В Галиче недоумяват - за тежко убийство само 12 г. затвор?

В селото искат справедливи присъди
14 яну 2020 09:14, Александър Попов
109
 В Галиче недоумяват - за тежко убийство само 12 г. затвор?
Снимка: Булфото, архив
И днес продължава напрежението в Галиче след убийството на 18-годишната Андреа, а в селото е засилено полицейското присъствие.
 
Жители на селото се събират в центъра на спонтанен протест, организиран в социалните мрежи. Те искат изселване на фамилията на младежа, задържан за убийството, съобщи bTV.
Още по темата
Те недоумяват как за такова убийство присъдата може да е от 5 до 12 г. затвор. Жителите на Галиче заявиха, че в момента в селото няма напрежение, но такова ще се създаде, когато след 5 г. убиецът излезе от затвора.
 
Бащата на 18-годишната Андреа заяви, че закон, който защитава убийците, не е закон.
 
"Ние държава нямаме. Законът трябва да се промени", настоя той.
 
След жестокото убийство на 18-годишната Андреа, в Галиче започна спецакция срещу битовата престъпност, съобщава Bulgaria ON AIR
 
Проверяват се всички криминално проявени с т.нар. "висящи дела". Задържаният за убийството на 18-годишното момиче може да получи до 12 години затвор. 
 
Младежът, който направи пълни самопризнания, е завършил само първи клас и има криминално досие. Разследването е установило, че 17-годишният обвиняем е проявил изключителна жестокост.
 
Днес в Галиче е погребението на Андреа.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
3
 
8
 
! Отговори
xmmm преди 4 години
съда действа според законите,да.А кой ги пише законите бре? Управляващата вече 10г партия и нейните послушни депутати в НС заедно с дпс. А дпс за гласуването получава пари за общините си, техни кметове и удобни закончета да са недосегаеми.На ромите пък наливат пак от нашите пари на "бароните" им уж за образование а срещу това получават гласовете им на избори и герб са несменяеми и непобедими. Ама си харесвате герб, щото бсп нинова били по-лоши, така че ваша воля, това си дробите и това ще сърбате.не гледате какво се гласува а само слушате какво ви говори Вожда слънце.
59
2
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
До Анонимен 59:Съдът в БГ опеределено е корумпирана институция, няма какво да ги оправдаваме тия..
58
1
 
13
 
! Отговори
o/o преди 4 години
Законите в тая ,,държава'' се пишат от престъпници за престъпници.
57
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чета,че много хора обвиняват съдиите но те в случая са с вързани ръце. Просто такива са ни законите. Единственото което могат да направя е да дадат максимума, и все пак след 10 години го очаквайте хубостника на свобода, и то точно в разцвета на силите си.
56
1
 
10
 
! Отговори
До 56 преди 4 години
Няма да са 12 години. Непълнолетен без други присъди преди това... Максимум което ще дадат е 7-9 години. До 5-7 години го пускат за добро държание. И пак казвам това е максимума, може и по-малко да са.
55
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Кънев, ХелзинкиКак може да мислите по този начин "Не виждам какво толкова е станало" , "Да го посрещнем с приятелски усмивки и да му дадем шанс"? Преди да се случи това този психопат е пребил почти до смърт друг човек, а сега влиза взлом, изнасилва 18 годишно момиче и след това и прерязва гърлото. Целият и живот е бил пред нея, а него ще го пуснат след 5-10 години на свобода за това брутално престъпление. ТРЯБВА ЛИ това да се случи на вас или ваш близък, за да искате СПРАВЕДЛИВОСТ?
54
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
12 години???В най- лошия случай, повтарям в най-лошия за него случай ще излезе след 10 години!!!! Тоест, ще бъде 27-28 годишен в разцвета на физическите си сили, преминал "затворническата школа", готов за нови "подвизи"!!!!!!!Другия вариант - след 5-6 години е на свобода и със сигурнос някой пак ще пострада!
53
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
реално са 3 г аз да ви кажа защото има подобен случай
52
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами то даже 12 е абсолютния максимум. Реално е от 5 до 12, защото е непълнолетен. Ако е "примерен" и работи... може дори на половина да ги съкратят. Но дори при хипотеза да си излежи целите 12 - той на 29 ще излезе от затвора. Кой ще го вземе на работа? И като не го вземе... ще поеме ли по правия път? Категорично съм съгласен за дребни престъпления да има леко намаляване на присъдата към непълнослетни (открадн; храна или нещо подобно), но за умишлено убийство това е повече от абсурдно!
51
2
 
