Само за ден: 86 смъртни случая в Китай заради коронавируса

На територията на страната заразата е извън контрол
Обновена: 8 фев 2020 16:11 | 8 фев 2020 16:04, Анисия Иванова
176

Само в рамките на един ден - 86 са смъртните случая в Китай заради новия коронавирус. В страната е починал и американски гражданин, съобщи Bulgaria ON AIR.

Освен в Китай, заболяването е регистрирано в 27 страни. Броят на заразените в Китай надхвърли 34 500 души, починалите са 720 души - всички в континентален Китай, а оздравелите - повече от 2000.

60-годишен американски гражданин е издъхнал в Ухан - градът, къде се появи новият щам на коронавирус. Вашингтон обяви, че имат готовност да предоставят финансова помощ за овладяването на заразата.

"Правителството на Съединените щати е готово да изразходва до 10 милиона долара за подпомагане на Китай и други засегнати страни, както и на Световната здравна организация за борба с новия коронавирус", заяви специалният американски пратеник Стивън Бигън.

Според центъра за контрол и превенция на заболяванията на Съединените щати в момента на територията на Китай заразата е извън контрол. А хората, желаещи да влязат на американска територия, преминават през специални системи за проверка на латищата.

Извън пределите на Китай са потвърдени два смъртни случая. Китайски гражданин е идъхнал във Филипините. Мъж е починал и в Хонконг, където всеки, който пристига от конинентален Китай, трябва да се изолира в период от две седмици.

Всеки, който не спазва карантината, е заплашен от затвор.

Първият японец, който се зарази от коронавирус на територията на страната, днес бе изписан от болницата, съобщи ТАСС, като се позова на агенция Киодо.

60-годишният шофьор на туристически автобус, който бе приет в болница в края на януари в префектура Нара, е преминал курс на лечение и благополучно е изписан. Това бе първият случай на територията на Япония, при който предаването на болестта е станало от човек на човек - шофьорът е возил туристи от китайския град Ухан.

В момента на територията на Япония са установени 89 случая на заразени с коронавирус, включително 64 пътници на круизния кораб "Даймънд принсес", който е под двуседмична карантина в пристанището Йокохама, съобщава БТА.

В края на декември китайските власти регистрираха в град Ухан епидемия от пневмония, причинена от коронавируса 2019-nCoV.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
1
 
1
 
! Отговори
Един преди 4 години
Нещо ни будалкат!Уж от обикновен грип умирали повече ,отколкото от корона вирус, нооо...я кажете при кой обикновен грип ситуацията е такава!Баш като във филма "Зараза".Тия със специалните предпазни костюми кога са се явявали при обикновен грип?Ами военните патрули по улиците?Ами дезинфекцията на пътниците от самолетите?Хайде да ги разправят на някой друг!Много по-зле е от това,което официално се говори.Така ми изглежда на мен.
154
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единствено окситоцинът предизвиква емпатия у мъжете, а той се повишава, когато на мъжа му се роди рожба и има кого да прегръща. Последното важи и за жените. Не е случайно, че лишените от ласка жени са зло-били.
153
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Естествено, че за агресията значение има тестостеронът. Той е най-висок при не-грите, после сте средиземноморският тип мъже, белите бели и накрая жълтите.
152
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като прибавим, че генът за МАО А се намира на късото рамо на Х хромозомата, а мъжете сте с една такава, хромозома, белите мъже сте 2-пъти по-агресивни от белите жени.
151
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ангиотензин 2 е експресиран 5-кратно повече върху белодробните клетки на мъжете от жълтата раса, а това е "вратата, през която влиза 2019 ncov. Въпросната врата е в повече при пушачите.Целият геном на човечеството е разчетен.Интересно е, че МАО А(моноаминооксидаза А), която разгражда невротрансмитерите водещи до агресия, е най- ниска при бялата раса, което ни прави най-големите психопати на планетата.
150
13
 
3
 
! Отговори
ЗаразноЗло преди 4 години
А кога ще дойде в България да има малко екшън че животът не е интересен в България
149
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 156:да ти имам иронията, човече! Като знаеш толкова къде е бъгът на бялата раса, защото е очевидно, че сме психопати?
148
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американският гражданин е жълт. Бели и черни не хваща. Който не вярва да потърси ACE2 и asian men. 73% от болните са азиатци мъже. Болни деца няма. И не е биологично оръжие, нищо че трепа само мъже. От прилепите е.
147
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обикновен грип, не военна разработка, заради който затвориха половин Китай и още толкова предстои! Няма страшно само ги дават тези с костюмите и спциалните средства , за да плашат хората, подзабарна е и свободата на говоренето и публикуването на информация, ама това е защато всичко е наред в тези градове - е малко повече работят крематориумите, но вероятно хората не издържат и спешно трябва да се обработят заявките! Ако някой мисли, че е майтап тогава да се забавлява на горенаписаното!
146
5
 
2
 
! Отговори
свинята преди 4 години
яжте по 2 кила печено свинско на ден и като мене няма да боледуванете от нищо, допълнително ще може да правите кекс по 10 пъти на ден, всеки път по няколко часа, Свинска Сила Напред!
145
10
 
1
 
! Отговори
Бледоликият Джон преди 4 години
Франция да го дуа като са се напълнили със всекакви!И тука в Бг пълно с жълтури да го дуате всички.
144
3
 
2
 
! Отговори
Леле преди 4 години
Днес френските власти обявиха още пет случая на заболели във Франция...
143
2
 
4
 
! Отговори
пр0рок преди 4 години
Корона Вирус ще Вземе Милиони Жертви!!
142
8
 
5
 
! Отговори
до 145 преди 4 години
Спри да изтъкваш, че си внушително ***, постоянно.
141
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смъртността от короната е 0.5%, само от грипа тази година в САЩ са си отишли 10 000. Но всичко китайско и руско е много лошо и вирусите и бомбите в сравнение с демократичните американски вируси и бомби.
140
4
 
8
 
! Отговори
философ преди 4 години
От сайта на ББС: "Most people infected are likely to fully recover - just as they would from a flu." Статията е по повод факта, че има британско семейство с малко дете, които са заразени с коронавируса и са на ски във Франция. Пише, че общото и м състояние е добро. Айде спрете филма със зомбитата, които се бият за последната консерва...
139
7
 
8
 
! Отговори
Край преди 4 години
При 1.3 милиарда китайци - вчера от задавяне с пуканки са умрели 108 човека. От корона незнамси кво са умрели 85. Сами преценете пуканките или корананезнамси какво са по опасни.
138
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Извън контрол си е .....
137
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китайците ги мори комуновирус. От него излекуване няма!Компартията крила дълго време информацията за заразата, че даже арестувала и лекарите дето алармирали за опасната болест.
136
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По села и квартали на градове НЕ ни трябва да се разхождат китайци. Да обикалят курортите да харчат по 50- 100 хиляди долара на ден и да се махат. Ако искат да продават стоки, може да пуснат ОБЯВА в сайтове, вестници.. И ако българска фирма иска да купува от тях да ги търсят..Сун, Мун, Лио, да бягат ОБРАТНО към Китай.. Ние, едва се отървахме от Крадците- Измамници- Цветан Василев и Веска Меджидиева, и онези избягаха в чужбина, а сега още по- големи ИЗМАМНИЦИ- чужденци искат да нападат България.