Почина легендата на българския футбол Петко Петков

Нападателят е голмайстор №1 в историята на Берое
Обновена: 10 яну 2020 11:08 | 10 яну 2020 10:28, Красимир Ангелов
8
Почина легендата на българския футбол Петко Петков
Снимка: ПФК Берое

На 73 годишна възраст след кратко боледуване почина легендата на Берое и българския футбол Петко Петков, съобщиха от клуба.

Нападателят има 260 мача със 144 гола в А група за зелените, с което е голмайстор №1 в историята на отбора. Двукратен голмайстор на А група през 1974 г. и през 1976 г.

За националния отбор на България има 33 мача и 5 гола.

Петко Петков е един от първите родни футболисти, заиграли в Западна Европа. Шампион и носител на Купата на Австрия с отбора на Аустрия (Виена), за който има 51 мача с 10 гола в Австрийската Бундеслига.

Австрийците го привличат няколко години след като Берое побеждава Аустрия в Стара Загора със 7:0 в мач от европейските клубни турнири, а Петко Петков отбелязва 5 гола. На реванша в Австрия Берое също печели - този път с 3:1, а Петков вкарва нови 2 гола.

"Благодарим ти за всичко, което ни даде! Оставаш завинаги в сърцата ни и винаги ще бъдеш с нас! Легендите не умират!", написаха от Берое.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: БероеПетко Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Светла му памет! Добър човек беше.
6
1
 
17
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Почивай в мир !!!
5
1
 
30
 
! Отговори
Beroec преди 4 години
Някои играят за пари.Други играят, но не могат.Някои играха с душа ,станаха легенди и останаха в сърцата на хората.Почивай в мир.
4
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вярно футболът едно време беше малко по друг, но колегата долу е прав - истински майстори на гола. Сега по-важното е да тичат наляво-надясно и разбира се, да взимат едни пари. Тази лоялност към един отбор я няма. Затова и някои са легенди, други ще си останат просто добри играчи.
3
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чико, Петко... легендарни голаджии, няма такива вече. Да е жив Жеката още дълги години, той остана един от последните наистина много големи нападатели!
2
1
 
31
 
! Отговори
оо преди 4 години
Вечна памет!
1
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бог да го прости!