4
 
! Отговори
учелище и право преди 4 години
В училищата да се въведат часове в които се преподават правни дисциплини.
50
1
 
24
 
! Отговори
Цар Киро оправдан!!! преди 4 години
Ама защо такъв страх е обладал Властта, че и всички Криминални психолози на Държавна хранилка плъзнаха по всички медии само затвърждават тезата на Убиеца-примитив, че момичето първо е убито и след това изнасилено?! Всички запознати знаят, че не е възможно да се потвърди кое е настъпило първо: изнасилването или убийството!!! Жертвата вероятно първо е изнасилена и докато се е съпротивлява е и убита, а на убиеца някой му е помогнал с милостивата теза... Кой съветва безкнижния убиец?
49
1
 
10
 
! Отговори
ВКС опрвдаха Цар Кир преди 4 години
Ама защо такъв страх е обладал страстта, че и всички Криминални психолози на Държавна хранилка плъзнаха по всички медии само затвърждават тезата на Убиеца-примитив, че момичето първо е убито и след това изнасилено?!Всички запознати знаят, че не е възможно да се потвърди кое е настъпило първо: изнасилването или убийството!!!Жертвата вероятно първо е изнасилена и докато се е съпротивлява е и убита, а на убиеца някой му е помогнал с милостивата теза...Кой съветва безкнижния убиец?
48
2
 
25
 
! Отговори
Do1 преди 4 години
Знаете ли какви бонуси взимат господата от съдебната система,свят ще ви се завие!Гледат си,,съвестно"работатА.
47
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За да му назначат на този убиец предварително толкоз малък срок на присъда как 12 год. за такова жестоко убийство значи крият нещо,но тези са нарушили конституционни права на личността-живот,учение,труд,защита,че има преднамерени брутални действия от тези братовчеди свързани с похотливи намерения и принуждения към момичето как за месечна издръжка инак,ако са я нападнали само за портмонето с пари които изпратил баща й от чужбина то да са офейкали и да са се вайкали,че са ги припознали точно тях.
46
1
 
14
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
Тъй като цивилизацията и прогреса се движи с бързи скорости в последните 50 години,то нека се разгледа варианта пълнолетие от 16 г да се счита,а то тъй всички престъпления взимат на себе си всички непълнолетни ,за да прикрият пълнолетните престъпници.И НЕПЪЛНОЛЕТНИ от 14 години да се считат.
45
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега БХК да съди цялото село. Ха-***-ха!
44
3
 
16
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 4 години
Къде са сега дежурните сороси да кажат - при Орешарски е така?
43
5
 
9
 
! Отговори
Алфонсо преди 4 години
Ромите са прекрасни наши сънародници, които спазват законите и обичат ближния. Те са богобоязливи деца и ангели
42
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е то евроатлантизма има милост за убийците,а за жертвите и семействата имне. Това води да престъпен терор над нормалните граждани. Измислили са го евроталнтическите диктатори.
41
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кметът да обясни защо няма камери по улиците в селото?Ама той сега щял да слага камери на входа и изхода на селото! А защо само на входа и изхода?! В случая съседът прескача в къщата отсреща изнасилва, убива и се прибира за по-малко от 20 секунди вкъщи! И камерите на входа и изхода на селото ще го запишат ли?! Кметовете на селата изобщо вършат ли нещо?!