Полша: Русия е заплаха за Европа, нека се обединим със САЩ

Русия призова за култивирането на фантома "руска заплаха"
16 фев 2020 07:44,
357
Полша: Русия е заплаха за Европа, нека се обединим със САЩ
Снимка: БГНЕС

Полският министър на външните работи Яцек Чапутович на конференцията по сигурността в Мюнхен заяви, че Русия представлява сериозна заплаха за западните интереси. Той каза това на брифинг, коментирайки думите на френския президент Еманюел Макрон, че санкциите, наложени на Руската федерация, не са довели до резултати и сериозно са навредили на самите европейци, цитира думите му TACC.

Още по темата

"Ние не споделяме тази позиция. Ние вярваме, че санкциите трябва да се запазят. Докато Русия не се върне по пътя на спазването на международното право, ние трябва да работим заедно, за да я принудим да направи това, поне да покажем недоволството си. Тези изявления са преждевременни", счита Чапутович.

"Смятаме, че Русия е много сериозна заплаха, че е сериозен играч, действащ в ущърб на интересите на Запада, в ущърб на демокрацията. Ето защо Европа и Европейският съюз трябва да се обединят тук с други държави, предимно със САЩ", смята полският външен министър, пише агенция "Фокус".

Руският министър на външните работи Сергей Лавров на конференцията по сигурността в Мюнхен призова за прекратяване на култивирането на фантома за „руска заплаха“ и създаване на диалог по въпросите на сигурността в Европа, основан на „принципа на неделимостта на сигурността“, който е залегнал в Заключителния акт от Хелзинки от 1975 г., Парижката харта за Нова Европа от 1990 г. и декларацията на срещата на върха на ОССЕ в Астана за 2010 г.

Според руския министър кризата на доверието рязко се усеща в европейските дела. "Ескалацията на напрежението, разширяването на военната инфраструктура на НАТО на изток, безпрецедентният мащаб на ученията по руските граници, изпомпването на бюджетите за отбрана извън всякаква мярка - всичко това поражда непредсказуемост. С тези оръжия се създава структура на противопоставяне от времето на Студената война, отбеляза Лавров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


357
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
3
 
5
 
! Отговори
11 преди 4 години
Тука един и същ *** чак сай разпенил.
169
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Откакто са "слуги" на САЩ, според вас ру..ски тро..лчета, и икономиката и се оправи , и не закъсват с доставки на газ , че и от Норвегия си вземат , вдигна се стандартът на живот ,а , изгониха ко..ру..м пираните стари съдии и прокурори ,лиг..льо..вците в ЕС ореваха де що има за това , намалиха емиграцията ,въведоха много удачни реформи ..а сега партайгеносе , обяснете как става така без "помощта" на матушка Рашка
168
12
 
21
 
! Отговори
1000 yeni = 1 dollar преди 4 години
Обичам България и мразя US тя е най големия враг на родината ми !!!!;
167
5
 
14
 
! Отговори
haha преди 4 години
До АНТИКОМУНИСТ30 години АНТИкомунистическите изчадия ни избоваха под диктовката на US е как няма да ги мразим
166
15
 
7
 
! Отговори
Реалист !!!; преди 4 години
Какво има русия евтини жени и пияници .
165
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поляците ги знаем какви са................хаха...............................мразят руснаците и в червата си, а те хич не са стока..........!!
164
14
 
6
 
! Отговори
Къде е курск ?????? преди 4 години
Няма по голями зло за България от руски пиян и *** ботуш !!!
163
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До лично мнение"Да се обединят ТУК": става дума за решения свързани с геополитическа ориентация на базата на която да се реши да продължава ли политиката спрямо руснаците. Трябва да се чете. Русия "ущърбва" демокрацията навсякъде където може, защото тя пречи на Русия да си провежда назадничавите политики. Това че Полша исторически си е патила от Руските набези само прави нещата по-ясни.
162
6
 
12
 
! Отговори
лично мнение преди 4 години
Полякът е много глу*пав. Няма как Е.С. да се обедини със САЩ по простата причина,че икономиката на САЩ и икономиката на Е.С. са конкурентни. Русия не виждам с какво ущърбва демокрацията в Полша и застрашава полските интереси. Няма държава от Е.С,която да подкрепи Полша.Полякът просто търси внимание и вероятно ще иска държавите от Е.С да дадат финансова помощ за полската армия.
161
4
 
5
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
Ние Турците наскоро нали се сдружихме с Руснаците, да дружиш с тях е трудно, почти Невъзможно. Все се мислят за умни, все се мислят за тарикати, а реално са въздух под налягане, селски тарикати, ако купуваш нещо от тях - добре, за друго не стават, и пари нямат.ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
160
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има ли народ по света, който да нарича друг народ братски, освен българския? Май няма, а? Оттам трябва да се осетим, че нещо не е наред в главите на русофилите. Запомнете: Няма братски народ, а интереси. Русия не ни освобождава след 500 години турско защото сме им братя, а защото имат интереси в района. Руският народ са били крепостни селяни, а България в турската империя е била най развитата област.
159
3
 
20
 
! Отговори
някой си преди 4 години
След случая с онзи полски папа Йоан Павел Втори поляците ми станаха противни. Очерни България пред целия свят и НИКОГА НЕ СЕ ИЗВИНИ публично пред Европа.Напомням,че не намериха доказателство,което да докаже,че българинът е поръчал убийството му и все пак България си остана страна с петно. Така че хич поляците да не искат да ги подкрепяме за каквото и да било.
158
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Стара мъдост"Стара комунистическо-фашистка" мъдрост.
157
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Полските *** о ти!Хиените на Европа, както ги наричаше Чърчил.Първи "дружки" и помагачи на Хитлер, докато не им свети маслото и на тях после. Избили са над 3 млн полски евреи, само за да им присвоят имуществото.И сега същите се натягат по същия начин на САЩ, с надежда пак да гепят нещо по същия начин.Обаче сигурно пак ще отнесат боя.Обединение с тях, не мерси, обединявайте се с който може да ви търпи.
156
7
 
16
 
! Отговори
Стара мъдост преди 4 години
Да си поляк е диагноза
155
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само в Китай ми е надеждата да затрие веднъж завинаги руската епидемия, заразила половината свят с беднотия. Западняците са разединени срещу русия. Тероризмът и русия са едно и също нещо. Китайците знаят как да се справят с тумора на север и с право ще си заслужат Сибир. Само заради този геноцид над руския народ уважавам поднебесната империя.
154
3
 
10
 
! Отговори
честно преди 4 години
От какъв пък зор трябва да слушаме какво искал някакъв сбръчкан полски дядка.
153
0
 
12
 
! Отговори
от 160 до 163 преди 4 години
Две думи на кръст не можеш да напишеш.Не си мисли,че като псуваш Путин,Бойко ще ти даде орден Стара Планина.
152
2
 
3
 
! Отговори
Путин умува преди 4 години
Сергей,мисля,че е време да пратя малко Новичок на Яцек. Може и да изчакам още малко. Дано се пенсионира скоро,че ми се свиди Новичока.
151
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руснаците винаги са ги сравнявали с диваците от Африка, но не са прави. Африканските аборигени имат достойнство, принципи, ценности, неща които липсват в руското общество. Дори родните роми са едно ниво над руския катун.