Полша: Русия е заплаха за Европа, нека се обединим със САЩ

Русия призова за култивирането на фантома "руска заплаха"
16 фев 2020 07:44,
357
Полша: Русия е заплаха за Европа, нека се обединим със САЩ
Снимка: БГНЕС

Полският министър на външните работи Яцек Чапутович на конференцията по сигурността в Мюнхен заяви, че Русия представлява сериозна заплаха за западните интереси. Той каза това на брифинг, коментирайки думите на френския президент Еманюел Макрон, че санкциите, наложени на Руската федерация, не са довели до резултати и сериозно са навредили на самите европейци, цитира думите му TACC.

Още по темата

"Ние не споделяме тази позиция. Ние вярваме, че санкциите трябва да се запазят. Докато Русия не се върне по пътя на спазването на международното право, ние трябва да работим заедно, за да я принудим да направи това, поне да покажем недоволството си. Тези изявления са преждевременни", счита Чапутович.

"Смятаме, че Русия е много сериозна заплаха, че е сериозен играч, действащ в ущърб на интересите на Запада, в ущърб на демокрацията. Ето защо Европа и Европейският съюз трябва да се обединят тук с други държави, предимно със САЩ", смята полският външен министър, пише агенция "Фокус".

Руският министър на външните работи Сергей Лавров на конференцията по сигурността в Мюнхен призова за прекратяване на култивирането на фантома за „руска заплаха“ и създаване на диалог по въпросите на сигурността в Европа, основан на „принципа на неделимостта на сигурността“, който е залегнал в Заключителния акт от Хелзинки от 1975 г., Парижката харта за Нова Европа от 1990 г. и декларацията на срещата на върха на ОССЕ в Астана за 2010 г.

Според руския министър кризата на доверието рязко се усеща в европейските дела. "Ескалацията на напрежението, разширяването на военната инфраструктура на НАТО на изток, безпрецедентният мащаб на ученията по руските граници, изпомпването на бюджетите за отбрана извън всякаква мярка - всичко това поражда непредсказуемост. С тези оръжия се създава структура на противопоставяне от времето на Студената война, отбеляза Лавров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


357
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
8
 
26
 
! Отговори
Мен преди 4 години
Махнаха им визите за САЩ на поляците и те вече взеха, че си повярваха, но не знам дали господина се сеща, че при военен конфликт Полша ще е от първите изгоряли. Докато дойде помоща от "миротворците" , братушките ще изнесат поляците за норматив. Ама нищо де, поне са надъхани.
129
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Президент Плевнелиев: Русия е агресор !
128
7
 
29
 
! Отговори
Чичо преди 4 години
Лавров е лъв,а този полски *** е американски г..изец.
127
0
 
1
 
! Отговори
дърт преди 4 години
До дърт 154Извинявам се това е до334 115
126
1
 
14
 
! Отговори
Миткалото преди 4 години
Вярвам ,че не народа а една група от нездраво мислещи хора унищожават целият си народ.През 80 год с голямото финансиране на католичич. църква и Валенса от американците а като се има предвид ,че селското и стопанство беше почти частно.Всеки знае лесното завербуване.Милиарди излапаха поляците не за инвестиции за ядене.Войчек Ярозелски се оказа в задънена улица.Тази група ,маниаци са от сорта аз да съм добре пък утре ако ще да става потоп или по турски -интереса клати феса.Сатаната ги зове за ада
125
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Помня на морето по време на Соца бяхме на маса младежка компания + поляци. Полякът до мен попита на развален български " Мразиш руснаците?" Казах "не". Той стана и седна далеч от мен..........
124
3
 
12
 
! Отговори
дърт преди 4 години
До 334 124По-добре са от нас не защото са приели еврото, а защото са разлика от нашите "гениални демокраДи" не си унищожиха или раздадоха селското си стопанство и промишлеността!
123
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Полша открай-време се "дъ'рви" на Русия и Германия в мирно време и си го получава с десерта по време на война
122
27
 
10
 
! Отговори
За руския Мордор преди 4 години
Русия е донесла толкова злини на човечеството, особено на Централна и Източна Европа, че е надминала всички диктаторски режими. Геноцидът на Сталин спрямо собствения му народ няма аналог в историята. По-късно превърнаха половин Европа в концлагер, в който дори за един виц можеше да бъдеш унищожен. Потисничество, принуда, унижение, насилие, терор - това е болшевишката представа за живота. Русия е зло, заразно зло, чиито пипала постоянно търсят кого да удушат. Трябва много зорко да пазим България!
121
7
 
17
 
! Отговори
ikar преди 4 години
До DostovskiОткъде България е взела вагони със злато след освобождението? Дотогава земята ни и богатствата й са принадлежали на Османската империя. Да не са ги изкопали на самия 3-ти март?
120
25
 
12
 
! Отговори
руски подлоги преди 4 години
Русия е най-тоталитарната държава и най-бедната. Има една шепа много богати хора, приближени на Путин и 99,9% много бедни и наплашени хора. Те нямат права. А опозиция там не може да вирее, веднага убиват лидерите и. Тя е заплаха най-вече за България, защото тука е пълно с руски агенти, а и голяма част от българите са руски агенти, продажно племе. Ако не се вземем в ръце, сме обречени. Руските подлоге в България искат тя да се отклони от ЕС и НАТО и работят усилено за това. Русия им плаща предово
119
4
 
13
 
! Отговори
четете преди 4 години
най големия враг на християнството са юдеите и масоните
118
9
 
18
 
! Отговори
четете преди 4 години
полските хазари които се определят като евреи изпитват страх от силната християнска страна Русия
117
17
 
9
 
! Отговори
До160 преди 4 години
Тогава Кърджали да се присъедини към Турция....вие русофилите сте действително готови на всичко и майка си ще продадете само и само Путин да е задоволен.
116
7
 
28
 
! Отговори
Станински преди 4 години
До ЗащоКрим , Донецк и Луганск , винаги са били руски !? Населението е почти деветдесет процента руско и руско говорящо ! А даже Крим,отвоюван с кръвта на руски войници от Османската империя , е автономна република , и като такава има правото да определя сама бъдещето си и към кого да се присъединява !?!
115
11
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Полша е заплаха за България с вноса на умрели пилета със салмонела. Да се обидиним срещу Полша
114
10
 
34
 
! Отговори
полковник Петров преди 4 години
Лашкането на Полша ту на Запад,ту на Изток през вековете е било винаги най голямата грешка в политиката им...
113
8
 
35
 
! Отговори
Никога евела преди 4 години
*** забравят,че Сталин им увеличи територията с една трета - голяма част от Източна Прусия,излаз на Балтийско море,Силезия. Когато Германия се еманципира ще дойде денят да повръщат немски територии. А и Израел тепърва ще ги съди за компенсации за избити евреи. *** си дават сметка,че сближат ли се Германия и Русия ще дойде неминуемо времето да пъвръщат земя,така както хиените повръщат месо. Русия не им иска нищо,но никога вече нама да им прави евала.
112
25
 
12
 
! Отговори
истина преди 4 години
Русия е въоражето до зъби, но руснаците са озъбени от глад.
111
7
 
28
 
! Отговори
Станински преди 4 години
До Анонимен Съдейки по слугинската и позиция спрямо Запада ,92324става ясно,че поляците, мразейки Русия , защото винаги са били в сянката и , още не са разбрали , че ако не беше Русия , Полша ,нямаше да я има днес , а , политиците и да бръщолевят глупости !?