Бежанци: Турция ни притиска да отидем в Гърция!

Атина обяви, че планира изграждането на два нови временни лагера
Обновена: 7 мар 2020 18:51 | 7 мар 2020 18:47, Веселина Йорданова
68
Бежанци: Турция ни притиска да отидем в Гърция!

Отново има сблъсъци между полицията и мигрантите на гръцко-турската граница. Мигрантите блокирали границата и се опитали да свалят оградата с въжета. Гръцките органи на реда използваха сълзотворен газ и водни оръдия, предаде Bulgaria ON AIR.

Много от мигрантите твърдят, че турските военни ги притискат да се опитат да влязат в Гърция нелегално. Министър-председателят на Гърция Кириакос Мицотакис обвини Турция, че подпомага натрупването на мигранти на границата и заяви, че сделката за миграцията между Турция и Европейския съюз е “мъртва”, тъй като Анкара я е нарушила.

Гърция планира да изгради два нови временни лагера, в които да се настанят стотици допълнителни търсещи убежище, които са пристигнали след решението на Турция да отвори границите, заяви министърът на миграцията Нотис Митарахи пред телевизия Skai, цитиран от Франс прес.

"Искаме да изградим два затворени центъра - северно от Серес и край Атина с 1000 места", заяви той и допълни
"Нуждаем се от подкрепата на местните общности. Не можем да оставим всички (тези) хора на островите".

Митарахи каза, че лагерите ще приемат търсещите убежище, които са пристигнали след 1 март, когато Турция обяви, че вече няма да попречи на хората да се опитват да преминат в Европейския съюз.

Жители на Серес в отговор на слуховете, че ще е домакин на един от лагерите, организираха протести по-рано тази седмица, а местните служители обявиха своето несъгласие на плана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: бежанциГърцияЕСТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
6
 
40
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
Преди 3 дена, никой Не Подкрепи Ердоган,Никой не даде и системи * Патриот* ,Нито Меркел, Нито Макрон,.А Мицотакис само разправя глупости , как щял да Воюва с Турция, а със шепа бежанци Не може да се справи, границите си Не може да ОпазиХА-ХА-ХА-ХААААААААААЩ
11
1
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Европа не е длъжна на никой! Спрете да пълните континента с тези. Те са една религия с турците с тях да си се разберат. В нашата цивилизация нямто нямат. Меркел допусна прoстотиятa на века, но най-много ме дразни, че се размина безнаказано, а трябва да бъде съдена за предателство. Разбрахте ли че в Западна Германия строят паметник на Ленин, това е много притеснително.
10
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нито Турция им е длъжна нито Гърция, да ги товарят на следващата граница и от там пак докато не стигнат при майка им Меркел която ги покани !
9
11
 
44
 
! Отговори
Идеалист преди 4 години
Братя, гърци, не правете лагери за мигрантите. Веднага отворете коридори към колониалните доминиони - Франция, Белгия, Нидерландия, Испания, Португалия за да ги приемат, хранят и да си платят за грабежите и насилията, кото са извърщили срещу дедите на тези хора. Не пращайте в Германия, те са имали няколко колонии и не са се отнасяли лошо с местните. Те имат други грехове, но това е друг въпрос.
8
3
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Виновни са Меркел и тия от Брюксел ,приеха милиони,и подариха милиарди на Ер доган ,Ами да построят лагер в Австрия и Германия
7
7
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако преди 100 години великите сили бяха подкрепили Гърция и бастисали Турция и върнали Константинопол на християнството сега нямаше да има проблеми с разни ердоганчовци пишман султани. Но както тогава така и сега политиците спят. Тежко се живее брате с турци неразумни за съседи и с надупените бг политици в джоба им.
6
4
 
50
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
Днес Сюлейман Сойлу - Вътрешен Министър на Турция каза:* Тепърва ще Види Гърция за какво става въпрос ! През лятото и нивото на р. Марица спада до 45 сантиметра, а Мицотакис няма възможности да си пази границата *ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
5
8
 
32
 
! Отговори
Иначе казано преди 4 години
България е бита карта...както винаги. Ама въпросът е, що ли се време дето не ни е местото!?А ....всички знаем как се пада , кога си между два стола.
4
1
 
37
 
! Отговори
Anonimen преди 4 години
Глупости. Това е новина изфабрикувана у Бг. Нещо не отиде според очакванията срещата с Ердоган.
3
0
 
52
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Шорош е главен виновник !
2
16
 
45
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Господин Борисов е велик ръководител и държавник!Благодарение на приятелската и миролюбива която води с всички държави сме с НУЛЕВ бежански наплив. А благодарение на стриктните мерки и на неговата харизма сме И без коронавирус!! БЛАГОДАРИМ ВИ ГОСПОДИН БОРИСОВ!
1
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шкембе Воевода нали щеше да ги възпира с армия... от 400 нинджи!