поне едно дърво.
29
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дайте й една метла и лопата, че поне да свърши нещо полезно докато виси и "протестира".