В Галиче недоумяват - за тежко убийство само 12 г. затвор?

В селото искат справедливи присъди
14 яну 2020 09:14, Александър Попов
109
 В Галиче недоумяват - за тежко убийство само 12 г. затвор?
Снимка: Булфото, архив
И днес продължава напрежението в Галиче след убийството на 18-годишната Андреа, а в селото е засилено полицейското присъствие.
 
Жители на селото се събират в центъра на спонтанен протест, организиран в социалните мрежи. Те искат изселване на фамилията на младежа, задържан за убийството, съобщи bTV.
Още по темата
Те недоумяват как за такова убийство присъдата може да е от 5 до 12 г. затвор. Жителите на Галиче заявиха, че в момента в селото няма напрежение, но такова ще се създаде, когато след 5 г. убиецът излезе от затвора.
 
Бащата на 18-годишната Андреа заяви, че закон, който защитава убийците, не е закон.
 
"Ние държава нямаме. Законът трябва да се промени", настоя той.
 
След жестокото убийство на 18-годишната Андреа, в Галиче започна спецакция срещу битовата престъпност, съобщава Bulgaria ON AIR
 
Проверяват се всички криминално проявени с т.нар. "висящи дела". Задържаният за убийството на 18-годишното момиче може да получи до 12 години затвор. 
 
Младежът, който направи пълни самопризнания, е завършил само първи клас и има криминално досие. Разследването е установило, че 17-годишният обвиняем е проявил изключителна жестокост.
 
Днес в Галиче е погребението на Андреа.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
31
 
6
 
! Отговори
Кънев, Хелзинки преди 4 години
Спрете с езика на омразата! Не разпалвайте етнически вражди! Не слагайте всички роми под един знаменател - 90% от тях се трудят тежко и почтено, образовани са и предават на децата си жаждата за знания и труд. Бъдете политически коректни в изказванията си, в противен случай ще сезирам съответните институции. Не виждам какво толкова е станало, случва се и в най-демократичните държави някой да не се овладее, да попрекали и белята станала. Дайте му шанс, нека види приятелски усмивки насреща си.
39
2
 
28
 
! Отговори
Некъф преди 4 години
Къде са НПО-тата изMиKяPи да изкажат мнение или да го номинират за човек на годината!Май е време да пробудим не национализма, а нацизма!
38
2
 
22
 
! Отговори
до 39 преди 4 години
Онова момиче във Велико Търново си имаше семейство тук...Е, и?
37
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бащата да хване и да се скрие някъде! Как е възможно да оставиш 17-годишно момиче да живее САМА?! А сега се сетил, че няма държава. Ако имаше държава, социалните отдавна да са му я отнели и да са я дали в приемно семейство, което да се погрижи никой да не й пререже гърлото. Толкова ми е мъчно за красивото момиче! Не, няма държава. Но по-лошото е, че няма дори семейство вече - майката духнала, бащата заминал за чужбина. !@$!@ А убиецът сигурно и името не може да си напише.
36
1
 
12
 
! Отговори
До 35 преди 4 години
А кой? Кой управлява в момента? В чии ръце са реалната власт и съдебната система, а ***?
35
2
 
8
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
Има нещо мъгливо около /и/ тази история. Снимките на посочения за убиец в различните новини са на различни лица.
34
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До гербисто-патриотВземи та си покажи истинския никнейм. "Червен агент провокатор". Полифрийман ГЕРБ ли го освободиха? Какво стана със синчето на червените активисти от Перник, дето ходи на дискотека с дълъг нож? ГЕРБ ли го пуснаха да изчезне след като закла двама до съдебната палата? За "братя Галеви"и адвокатите им дума не отваряме.
33
2
 
14
 
! Отговори
щек преди 4 години
Много е важно дали е имало и друг/други с него. Ако е повече от 1 извършител се увеличава значително присъдата. Това са го подучили адвокатите предполагам и затова крият другия или другите.
32
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България не е държава, а комунистически картел представящ се за демокрация. Понеже, цял свят е наясно, редовно изчезват или биват убити българи/ки в чужбина.
31
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До гербисто-патриотХубаво си сложил този никнейм за да насаждаш отношние към управляващите,и хубаво пращаш лапнишараните по допирателната с провокативното си твърдение. Само, че от БСП въведоха съкратеното производство. А чЧиновниците от Европа налагат някакви "християнски"принципи. Като те изнасилят веднъж,завърти се да те изнасилят още веднъж.И в Германия такива малолетни"нашенчета"повтарят подобни престъпление от неуважение към личността на околните и нищо не им правят.Не е българския закон.
30
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А измекярския Хелзинкски НЕбългарски комитет няма ли да се изкаже? М? Езиците ли си глътнаха?През декември ще го номинират за Човек на годината те затова са тия НПО да защитават правата на убийците и да тормозят народа
29
3
 
25
 
! Отговори
Славчо преди 4 години
А да ви прави впечатление колко изчезнали жени има годишно !? И колко убити има по брутален начин !? България е територия в която мафията,полицията и циганс,ките барони работят ръка за ръка в областа на трафика на хора и наркотиците ! Няма голямо престъпление без замесени полицаи ! А забравихте ли сестрите Белнейски ,Валя от Варна ,Мирослава от Перник !
28
1
 
14
 
! Отговори
До Рачо преди 4 години
До Радослав-Жалко за момичето убито от този изверг.Дано да го осъдят поне 20 години дано в България да има демокрация но и закони както е в Сащ там всички са равни пред закона и все пак има много съвестни полицаи в България вярвам че ще си свършат работа съвестно и често!
27
2
 
5
 
! Отговори
До Рачо преди 4 години
До Радослав-Така е наборе много си прав хора бандити и се разминава а аз който съм с абсолютно чисто досие и са ме взели на мушка Биг Брадър" вече 8 година а съм с абсолютно чисто досие само дето преди години бях хеитър за което сега съжалявам...
26
3
 
41
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
До гербисто-патриотНа 17 години и вече 1 път съден за побой над клошар, 1 път за нападение на полицай, сега и за изнасилване, грабеж и убийство. А колко кражби има за които полицията не знае не е ясно! Колко шанса трябва да се дадат на такова нещо да стане човек? Той за 10 години съзнателен живот има повече престъпления от един блок хора на по 60 години! Следващия път трябва да заколи Тиквонии ли, че да се сетите, че от това нещо няма как да стане гражданин?
25
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аааааааа -Не може да има такива публични регистри.Ще формират расистки стереотипи.Защо?Ми не знам......загадка.
24
1
 
27
 
! Отговори
да ви го... преди 4 години
Наказателния кодекс е правен от адвокати за адвокати!Не случайно един "голям" адвокат от Пазарджик се смееше и казваше,че има закон да лежиш в затвора,и има закон да излезеш от там!
23
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А измекярския Хелзинкски НЕбългарски комитет няма ли да се изкаже? М? Езиците ли си глътнаха?
22
1
 
12
 
! Отговори
Иван Иванов преди 4 години
ГеШЕФ ,още с идването си на власт на прокурорския стол,дава ясни знаци че нищо не става от него.
21
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А законно ли е МВР и МП да имат на сайтовете си имената и снимките на всички осъдени за сексуални престъпления и убийство лица?За да може гражданите да се пазят или да проверят при съмнение?Законно е.Но БХК няма да хареса това.