Георги Попов: Наско Сираков готов да поеме акциите на Левски

"Не бихме желали да сме тези, които ще унищожим клуба“
16 май 2020 10:48, Елка Василева
80
Георги Попов: Наско Сираков готов да поеме акциите на Левски
Георги Попов. Снимка: архив, БГНЕС

Георги Попов, който до 8 май бе собственик на мажоритарния пакет (близо 87%) от акциите на Левски, обяви в ефира на bTV, че е разговарял с Наско Сираков.

Легендарният голаджия е изразил съгласие да поеме отговорността за собствеността на "сините".

В сряда документи, отнесени от журналиста Сашо Диков първо в Министерския съвет, а след това и в офиса на клуба, свидетелстваха, че Георги Попов е джиросал мажоритарния пакет акции на премиера Бойко Борисов.

"Не бихме желали да сме тези, които ще унищожим клуба. 87% от акциите на клуба бяха в мен. Решихме (с Васил Божков), че най-лесно е, за да няма спекулации и Борисов да е наясно, да джиросаме акциите на него. Той може или да ги откаже, или да ги прехвърли на някого друг," обясни Попов.

"Нашето желание е да бъдат прехвърлени на тези, които милеят за клуба. Вчера получихме писмо от легендите на три поколения на Левски. Моето искане е това писмо да бъде адресирано към собственика на клуба (Бойко Борисов), не към нас. Говорих с Наско Сираков, който прояви желание да поеме акциите от г-н Борисов и с Павел Колев да продължат борбата за спасение на любимия ми клуб“, каза Повов.

Още по темата

Той благодари „ на феновете, които правят всичко по силите си. Не мога да съветвам Борисов, апелирам към него да помогне на клуба, като запази акциите или ги предаде, на когото трябва“.

„Не съм си измил ръцете, не бягам от съдбата на Левски, искам той да живее, ние нямаме възможност в момента поради неправомерните действия срещу нас. Как да помогнем на клуба , като сме със запорирани сметки. Прокуратурата се позовава на НАП, НАП на Прокуратурата, а нямат нищо срещу нас“, каза Попов.

„Не съм унижавал никого, още повече Тити Папазов, не съм го срещал. Аз считам, че е редно спокойно и делово да се работи, а не да се водим от лозунги и призиви. Имам представа за един мъчителен процес в оздравяването на Левски. Не бих желал да говоря от името на други хора“, обясни Попов.

„Естествено, че не съм съгласен да вляза в историята на клуба, като човека, който го фалира. Не бих искал Левски да фалира, с всичко това са свързани моите действия. Апелирам клубът да бъде запазен. Не смятам, че има нормален човек, който ще влага голяма част от средствата си, лични средства, за да може след това да доведе някоя структура до фалит и при това частна“, каза Попов.

„Бих се прибрал в България веднага, защото съм сигурен, че няма от какво да се притеснявам. Всички обвинения лежат на неясни твърдения“, заяви още той.

Спортни новини четете на Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Титко ще ревне сега
52
2
 
8
 
! Отговори
Тъп преди 3 години
До АнонименАко все още има ***, които след 30 години си мислят, че някой друг им е виновен е време да се събудят. Избраха възможно най-тъпите и крадливите да управляват България. Това е резултата.
51
0
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ЧЕРЕПАШКА СВЪРШИ СЪЩОТО В ЛЕВСКИ КАКВОТО СВЪРШИ В ХОЛДИНГ ПЪТИЩА АДВ ХОЛДИНГ ПЪТИЩА ИЗВАДИ ЦЕННИТЕ ДРУЖЕСТВА КОИТО СИ РАБОТЯТ И ДО ДЕН ДНЕШЕН БЕЗ ДА ПЛАТИ ЛЕВ НА ХОЛДИНГА , А В ЛЕВСКИ ИЗВАДИ ЦЕННИТЕ ИГРАЧИ И ПРИБРА ПАРИТЕ ОТ ТАХ!КРАДЛИВАТА ИЗМАМНА ЧЕРЕПАШКА ДОЗАКОПА КЛУБА А СЕГА ОТКАЗВА ДА ГО ПРЕХВЪРЛИ ЗАКОННО НА НЯКОЙ КОЙТО БИ ГО СПАСИЛ!
50
4
 
3
 
! Отговори
бай мангал преди 3 години
искате ли да ви казвам кой финансираше левски-ние ромите.кога започна левски да затъва,когато закриха лавка и ние ромите останахме без работа.сега няма кой да търка билетчета и няма пари за левски.така че сашо диков да взема акциите и право във факултето-АКЦИИТЕ НА ЛЕВСКИ СА НА РОМИТЕ!а с тия пари наско сираков само гримовете и червилата на илиана раева не може да плати!
49
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 20. Нищо вярно няма в думите Ви! Първо прочетете малко нормативни актове и правна литература, за да не говорите недомислици! Акционерите не отговарят с имуществото си за задължения на АД. Акционер не дал и една стотинка за акция, не губи нищо при обявяване на АД в несъстоятелност.
48
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Къде се скриАко Божков не се беше опитал да си спасява кожата за престъпленията му като прехвърля отговорността за бъдещето на Левски на Боко, вероятно Боко и на Левски щеше да помогне. Сега тая възможност е история. Ревете си на Божков.
47
2
 
