Сърбин тръгва пеша към Москва за парада за Деня на победата

Милован се надява да види и Владимир Путин
17 фев 2020 09:23,
98
Сърбин тръгва пеша към Москва за парада за Деня на победата
Снимка: БГНЕС

72-годишен сърбин тръгва пеш към Москва, за да присъства на парада за Деня на победата на 9 май, съобщава РИА Новости.

Пътят на сърбинът ще мине през Унгария, Полша и Беларус, а той се надява да види и Владимир Путин.

Милован Милутинович, 72-годишен жител на град Ужице в Западна Сърбия, е носител на черен колан по карате (пети дан), победител в национални състезания по културизъм и е завършил Факултета по физическа култура в Нови Сад, в който планира да напише научна статия.

До 9 май той смята да измине 2 640 километра от родния си град до Червения площад, за което се готви шест месеца, предава БГНЕС.

"Планирам да ходя по 40 километра на ден. Маршрут: Ужице-Валево-Белград-Будапеща-Краков-Минск-Москва. Готов съм и не се страхувам от нищо, освен от студа", цитира B92 Милутинович.

"Ще се опитам в Деня на победата над фашизма на 9 май да бъда в Москва и да се ръкувам с президента Владимир Путин, когото много уважавам", казва сърбинът. Той потегли от Ужице в събота.

По-рано друг сърбин счупи рекорд на Гинес като отиде пеш на Олимпиадата в Лондон през 2012 г., изминавайки 2 500 километра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще балсамират ли Путин до Ленин в мавзолея? Може да викнат ченгето-патриарх Кирил да го пръска с венец докато тече мумифициранетои. Оти са православни, затуй държат непогребан масов убиец в центъра на Москва.
64
4
 
8
 
! Отговори
хъша преди 4 години
ще го гледа ще го пипа ще му се кланя и айде обратно пеш със износените маратонкиг.ъз път да види
63
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Освен Путин може да види и Ленин.
62
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сърбите вече се излагат. Сърбия никога не е слугувала на Русия като България. Тито е имал топките да се отцепи от Източния блок в резултат на което в Югославия се построяват западни заводи, а сърбите обикалят света. Сталин изпраща няколко наемни убийци да очистят Тито. Всичките опити се провалят. На Тито му писва и веднъж праща писмо до Сталин "спри да ми изпращаш убийци защото ще ти пратя аз един и няма да се налага да ти пращам втори". Изгаврил се е с грузинския плъx.
61
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПатриотТва е екстра идея: онлайн игра за русофили: кеф ти опция "народен съд", кеф ти опция "трудови лагери", кеф ти "подслушване на съседа и доносничене", кеф ти издигане на комунистическите символи над известни сгради (ама как хубаво ще седи червеното знаме на Биг Бен, а?). Ще можете ли сами да я реализирате, или омразните "кравари" ще трябва да се сетят?
60
8
 
10
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
Мислех, че ние, българите сме най-прости на Балканите, ни ето, имало и още по-прости нации...
59
9
 
9
 
! Отговори
Данчо от Елин Пелин преди 4 години
Браво,браво - що е сърбин се е юнак.
58
6
 
10
 
! Отговори
АЙДЕ, РУСОФИЛИТЕ... преди 4 години
Тръгват и вие,.. ЩО се бавите??!!Шут у *** ли чакате??!!!
57
7
 
9
 
! Отговори
пропаганда? преди 4 години
Имам познати, които два пъти са карали колелета от Дрезден до Варна, малко е шантаво, но го разбирам. Този ако беше тръгнал и да каже,ще отида пеша до Москва да пия една водка, пак щях да разбера. Но това с парада-НЕ го разбирам!
56
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руския император никога не е признавал, че има български народ. В нито един документ не присъства думата българи. Целта на руснаците е била ясна. Да им станем губерния след т.н. освобождение. Идват тук не за да ни освободят, а за да овладеят проливите. Тяхна мечта винаги е бил Константинопол. През 1945г. иде второто т.н. освобождение - 50 годишно руско робство. Руснаците са империалисти и през последните 700 години само се разширяват. "Който ни освободи той ще ни пороби"
55
10
 
14
 
! Отговори
путинопитеци преди 4 години
последвайте примера на тоя каскет! Чемодан, вакзал, масква! И да не се връщате ей!
54
8
 
13
 
! Отговори
IYI преди 4 години
На 9 май 1917 година Българската армия разбива руските окупатори в Добруджа!Хвърчат руски *** и ***.Вова реве като Сибирска мечка.За съжаление след 1944 година България става слуга на СССР и така до сега.
53
7
 
3
 
! Отговори
2 преди 4 години
Също, ако Иван КОстов от СДС приказва че управленеито на Тодор Живков и БКП до 1990 г е било лошо и искаше от Народното СЪбрание да осъдят това управление, това НЕ означава да пускат турците, които Тодор Живков изгони, да идват Отново и да завземат БЪлгария... Който не уб.ива враговете- турци и евреи, е ПРЕДАТЕЛ като поп Кръстьо.
52
8
 
4
 
! Отговори
1 преди 4 години
Хората от БЪлгарските партии може да се карат по между си, но важното е всички да пазят България и да убиват враговете- араби, турци, евреи, не.г.ри.. АКо БСП приказва че фашизма е нещо лошо, НЕ означава да пуска чужденци-- евреи да завземат България..
51
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сърбия с помощта на руснаците ни ОТКРАДНА западните покрайнини и Македония, и станаха Югославия...След 1881 г, руснаците свалят руския император, освободил Българи.След това всички руски императори и руските комунисти са подкрепяли Сърбия... А в България имаше няколко души около Тодор Живков, които като Ерих Хонекер ( в Германия) бяха сложени да управляват в Източна Европа. И затуй Тодор Живков, 45 години ни показваше тая война на Русия и Германия, като слуга на КПСС. Така му е било наредено.
50
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не си я направи *** поредната република и да се приключи.
49
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички русофили под строй към Москва!И да не се връщате назад.Стойте в РАсия и пийте водка с ушанките.
48
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
мечтата на всеки един русофил.
47
4
 
17
 
! Отговори
Безкомпромисен преди 4 години
До кога ще ни управляват отрочетата на комунистите?
46
8
 
15
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
явно физическото му здраве е добро за сметка на психическото