Полша: Русия е заплаха за Европа, нека се обединим със САЩ

Русия призова за култивирането на фантома "руска заплаха"
16 фев 2020 07:44,
357
Полша: Русия е заплаха за Европа, нека се обединим със САЩ
Снимка: БГНЕС

Полският министър на външните работи Яцек Чапутович на конференцията по сигурността в Мюнхен заяви, че Русия представлява сериозна заплаха за западните интереси. Той каза това на брифинг, коментирайки думите на френския президент Еманюел Макрон, че санкциите, наложени на Руската федерация, не са довели до резултати и сериозно са навредили на самите европейци, цитира думите му TACC.

Още по темата

"Ние не споделяме тази позиция. Ние вярваме, че санкциите трябва да се запазят. Докато Русия не се върне по пътя на спазването на международното право, ние трябва да работим заедно, за да я принудим да направи това, поне да покажем недоволството си. Тези изявления са преждевременни", счита Чапутович.

"Смятаме, че Русия е много сериозна заплаха, че е сериозен играч, действащ в ущърб на интересите на Запада, в ущърб на демокрацията. Ето защо Европа и Европейският съюз трябва да се обединят тук с други държави, предимно със САЩ", смята полският външен министър, пише агенция "Фокус".

Руският министър на външните работи Сергей Лавров на конференцията по сигурността в Мюнхен призова за прекратяване на култивирането на фантома за „руска заплаха“ и създаване на диалог по въпросите на сигурността в Европа, основан на „принципа на неделимостта на сигурността“, който е залегнал в Заключителния акт от Хелзинки от 1975 г., Парижката харта за Нова Европа от 1990 г. и декларацията на срещата на върха на ОССЕ в Астана за 2010 г.

Според руския министър кризата на доверието рязко се усеща в европейските дела. "Ескалацията на напрежението, разширяването на военната инфраструктура на НАТО на изток, безпрецедентният мащаб на ученията по руските граници, изпомпването на бюджетите за отбрана извън всякаква мярка - всичко това поражда непредсказуемост. С тези оръжия се създава структура на противопоставяне от времето на Студената война, отбеляза Лавров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


357
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мръсната русия ще я довършат самите руснаци пукне ли путин идва перестройката! Новия разпад тоя път на Рф- то и комунистическата " православна църква" ще го отнесе, както беше с предишния култ- ленинизма! Русия та е дупка за човешко нещастие и мъка, никой руски еничари от бг не ще и да отиде до мамашката му раша! БОГ ДА ПАЗИ Америка и Европа от злото! И вън от бг на предателите русофили, това не са хора, а зомбита!
209
16
 
9
 
! Отговори
Историк преди 4 години
Две трети от времето на съществуването си империята на Злото е заета изключително за водене на завоевателни войни, а една трета в подготовка за тях.за справка: виж ИСТОРИЯ НА РУСИЯ
208
8
 
25
 
! Отговори
Тт преди 4 години
Полските хиени пак ще бъдат пребити и ще ходят винаги със счупени зъби, заради потомствения си фашизъм.
207
15
 
9
 
! Отговори
Историк преди 4 години
Разликата между нацисткия режим и съветската диктатура е, че докато първия съдава отделни концентрационни лагери в окупираните държави, то вторият от всички "освободени" държави създава общ концентрационен лагер, наречен за благозвучие - социалистически.за справка виж: виж История на ВСВ
206
6
 
25
 
! Отговори
сащ МаниПулатора преди 4 години
Колкото повече се вряска за руска заплаха толкова повече се доят държавните бюджети за превъоръжаване и покрай тязи сделки политиците лапат най-тлъстите комисионни. Питайте шкембе воевода и Боко какви залъчета погълнаха поктрай тези дърти самолети дето ги платихме кеш а ще дойдат чак след 5 години . А САЩ направо ще се нас*ерат от кеф ако в Европа избухне война каквато направиха в Северна Африка и Близкия изток. С един куршум...продаден на добра цена - двата дърти заека - Европа и Русия падат
205
8
 
16
 
! Отговори
Глупско преди 4 години
Днешните т.наречени Поляци, Украинци и Руснаци са един идентичен нсрод. Киевска Русь не са били украинци. Такъв народ няма. Има само промиване на мозъци на драпащи за зелена карта.
204
4
 
7
 
! Отговори
До поляците преди 4 години
Не сте прави, и САЩ и Русия са империи на злото!
203
11
 
6
 
! Отговори
Историк преди 4 години
Векове наред след като Жечпосполита и Киевска Русь са княжества, то на мястото на днешната империя на Злото е бяло петно на картатаза справка: виж ИСТОРИЯ НА РУСИЯ
202
10
 
6
 
! Отговори
Победител преди 4 години
Абсолютно точно.Последните 80 години само Русия и Турция са окупирали ЧУЖДА ТЕРИТОРИЯ И Я СМЯТАТ ЗА СВОЯ.
201
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Империята на Злото е заложник на заграбената огромна територия.Поради липса на ресурс да я стопанисва, силите й стигат само подържане на достатъчно пушечно месо за охраняване на плячката.
200
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези поляци станаха вече смешни, само Русия им е в устата, а колко милиона емигрираха в САЩ, това не е ли загуба за тяхната държава?
199
3
 
6
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Прибалтика даже подмина 250 милиона.....Ха-Ха-Ха....
198
9
 
6
 
! Отговори
Историк преди 4 години
Агресията е в генезиса на империята на Злото - сурогатен продукт на златната монголска Орда, поробила над сто държави и народности, поддържайки съществуването си, чрез перманентно оплякосване на заграбените им територии.за справка: виж ИСТОРИЯ НА РУСИЯ
197
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рускоговорящите г А дове, ги е яд че свободните народи в Европа мразят тюрмата русия. А макарона е пътник, французите го мразят и мандата му изтече..
196
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Полша,, Румъния, Прибалтика, Унгария, Чехия и Украйна са над 250 милиона души, в съюз с Америка никаква руска заплаха за ЕВРОПА не може да има! А българските руски еничари са един файтон кресливи гейове, пищят, ПЛЮЯТ и реват че тия народи НЕ ЩАТ русия! *** ако сте в ПОЛША ИЛИ В РУМЪНИЯ ЩЕ ВИ ЛИНЧУВАТ!
195
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом Англия напусна ЕС е знак, че ни готвят нещо. Много трябва де се внимава Тези лицемери са гадове.
194
4
 
11
 
! Отговори
до 192 преди 4 години
много си наивен бе, каква Русия ти закриля Божков, хвърлят ви руски кукички и вии шарани. От 2016 до днес кой е издавсл лицензите му, Путин ли или Горанов.Жалки сте вече с тези анти руски излияния, на кслпавия грездеййй руснаците му криви
193
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Странджа, аз бих казал, че между Северна Корея и фащ има само една разлика. Във фащ се стрелят постоянно, а в Корея живеят спокойно.
192
1
 
7
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Ако Света стане само САЩ, те на кой ще бият черни печати, бе? На кой ще дават Зелени Карти, бе? Ха-Ха-Ха....
191
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 198 не го каза точно.Ако зависи от фащ света ще е само фащ всички други държави ще са унищожени, а народите им асимилирани но фащ ще е разделен на две скорости и тия от първата ще се е.б.ават денонощно с тия на втората.