5
 
! Отговори
Къде се скри преди 3 години
онзи велик държавник, който вадеше държавните пари от своя джоб. Даде на Лудогорец. Даде на Ботев и Локо от Пловдив. Къде се скри , когато му додоха акциите на Левски и да решава, дали отбора да съществува-
46
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 44Всеки който не е сляп вижда, че тези хора са взели Левски навремето не за да управляват добре клуба, а точно като застраховка ако ги подгони властта. Едно време президентите на футболните клубове, заради огромните им тогава агитки, можеха и правителства да свалят. Черепа не си е направил сметката, че това време безвъзвратно е отминало. Ясно е какво се опитва да направи, просто вече не живеем в 90те години. А уж разправят, че бил "умен". Умен е колкото мутра от 90те.
45
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съвсем друга щеше да е ситуацията ако политиците не бяха дошли от село(и особено тези които им дърпат конците)а бяха дошли от престижни учебни заведения и притежаваха добри умения за управленски практики и достатъчно мъдрост.Но нейсе.Сега времето е ново.Да.Но само време не стига.Трябва опит и ум,преди всичко.
44
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички левскари, помнете, че тези двамата зад граница ви убиха клуба! Умишлено!
43
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На всички е ясно, че тези двамата туристи дето стоят и чакат майка си зад граница, са ченгета от БКП.Те са едни от кукловодите. С тези мръсни пари финансират всичко, включително БСП. Горанов поиска да си плащат данъци и те подготвиха този смешен театър с клуб Левски. Сега всички левскари в страната трябва да им **** ******* на тези двамата, за дето се изгявриха с клуба им. Те се подиграха с вас, левскари. Няма значение дали щяха да се опитат да натопят Борисов или Марешки или Цветанов.
42
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ако се погледнат джирата на акциите, ще стане ясно, че г-н Борисов от 10 години прехвърля собствеността на "Левски" тайно и задкулисно. Сега му дадохме шанс да го направи явно и прозрачно" - тази публикация се появи на посочената за официална страница на Васил Божков.Тя е придружена със снимки на акциите и джирата на футболния тuм "Левски".
41
5
 
6
 
! Отговори
Мислител преди 3 години
Ами Левски копаеше гроб на ЦСКА и накрая сам падна в него.Сините *** са си глупави.
40
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 37Не се притеснявайте вие за "търговията с акции". Тия акции имат стойноста на миналогодишен вестник и така и ще се отнесат с тях. Батков ви го каза, но вие не стопляте: трябва да си намерите сериозен спонсор, защото държавата няма да ви стане такъв. Божков всъщност направи грешен ход. Боко беше тръгнал да помага на Левски с държавни пари, но сега след тая издънка на Божков, Боко ще се пази да не го обвинят, че харчи пари за глупости. Реално с тоя ход Божков обрече Левски.
39
1
 
7
 
! Отговори
Проф.37. преди 3 години
По света не малко хора са станали милионери от търговията с ценни книжа.(но важна е преценката и възможностите)И това е факт.И в случая един добър спортен мениджър би могъл да обърне тренда и да изкара добра печалба за собственика им.Но преди всичко,трябва да се предотврати фалита.
38
3
 
7
 
! Отговори
Киро преди 3 години
ПФК Левски си беше на Борисов. Акциите бяха на името на Йовов. Негов авер, сега в управителния съвет на тото-то.Нали е най-големият левскар в държавата, най-големият мъж и министър председател - да оправи той клуба.Какво ревът "легендите" на дубайци? Те вече джиросаха акциите на Борисов. Той де факто новия собственик. Може да ги дари на феновете, на "легендите", на Тити, Бучо, Кравата или някой друг от аверите. Може да ги продаде, може да ги задържи.Ама не му стиска.Защо ли?
37
2
 
3
 
! Отговори
Р. ОВЧ. преди 3 години
Псевдо анонинен ако ти джиросам утре БКП какво ще правиш с него?
36
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що се отнася за акциите,няма никакво значение какви са и как са придобити.(дали чрез джиро,дали чрез борсата или по друг начин,важно е да не е престъпен начина)В този случай всичко е законно.И собственика ги притежава законно защото са на негово име и носят неговите данни.Друг вече не може да се разпорежда с тях.Нали това е целта на търговията с акции.Купуваш когато смяташ че изгодно( а в случая са направо подарък)и продаваш когато можеш да спечелиш от тях.
35
1
 
6
 
! Отговори
До 31. преди 3 години
Ами попитай политиците,които състявят и предлодлагат закони и техните производни които ги гласуват в НС.Понеже те се смятат за богове и си мислят,че такова нещо,като днешната ситуация не може да им се случи на тях,сами се нахендриха на тоя.Е каквото сам си го направиш дори и най върлият ти враг не може да ти го стори.Ами толкова са могли това са направили.Дошли от село с по два пръста чело и станали политици.Толкова си могът,но не е виновен тоя,който яде баницата а този които му я дава.
34
0
 
3
 
! Отговори
Цъфти преди 3 години
а раева готова ли е да ги поеме , или е стара и не става ?