Нямало радиационна заплаха за България, потвърди Борисов

Премиерът обясни снощният брифинг със слухове за евентуална опасност
21 апр 2020 20:56, Петя Славова
29

Няма радиационна заплаха за България след пожара край Чернобил. Това потвърди премиерът Бойко Борисов по време на брифинга за икономическите мерки в борбата с коронавируса.

Той обясни, че се е консултирал с експерти от Института по метеорология и хидрология. И допълни, че причина за извънредния брифинг по темата късно снощи са слухове за евентуална опасност, надвиснала над страната ни след пожара.

Още по темата

Не за първи път българите чуват думата "радиация" в извънредно включване по телевизията. Общото и преди, и сега е, че генерал в униформа съобщава новината. През 90-те години на миналия век предаването "Ку-ку" предизвика мощен обществен трус с може би най-голямата провокация от телевизионния екран в историята. Фалшивата новина за авария в АЕЦ "Козлодуй" доведе до масова истерия, припомня Bulgaria ON AIR.

Предполага се, че сега зрителят е кален заради редовните извънредни брифинги. Но поводът отново е фалшива новина. А по време на излъчването смущения в сигнала допълнително внасят смут. В интернет се появиха и колажи, свързани с техническите проблеми, които наподобяваха звука на гайгеров брояч. По-рано днес от БНТ се извиниха за проблема и съобщиха, че причината била повреден трансмитер на една от камерите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
2
 
! Отговори
Мутант от клас 4 преди 4 години
Зависи на къде духне вятъра. Нещата са динамични и могат да се променят в рамките на минути. За сведение една 24 милионна от грамът Плутоний попаднала в дробовете причинява рак. Мисля, че това изчерпва темата дали има или няма опасност за България.
25
1
 
1
 
! Отговори
шмеркел преди 4 години
Април 1986 г. Питат Радио Ереван от Украйна: - Вярно ли е, че след катастрофата в Чернобил не бива да се ядат ябълки? - Не е вярно. Ябълки може да ядете колкото си искате, но след това огризките трябва да заравяте в земята на дълбочина поне 2 метра.
24
0
 
5
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Какво се случи всъщност. Тези, които ни накараха да преживеем геноцида "Чернобил" и техните наследници сега се занимават да пескат фалшиви новини за същият Чернобил! ДС и БКП са все още в действие!
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Долу Мутрата!
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На брифинга се разбра че Годжи е холограма
21
1
 
14
 
! Отговори
Активист на БСП преди 4 години
Че кой му вярва на Бойчето?!!!
20
0
 
13
 
! Отговори
чудя се преди 4 години
Освен умопобърканите герберуги, друг вярва ли му?
19
0
 
15
 
! Отговори
Fenb преди 4 години
Разбира се, брифинг в 23 часа вечерта на тема Чернобил, радиация и ветрове, които евентуално я носят насам, са идеалният завършек на ден, изпълнен с черни статистики и още по-черни прогнози. За по-въздействащо можеше ген. Мутафчийски да излезе в защитен костюм от онези, гумираните, и противогаз тип "слонче".
18
0
 
9
 
! Отговори
Край преди 4 години
Е ми що не ни събуди със сирените в 2 часа нощеска да ни го каже.Всички шега да разберат.Между другото по неговите пророчества от три дни сме в ада
17
0
 
10
 
! Отговори
славянин преди 4 години
Сещате ли се кой е бил Паул Йозеф Гьобелс!? Министърът на пропагандата на Третия райх! Приписват му се две много известни максими; ''дайте ми власт над медиите и ще превърна всяко общество в стадо ***'' и ''една лъжа повторена сто пъти, става истина''! А вие вярвате ли на подвластните медии!?
16
2
 
3
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
БОГ да пази БЪЛГАРИЯ
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След двуседмична информационна завеса - единственото което можем да кажем със сигурност е, че днешните управляващи не са по-добри от тези от 1986.
14
0
 
13
 
! Отговори
славянин преди 4 години
Според мен фактите са противоположни на пропагандните твърдения на нашите гьобелсовци - щом твърдят, че има коронавирус- значи няма, щом твърдят, че няма радиация - значи има! Нали стадото трябва да бъде винаги максимално заблудено!?
13
0
 
1
 
! Отговори
absurd преди 4 години
До 9Много яко си го написал
12
0
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
На кого му пука?
11
0
 
9
 
! Отговори
absurd преди 4 години
Тик,,вим, пука ми ,ти не разбра ли че нас българите нищо не ни лови
10
1
 
12
 
! Отговори
славянин преди 4 години
От НОЩ са забранили на радиацията да идва в България, докато върлува коронавируса, след като короновируса го унищожим, едва тогава радиацията има право да дойде иначe ще и наложим тежки санкции - глоби и затвор! Абе някой от вас вярва ли на нашите гьобелсови последователи във властта за каквото и да било!?
9
1
 
19
 
! Отговори
Ха-ха-ха! преди 4 години
Да си представим, че звъните посред нощ на леля си, за да й съобщите, че сина й не се е напил и не е катастрофирал със семейния автомобил, и че всъщност нищо му няма! Тя дали после ще си легне спокойна?
8
2
 
12
 
! Отговори
СТАЛИН преди 4 години
още не брифинга ПРЪЩЕШЕ РАДИАЦИЯТА и се виждаха СНЕЖИНКИТЕ
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече не ни пука от брифингите, свикнахме със тях и не се плашим, колкото и генерал Мутафчийски да се опитва да ни уплаши. Не се хващаме на тая въдица.