Полша: Русия е заплаха за Европа, нека се обединим със САЩ

Русия призова за култивирането на фантома "руска заплаха"
16 фев 2020 07:44,
357
Полша: Русия е заплаха за Европа, нека се обединим със САЩ
Снимка: БГНЕС

Полският министър на външните работи Яцек Чапутович на конференцията по сигурността в Мюнхен заяви, че Русия представлява сериозна заплаха за западните интереси. Той каза това на брифинг, коментирайки думите на френския президент Еманюел Макрон, че санкциите, наложени на Руската федерация, не са довели до резултати и сериозно са навредили на самите европейци, цитира думите му TACC.

Още по темата

"Ние не споделяме тази позиция. Ние вярваме, че санкциите трябва да се запазят. Докато Русия не се върне по пътя на спазването на международното право, ние трябва да работим заедно, за да я принудим да направи това, поне да покажем недоволството си. Тези изявления са преждевременни", счита Чапутович.

"Смятаме, че Русия е много сериозна заплаха, че е сериозен играч, действащ в ущърб на интересите на Запада, в ущърб на демокрацията. Ето защо Европа и Европейският съюз трябва да се обединят тук с други държави, предимно със САЩ", смята полският външен министър, пише агенция "Фокус".

Руският министър на външните работи Сергей Лавров на конференцията по сигурността в Мюнхен призова за прекратяване на култивирането на фантома за „руска заплаха“ и създаване на диалог по въпросите на сигурността в Европа, основан на „принципа на неделимостта на сигурността“, който е залегнал в Заключителния акт от Хелзинки от 1975 г., Парижката харта за Нова Европа от 1990 г. и декларацията на срещата на върха на ОССЕ в Астана за 2010 г.

Според руския министър кризата на доверието рязко се усеща в европейските дела. "Ескалацията на напрежението, разширяването на военната инфраструктура на НАТО на изток, безпрецедентният мащаб на ученията по руските граници, изпомпването на бюджетите за отбрана извън всякаква мярка - всичко това поражда непредсказуемост. С тези оръжия се създава структура на противопоставяне от времето на Студената война, отбеляза Лавров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


357
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
230
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поляците са коцплексирана нaцийка и винаги са били в сянката на великите сили. Те не могат да се мерят с цивилизационната тежест на Велика Франция, която е люлка на цивилизацията и майка на съвременния свят. Полша е гeто в сравнение с Франция.Стотици хиляди поляци мият чинии във Франция. Vive la France!
229
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слава на Полша! Велик народ!
228
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Франция научи Полша на всичко останало. Полша нямаше да съществува като държав без Велика Франция. Франция е най-великата държава, а поляците са пияници с евтини жени.Наполеон и Франция 1919г. трябва да са като дядо Боже за Полша.
227
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поляците научиха французите как ад ядът с вилица. Мюсюлманско гето.Слава на велика Полша!
226
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Без Франция нямаше да има Полша, както нямаше да има Германия, Италия, Испания, Англшя, Белгия, Югославия, Румъния, САЩ и т.н. Няма нация на този свят, която да не държи нещо на Франция. "Всеки човек има две страни - своята и Франция" - Бенджамин Франклин Франция е люлка на световната цивилизация и майка на съвременния свят!Франция е най-великата страна и нация на света! Vive la Republique! Vive la France!
225
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поляците са мъдри както винаги защото са изпитали руската "любов" на плещите си. Поляците не са дупедавци като българите. Поляците завинаги ще има двама врагове: Германия и Русия. Полша е велика! И само нагъл русoфилистик може да каже, че Полша е участвала в построяване на концентрационни лагери. Поляк влиза доброволно в Аушвиц за да разкаже на Запада за тези лагери. Поляци са спасявали евреи с риск за живота си. Поляците са ВЕЛИК народ, ясно ли ви е блядoве!? Jeszcze Polska nie zginela!
224
1
 
2
 
! Отговори
То май преди 4 години
Те са строили Концентрационните лагери. Станало кой гроб копае сам пада в него.А най-големите фабрики за локомотиви в Европа били в Силезия. Това е бил цял клъстер направен от Германците.
223
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Германия превърна Полша в гигантски концентрационен лагер, сравни Варшава със земята, изби 6 милиона полски граждани. Към днешна дата ги е колонизирала икономически и използва мъжете им за евтина работна ръка, а жените им за знаете какво, но тези пияници още считат Русия за големия им враг. Смях. Същата Русия която макар че им взе източни земи им хариза високоразвитата промишлена Силезия, Прусия, Померания и излаз на море. Неблагодарно племе са шляxтичките, слуги на кравите.
222
3
 
6
 
! Отговори
джо преди 4 години
На кого да върнат Крим Руснаците? На Поляците ли? Защото те имат такава доктрина "Пилсудски" която е наречена на името на политик, който е имал идея държавите от Балтика до Черно море да се обединят в една съюзна държава. Но ние сме свидетели как приключиха повечето съюзни държави. Колкото до Украйна, те не могат да управляват сегашните си територии, камо ли Крим.
221
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боя се че никакви хапчета немогат да помогнат на Макарона отавна е в мозачна а и политическа смърт
220
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
рашистите Да върнат Крим за начало И да спрът да дрънкат ракети па белким им повярваме
219
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още един многоумник , който трябва да си изпие хапчетата!
218
2
 
25
 
! Отговори
джо преди 4 години
Поляците винаги ще се стремят да са в противовес на Русия. Така раболипничат пред САЩ и се надяват на благовение от страна на големия брат. Само, че той е далеч и всичко купено от него е на по - висока цена. Но поради факта , че и по време на соца играеха същата мазурка си мислят да минат със стария номер. Но има проблем, Франция и Германия не са настроени на полските ноти. Те си имат собствени интереси и това е видимо .
217
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 226Ако на бяха българите, нямаше да има руснаци, а москвичи с монголско четмо, писмо и шамани !
216
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не бяха руснаците, вероятно и тебе нямаше да те има.
215
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 223Ако не бяха руснаците нямаше да има ВСВ !
214
16
 
10
 
! Отговори
русофил=предател преди 4 години
Русия е голяма заплаха, но още по-голяма заплаха са прокажените русофили. България трябва да се отърве от племето на рубладжийските каскети.
213
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Странно! Ако не бяха руснаците, спа комплексът Треблинка, близо до Варшава, още щеше да работи и комичетата да пушат. Къса памет имат поляците.
212
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като се има предвид че цялата руска църква от вече цял век е ръководена от атеисти- комунисти, сега начело и стои Кагебиста ГУНДЯЕВ срамота е да отваряш изобщо въпроса за Бог! Култа " православие" сега замени култа ленинизъм, в тези култове няма място за Бог, Той е параван и това е срамното! Каквото пипне комунист- съхне! А на 3 Ти март едно иго се замени с друго, едни еничари- с други, но България ще ви надживее и вас
211
4
 
14
 
! Отговори
До220 преди 4 години
Не знам за кой Бог говориш, с нами Бог пише не само на руските, а и на всички оръжия на бг. революционерите ни, да не говорим за първото ни бойно знаме, самарското, нищо и ти ще си припомниш на 3 март, щеш не щеш:))