Втора вълна на COVID-19 удари Сингапур

Новите случаи са 942 за едно денонощие
18 апр 2020 16:30, Нели Христова
49
Втора вълна на COVID-19 удари Сингапур
Снимка: БГНЕС

Сингапур съобщи за нови 942 случая на коронавирус - рекорден брой за денонощие. С това заразените в града-държава с 6-милионно население стават 5992-ма, съобщи БТА.

Този скок в броя на новозаразените за 24 часа е рекорден и за Югоизточна Азия, отбелязва Асошиейтед прес.

Случаите на коронавирус в Сингапур тази седмица се умножиха повече от два пъти главно заради чуждестранните работници, настанени в пренаселени общежития. Те представляват 60 на сто от заразените с Covid -19 в страната.

Премиерът Ли Сян Лун съобщи във Facebook, че повечето случаи на заразени работници мигранти са леки, тъй като те са млади хора.

Очаква се броят на заразените в общежитията да продължи да расте, но премиерът каза, че правителството осигурява все повече места за изолация и медицински грижи, за да се справи с товара.

В общежития в Сингапур живеят над 200 000 работници от Бангладеш, Индия и други азиатски страни. Често една стая делят до 20 души, които ползват общ санитарен възел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
6
 
! Отговори
az преди 4 години
Проявиха високомерие, като си помислиха, отбихме я веднъж. Приключи се. Ама не работят нещата така.
23
3
 
2
 
! Отговори
Црна Маца преди 4 години
До СИКНяма проблем да си се трупат, колкото си искат. Прозореца влизане е два часа. Колкото влязат, толкова. Останалите чакат следващия прозорец за влизане, който е чак на другия ден и пак е два часа. Ще спят няколко дни в колите си на магистралата , та да им дойде акъла в главата.
22
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
23,година е смела прогноза. Евентуално масово достъпна ваксина след 2-3 години и тя на дали би извършила чудеса. Това си е вирус, който най-вероятно ще си циркулира години,така твърдят експерти.
21
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Работата е ясна.Колкото и да се крием като мишоци вируса рано или късно ще ни зарази.САЩ накрая ще пусне икономиката преди всички а ние тук сутрин в 08:00 може и 500 години да откриваме по няколко.
20
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как да ги карантинират в Сингапур, те живеят в апартаменти от 10 квадрата с обща тоалетна !
19
7
 
0
 
! Отговори
да преди 4 години
ами да започнем да си говорим с мегафони от 20 м. за по - сигурно ?!айде стига глупости, че вече става банално
18
6
 
8
 
! Отговори
до 15 преди 4 години
В Ситгапур не ги карантинираха като при нас.Нали сичките имат супер телефони - изпращаха им на телефона карта, на която имаше отбелязано къде ходят заразените, та да избягват тези места.Е, видя се колко им помогнаха тези карти.Умници.
17
6
 
2
 
! Отговори
МОЛЯ! преди 4 години
Истината е ,че заразата се се предава най вече от издишания въздух от заразения и ти двишаш част от него! Двата метра разстояние са минимум, желателно е три четири метра дистанция! Хора спрете да си говорите отблизко, освен с най близките, които живеете в един дом!!!!!!!
16
7
 
5
 
! Отговори
СИК преди 4 години
и вдругиден като се изсипят 10 000 коли на входа на София и полицията ги "спре" нали сте наясно, че не само те, но и никой не само няма да влезе, но няма и да излезе от града :)))) поредното герберско малоумие - "не бива за излизате от града и за това сега ще ви пуснем, ама като се върнете обратно ще ви спрем" хахахахахахаха
15
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 2е как защо ще се връщат бе, нали требва наеми сметки да плащат, ти ли ще им ги плащаш?
14
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 13В Сингапур точно никога не са правели стаден имунитет, точно обратното там се опираха с карантинни мерки и с изледвания да "преборат" вируса, а който си мисли че може да пребори резпираторен вирус с карантина е просто един наивник, единственото което се постига е да се даде време на здравната система да реагира, но така се дава и време на вируса да мутира, това е
13
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първо Сингапур а съвсем скоро и швабите ще разберат как са го "победили"
12
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Сингапур сичко било идеално щото там умните си правели стаден имунитет.На ви сега стаден имунитет.Който иска да си получи същия - да заминава.Раздават го на килограм.
11
7
 
5
 
! Отговори
хахахахахахаха преди 4 години
Борисов обаче се усети, че т. нар генералче започва да преиграва, забрани му да дрънка сингапурски глупости и.. от тогава Сингапур вече не "притеснява" Майтапчийски хахахахахахаха
10
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До SSНищо не се укрива, просто толкова ти е акъла.
9
6
 
10
 
! Отговори
плебса преди 4 години
БОЧЕ КО СТАНА МАМА, НАЛИ СИНГАПУР БЕХА ЗА ПРИМЕР..ТРЯБВА ДА СЕ НАУЧИМ ДА ЖИВЕМ С КОВИДА!!!!ТВА Е НЕМА ДА ПРЕМИНЕ КАТ ЛАНСКИЯТ СНЯГ....КРИЕМ СЕ СЕГА,,ОТИ НЯМА ЛЕКАРСТВА,МАСКИ, ЛЕГЛА..ДЕМЕК ЩАБЪТ ПЕЧЕЛИМ ВРЕМЕ ЗА НЕЩО КОЕТО МОЖЕ ДА СЕ РАЗМИНЕМ.....ТО С 250 ПЕНСИЯ И 600 ЗАПЛАТА...НИЕ СМЕ С ЕДИЯТ КРАК В ГРОБА
8
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, нали само ни давахте пример за Сингапур, дето били много по-оправни от нас?А ние т-пите нищо не сме можели.
7
12
 
2
 
! Отговори
факт преди 4 години
подшушна му на Майтапчийски, че имало нови случаи в Сингапур и.. той стана "притеснен" от ситуацията там хахахахахахаха
6
2
 
14
 
! Отговори
Gogo преди 4 години
Пламне ли в Сингапур не им завиждам. Както обичат да се събират във търговските центрове за тях ще е наистина проблем. В Европа имаме природа, а там е само небостъргачи и няколко парка. Дано да удържат положението...
5
4
 
4
 
! Отговори
след дъжд качулка преди 4 години
не слушай *** заплахи на ФЪНдъкова и вътр. министър - както са излезли така и ще влязат!!празни приказки - те като трябваше да ги спират не ги спряха, а сега ще го играят строги ГЛУПОСТИ