Китай се страхува от втора вълна на COVID-19

Този път тя може да бъде внесена отвън
29 мар 2020 14:54,
35
Китай се страхува от втора вълна на COVID-19
Снимка: БГНЕС

Нарастващият брой случаи на внос на коронавирусна инфекция в Китай рискува да предизвика втора вълна на епидемията в момент, когато „вътрешното предаване е спряно“, заяви говорителят на Националния здравен комитет на страната МИ Фен, цитиран от Reuters.

Още по темата

"Китай вече има натрупани общо 693 случая, идващи от чужбина, което означава, че възможността за нов кръг от инфекции остава сравнително голяма", заяви говорителят..

През последните седем дни Китай отчете 313 внесени случая на коронавирус, но само 6 потвърдени случая на предаване в страната, показват данните на комисията.

Имаше 45 нови случая на коронавирус, съобщени в континенталната част от събота, спрямо 54 в предходния ден, като всички, освен един, включват пътници от чужбина, допълва „Фокус“.

Повечето от тези вносни случаи са свързани с китайци, които се връщат у дома от чужбина.

На авиокомпаниите е разпоредено рязко намаляване на международните полети от неделя, а ограниченията за влизане на чужденци в страната влязоха в сила в събота.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Вижте снимката преди 4 години
постлали си в/у вестици и ядат на земята все едно са в ресторант, къде го има това чудо в цивилизацията? Не случайно всяка втора паднемия е започвала от там.
25
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Китай вече много хора има имунитет, така че разпространението на нов ще бъде силно ограничено и ще доведе до практически пълен имунитет на страната. Да му мислим ние, дето тепърва започва да идва при нас... И дето медицината ни е на ниво зарзаватчийски търговци...
24
1
 
14
 
! Отговори
Ужасите преди 4 години
Вирус не може да бъде победен докато не бъде създадена ваксина или населението не изгради имунитет, така че Китай нищо не е "победил", когато отменят карантината огнището пак ще пламне.
23
14
 
19
 
! Отговори
хе хе2 преди 4 години
Някакъв *** тука пуска смешни лозунги против Китай, което е доста тъпо, като се има предвид, че вероятно компа на който пише е произведен в Китай, както и телефон му/и, както и 80% от вещите с които си служи-също.Смех...Вероятно заработва по време на криза,завалията...
22
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има нещо гнило,премълчава се с този китайски вирус/те всички са китайски де../Не смеят да ни кажат ли,че утихване няма да има ли?Таман изчезне и някой лузър го домъкне отново.Леле.
21
14
 
10
 
! Отговори
Ооип преди 4 години
Долу комунистите от Китай!! Дано САЩ да им хвърлят 10 тонова атомна бомба
20
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега щатите ще ги осъдят на 20 трилиона обезщетение (20 хиляди милярда) и Китай ще се разпадне на части
19
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не купувайте нищо китайско! Да си го ядат!Жалко, че ни управляват тиквеници. Поръчват от моя джоб маски и респиратори от Китай. Половин Европа поръчва в момента маски от Китай - ***.
18
2
 
13
 
! Отговори
препърс преди 4 години
Искам да попитам хората ,според вас медиите всяват ли психоза и за допълнение от мен,защо никой не пише за бунтовете в провинция Хубей.Или изобщо си нямате на идея господа журналисти или там каквито сте.
17
9
 
3
 
! Отговори
Тайота преди 4 години
А бе дръпнат ли е под ножа ама бил японец китаец малайзиец на кой му пука не е от наще тва е важното.
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хибридните държави разбраха, че компютърните вируси и хакери са слаби. Второто поколение хибридни изобретения май са по-успешни във борбата между Великите Хибридни сили.
15
9
 
8
 
! Отговори
Пак социмбецили преди 4 години
Как се сетиха да извадят от нафталина легендата, която се разказваше преди 50 години за съветските "чудо-оръжия", дето изпарили не знам си колко китайски танкове и войници. Дрогаре, вие сте си безнадеждни зомбита, това е ясно, ама има достатъчно източници на достоверна информация за онзи конфликт, и то на какви ли не езици. Но вие даже руски не знаете, а уж и по днешна Русия си падате. Пък и с легендите за могъщия Съветски съюз се спи по-сладко, какво като чак се разпадна от толкова могъщество.
14
2
 
24
 
! Отговори
123 преди 4 години
Ресто, Чайна! Ако бяхте забранили полети от и за Китай на 10 януари примерно, нямаше да пострада ЦЕЛИЯ свят, както и вашата страна и вашата икономика. Сега среден пръст за всички. Не е честно.
13
12
 
11
 
! Отговори
До 8 преди 4 години
Хм, индонезийците са тези,които ядат всякакви насекоми ,кучета и котки. Но пък италианците си хапват жабешки бутчета, ние и французите обожаваме охлюви-(особенно -охлюви с ориз ,но и с доматен сос бива). Да не говорим ,че ядем свинско,при което мюсюлманският свят изживява потрес ,само при споменаването му.Ами конското?Арабите пък хапват и камилско.А пък да не отварям дума за октоподи/калмари-кой ги обича-всички Ами скаридите-които са си морски червеи.Вирусът беше подхвърлен на китайцит,е ясно е
12
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 11 Град- 21 се казваше това което блесна и стопи танковете- направи ги на петна буквално, а от човешки същества нямаше и следа.
11
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китаеца уж с древна култура, а се оказа най- първобитното и първосихнално същество. 1968- *** година тръгнаха да нападат СССР след като са ги подкокоросали американците, че ще им помогнат в битката с братишките когато навлязат на територията на СССР, а идеята на американците беше единствно да видят какво оръжие ще изкара братушката срещу китайците.Навлязоха стотици китайски танкове и десетки хиляди китайски войници в СССР. Руснака: Китайци, назад!Ония не слушат!Светлина- и всичко стопено!
10
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Kитай вече не се страхува от нищо.
9
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно така, висусът откъдето дойде там да се върне и да си остане.
8
12
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А дано сега всичката Корона плъзнала по света се завърне у Китай и да не излиза повече оттам и да ги натръшка!Гнусна дръпната жълта сгaн- ядат всичко от най- гнусното- ***, змии, червеи, всякакви насекоми, ПРИЛЕПИ- откъдето започна и тоя вирус.
7
8
 
29
 
! Отговори
Илиев преди 4 години
От всички човешки раси е доказано, че жълтата е най-коварна и отмъстителна. А от мелезите, тази между жълти и черни е първа по лошотия.