Полша: Русия е заплаха за Европа, нека се обединим със САЩ

Русия призова за култивирането на фантома "руска заплаха"
16 фев 2020 07:44,
357
Полша: Русия е заплаха за Европа, нека се обединим със САЩ
Снимка: БГНЕС

Полският министър на външните работи Яцек Чапутович на конференцията по сигурността в Мюнхен заяви, че Русия представлява сериозна заплаха за западните интереси. Той каза това на брифинг, коментирайки думите на френския президент Еманюел Макрон, че санкциите, наложени на Руската федерация, не са довели до резултати и сериозно са навредили на самите европейци, цитира думите му TACC.

Още по темата

"Ние не споделяме тази позиция. Ние вярваме, че санкциите трябва да се запазят. Докато Русия не се върне по пътя на спазването на международното право, ние трябва да работим заедно, за да я принудим да направи това, поне да покажем недоволството си. Тези изявления са преждевременни", счита Чапутович.

"Смятаме, че Русия е много сериозна заплаха, че е сериозен играч, действащ в ущърб на интересите на Запада, в ущърб на демокрацията. Ето защо Европа и Европейският съюз трябва да се обединят тук с други държави, предимно със САЩ", смята полският външен министър, пише агенция "Фокус".

Руският министър на външните работи Сергей Лавров на конференцията по сигурността в Мюнхен призова за прекратяване на култивирането на фантома за „руска заплаха“ и създаване на диалог по въпросите на сигурността в Европа, основан на „принципа на неделимостта на сигурността“, който е залегнал в Заключителния акт от Хелзинки от 1975 г., Парижката харта за Нова Европа от 1990 г. и декларацията на срещата на върха на ОССЕ в Астана за 2010 г.

Според руския министър кризата на доверието рязко се усеща в европейските дела. "Ескалацията на напрежението, разширяването на военната инфраструктура на НАТО на изток, безпрецедентният мащаб на ученията по руските граници, изпомпването на бюджетите за отбрана извън всякаква мярка - всичко това поражда непредсказуемост. С тези оръжия се създава структура на противопоставяне от времето на Студената война, отбеляза Лавров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


357
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
6
 
15
 
! Отговори
до 160 преди 4 години
Ако не беше ни освободила Русия,щяхме да си останем Турска Р*А*Я и сега някой мазен турчин щеше да иска да го уважиш. Не целувам краката на Русия, просто твоята злоба е безсмислена. Изказването на поляка е глу*паво. Един вид претекст за война. Съветва НАТО,че моментът е удобен ,, едва ли не да хвърлят една ракета срещу Русия. Като ги знаеш колко са познавачи по география,ракетата може да удари нас. Нека ти припомня войната със Сърбия. Тогава една ракета падна в София по погрешка.
149
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който не е ял попарата на руските неандерталци, като Франция, не знае какъв тумор са пиянките от Азия. Нас българите успяха да ни върнат в 17-ти век само за 45 години. Руското робство е най тъмния период в българската история. Дори при турско присъствие сме имали много повече прогрес и права.
148
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
РусофилЕте също са заплаха за Европа.
147
1
 
11
 
! Отговори
Agent provocateur преди 4 години
В Полша, до 1939 г., са живели 3 милиона евреи. Сега живеят 3 хиляди.
146
9
 
8
 
! Отговори
До 158 преди 4 години
Ако я нямаше България, сега на картата щеше да е Монголия, а не Русия. Нито език, нито религия щеха да имат.Както и да е, какво общо има освобождението с темата? Като си толкова голям привърженик на Русия, *** им целувай краката там. Руската империя дет ни освободи я няма, болшевиките я убиха, заедно със семейството на царете.
145
5
 
11
 
! Отговори
Drang nach Osten преди 4 години
Още от създаването на руската държава от Иван Грозни (1533-1584), западняците и техните васали, като Полша, искат да я завладеят. Да завладеят земите и богатствата, населението не ги интересува. Поводите бяха различни - бореха се срещу православието, срещу комунизма, за човешки права, срещу присъединяването на Крим, за демокрация, против влиянието на Русия, против тоталитаризма и т.н., а целта беше една и съща - Drang nach Osten! Русия я спасява това, че е силна. И така трябва да бъде!
144
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 145 повтарямПовтарянето на опорни точки е един от симптомите на тежкото психическо заболяване наречено русофилство.
143
6
 
13
 
! Отговори
антифа преди 4 години
Полша е антисемитска и фашистка държава! Да се обединим срещу Полша!
142
6
 
13
 
! Отговори
до 145 повтарям преди 4 години
Повтарям ако не беше Русия,нямаше България да я има на картата. Това си е истината. Или ти май си турчин и затова те е яд,че не си от Великата империя на султан Ердоган?
141
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 163Искаш да кажеш "за руската имперска политика".
140
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Откачалки като полските власти и украинсикте са заплаха за Европа.
139
12
 
4
 
! Отговори
До 159 преди 4 години
А, какво от казаното не е вярно? Русия може да ни освободи още 1000 пъти, ако ще. Нищо не се променя от казаното му. Русия е *** и не я бива, колкото по-далеч сме от нея, по-добре.Западна Германия и ГДР са пример.
138
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 145 за РусияПовтарянето на опорни точки показва, че ви се е изчерпал репертоара. Русофилството е тежко психическо заболяване.
137
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МенРашките не могат да се изнесат от Червения площад без да закъсат, щели да "изнесат" поляците. СвършИ тая. Единственото което могат рашките е да създават локални конфликти и да водят хибридна война, но и това вече не е много ефективно, защото държавите се усетиха и вземат мерки.
136
8
 
18
 
! Отговори
до 145 за Русия преди 4 години
НЕ забравяй обаче,че ако не беше Русия, днес щяхме да си останем Турска Р*А*Я.
135
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Болните и болезнени амбиции на Полша са за заплахата за самата нея, а вече и за Европа.
134
7
 
16
 
! Отговори
честно преди 4 години
Тия поляци са тотално изтрещял народ. Сега вземе другарят Путин след Крим да анексира и Полша. Ще се събудят на другата сутрин поляците и ще разберат ,, за подписката", ще ревнат на американците. Американците ще се кокорят къде беше тая държава Полша, а Путин ще има злорадо да се хили,че поляците са новите анексирани руснаци.
133
5
 
14
 
! Отговори
Русофил+ преди 4 години
"Русия представлява сериозна заплаха за западните интереси.." - да, след като западните интереси са Световно Господство и Хегемония, какво трябва да се очаква?
132
16
 
11
 
! Отговори
Историк преди 4 години
СССР окупира источна Европа, под маската на "освободител" !Възстанията в Германия (1952) Унгария (1956) Чехословакия (1968) са доказателство, че това не е освобождение, а окупация.Отеглянето на руските военни части от бившия соц лагер го потвърди още веднаж.
131
16
 
11
 
! Отговори
Пламен преди 4 години
Фашия е милитаризирана, фашизирана и агресивна деспотия, управлявана от корумпиран режим.Руснаците са примитивни и агресивни хора.По-далеч от такива, по-близо до цивилизацията.