Задържан е шофьорът на турския автобус, блъснал и убил двама

Загиналите при катастрофата са на 46 г. и 22 г.
29 фев 2020 12:36, Елка Василева
21
Задържан е шофьорът на турския автобус, блъснал и убил двама
Снимка: БГНЕС

Задържан е водачът на турския автобус, който снощи при катастрофа блъсна и уби на място двама пешеходци по пътя Бургас - Созопол. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас.

Инцидентът станал около 22.10 часа на около километър след пътен възел "Юг". Там възниква ПТП с материални щети между лек автомобил "Ситроен Пикасо", управляван от 46-годишна бургазлийка и автомобил "Фолксваген Голф 3", с бургаска регистрация, управляван от 22-годишен мъж от село Росен.

Автомобилът "Ситроен" е предприел изпреварване на маршрутка от междуградския транспорт и е последван отзад от автомобила "Фолксваген". Вероятно водачът на колата "Фолксваген" е застигнал и блъснал в задната дясна половина автомобила "Ситроен".

Още по темата

След пътния инцидент трите МПС отбили вдясно на пътя. Докато водачите оглеждали възникналите материални щети, автобус "Мерцедес Травега", с турска регистрация, блъска двама от пешеходците - водачите на автомобилите "Ситроен" и "Фолксваген". Те загиват на място.

Автобусът е бил управляван от 33-годишен мъж от добричкото село Къпиново. Водачът на автобуса е тестван за употреба на алкохол и наркотици, но двете проби са отрицателни. Задържан е за срок от едно денонощие.

Днес ще се извърши повторен оглед в светлата част на денонощието, като до тогава пътя Бургас - Созопол в района на местопроизшествието ще остане затворен. Трафикът е прехвърлен през обходен маршрут пътен възел "Юг" - комплекс "Меден рудник" - село Твърдица - село Маринка - квартал "Крайморие" – Созопол, предаде БТА.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не мога да ги разбера тия хора които стоят на платното и разчитат на другите да ги пазят!
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От другаде прочетох, че маршерутката и голфа са спрели вдясно, на банкета, а ситроена си е спрял насред лентата, без аварийни светлини и без триъгълник преди това. И рейса ги е помел заедно с колата. Ако е така, не виждам за какво ще го съдят водача.
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както спомена един колега, в клипчетата из нет-а се вижда колко са неадекватни шофьорите при подобни случки.
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хващат се за гушите за това кой ще плати, а маршрутката се измъква.
13
18
 
12
 
! Отговори
Алооо! преди 4 години
В правилника пише, щофьора е длъжен да се движи с такава скорост, че при нужда да може да спре без последствия. Като е видял, че на пътя става нещо и хора се суетят, е бил длъжен да намали скороста и да мине с повишено внимание. Ще го пуснат не защото е невинен, а защото Боко е по.длога на Ердоган!
12
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вярно, и шофьора на автобуса е виновен ,но и шофьорите от другите автомобили. Ограничението на целия участък от Бургас до Созопол е 80 километра в час. 100% и двамата водачи са изпреварвали със скорост над ограничението.
11
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия с птп едва ли са сложили триъгълник или са носили светлоотразителни жилетки. Типични баш майстори - тарикати на дребно. Но са шарили из платното по тъмно, с тъмни дрехи разбира се.От друга страна с тия електронни тахографи си еб..ло мамата при профи транспорта. Гонят си шофьорите часовете, което ги принуждава да натискат брутално. И буквално разчитат на реакция в последната секунда.И така шофьора най-вероятно ще го оправдаят. На бас, че и той е български гражданин.
10
3
 
16
 
! Отговори
Гунчо преди 4 години
Тия "***"карат като бесни.Карам си нощем с 90-100....настига ме резашки автобус...пуска нарочно дълги и ме изпреварва поне със 140.
9
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 5 Не що за кьорав трябва да си, а що за *** и слабОумен трябва да си, за да не съобразиш и да не намалиш предпазливо. Видя ли турска регистрация, бягам като от чумаво.
8
6
 
7
 
! Отговори
Ало МВР-Бургас, преди 4 години
защо ми правите номерца, защо се заловили турчина, сега какво да го правя? Утре имам среща с Ердоган, как да му кажа арестувахме ваш човек? Той ще иска да го пусна, и аз трябва да изпълня искането му, иначе ще ми прати една орда афганистанци, ще орежат мрежата и какво да ги правя? Какво искате, да ви оправя веднага или след обяд? Сега отивате и пускате аму.джата, иначе ще ви оправя много бързо. За двама българи ми обърквате дослука с Ердоган, хайде действайте - Б.Б.!
7
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ситроена е бил спрян в лявата лента. Така пише в друг Саит.
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е ясно кога е станала втората катастрофа. Може точно тогава загиналите да са излязли от автомобила си, за да не стоят на платното.
5
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що за кьорав трябва да си, за да не видиш три коли спрели заради ПТП?
4
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледайте руските клипове с катастрофи Там има много такива случаи на прегазени хора които се суетят около катастрофиралите си коли Веднага в такава ситуация хората трябва да се изтеглят от платното и ако може да сложат триъгълник далеч преди местото От тия клипове с катастрофи човек може да научи много неща , за да не пострада Те за това се качват а не за кеф на гледащите
3
12
 
11
 
! Отговори
ТХ преди 4 години
От добричко са майстори шофьори, бързи и яростни, особено от село Къпиново.
2
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-вероятно са били на платното Няма как автобусът да кара в банкета и да ги прегази Обикновено в такива ситуации водачите на катастрофирали коли не внимават , ходят по платното паникьосани , оглеждат ударените коли и е много вероятно да бъдат прегазени от други коли
1
8
 
18
 
! Отговори
Фащаме- пущаме ... преди 4 години
Ще го пуснат да си ходи както пуснаха всички предишни турски пишман-шофьори блъскали и убивали български граждани . Държава сме само на документи ... и "да има нещо на картите" за да не стои празно петно.