Георги Попов: Наско Сираков готов да поеме акциите на Левски

"Не бихме желали да сме тези, които ще унищожим клуба“
16 май 2020 10:48, Елка Василева
80
Георги Попов: Наско Сираков готов да поеме акциите на Левски
Георги Попов. Снимка: архив, БГНЕС

Георги Попов, който до 8 май бе собственик на мажоритарния пакет (близо 87%) от акциите на Левски, обяви в ефира на bTV, че е разговарял с Наско Сираков.

Легендарният голаджия е изразил съгласие да поеме отговорността за собствеността на "сините".

В сряда документи, отнесени от журналиста Сашо Диков първо в Министерския съвет, а след това и в офиса на клуба, свидетелстваха, че Георги Попов е джиросал мажоритарния пакет акции на премиера Бойко Борисов.

"Не бихме желали да сме тези, които ще унищожим клуба. 87% от акциите на клуба бяха в мен. Решихме (с Васил Божков), че най-лесно е, за да няма спекулации и Борисов да е наясно, да джиросаме акциите на него. Той може или да ги откаже, или да ги прехвърли на някого друг," обясни Попов.

"Нашето желание е да бъдат прехвърлени на тези, които милеят за клуба. Вчера получихме писмо от легендите на три поколения на Левски. Моето искане е това писмо да бъде адресирано към собственика на клуба (Бойко Борисов), не към нас. Говорих с Наско Сираков, който прояви желание да поеме акциите от г-н Борисов и с Павел Колев да продължат борбата за спасение на любимия ми клуб“, каза Повов.

Още по темата

Той благодари „ на феновете, които правят всичко по силите си. Не мога да съветвам Борисов, апелирам към него да помогне на клуба, като запази акциите или ги предаде, на когото трябва“.

„Не съм си измил ръцете, не бягам от съдбата на Левски, искам той да живее, ние нямаме възможност в момента поради неправомерните действия срещу нас. Как да помогнем на клуба , като сме със запорирани сметки. Прокуратурата се позовава на НАП, НАП на Прокуратурата, а нямат нищо срещу нас“, каза Попов.

„Не съм унижавал никого, още повече Тити Папазов, не съм го срещал. Аз считам, че е редно спокойно и делово да се работи, а не да се водим от лозунги и призиви. Имам представа за един мъчителен процес в оздравяването на Левски. Не бих желал да говоря от името на други хора“, обясни Попов.

„Естествено, че не съм съгласен да вляза в историята на клуба, като човека, който го фалира. Не бих искал Левски да фалира, с всичко това са свързани моите действия. Апелирам клубът да бъде запазен. Не смятам, че има нормален човек, който ще влага голяма част от средствата си, лични средства, за да може след това да доведе някоя структура до фалит и при това частна“, каза Попов.

„Бих се прибрал в България веднага, защото съм сигурен, че няма от какво да се притеснявам. Всички обвинения лежат на неясни твърдения“, заяви още той.

Спортни новини четете на Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 5/12Баце, нищо ново не ми казваш. Единственото което трябва да поправиш в поста ти е, че не Бойко го използва политически, а някой друг се опитва да използва клуба политически срещу Бойко. Това е очевидно, както е очевидно, че Бойко не му се занимава с Подуенски трагедии, поради което ще остави левскарчетата да се самоизяждат (цирка с това кой ще поеме Левски ще си остане между главните исторически лица на клуба, това е ясно. Дали ще е Наско, Йовов, Тити или друг е без значение).
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
има ли някой в тази страна,който да не се намеси в казуса "левски"мисля,че няма...те хората са го казали-много баби хилаво дете.в момента в касата на "левски"има цифром и словом 10 000 лв.е ще стигнат за заплатата за февруари на един футболист.другите както казваше любо пенев да ду...т супата.да се съберат и да хвърлят чоп,кой да ги взема тези 10 000 лв.и разбира се да ги похарчи в някой клуб на планета пайнер.а дълговте от 4 000 000 лв.-данъкоплатците да му мислят!
11
1
 
12
 
! Отговори
До 5 преди 3 години
Левски никига не е спирал да бъде политически клуб. Никой не е купувал Левски, само заради футбола. Мутрата Бойко, просто използва политически феновете на отбора...и е карал почти на сила олигарси на деня да издържат клуба. Само, за да е добре той политически. Няма ***, който да иска ей така, да издържа Левски.И сега релвнието ще е политическо, защото държавата ще се намеси, политически.Така че, стига с тези кухи фрази, да не се политизирал Левски.
10
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом до Сираков и Боби Михайлов се опрели левскарите...падението наистина е голямо.
9
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
наско сираков никога няма да поеме акциите на Левски. Не и в момента. Той идва само когато има пари. А когато няма и отбора играе зле вината я поемаха такива като Гонзо. :( Тъжно е, но е факт.
8
9
 
11
 
! Отговори
АБВ преди 3 години
Този фиктивен собственик на ФК Левски, на когото някой му подсказваше какво да говори по тлф разговор по БТВ май си мисли, че всички българи са ***! Щом Божков е искал да спаси отбора от фалит да беше му платил дълговете! Пари си има да го направи. А щом вече не се счита за собственик, като какъв води разговори със Сираков? И как така някой може да прехвърли акции за собственост на друг без неговото съгласие? Явно всеки с дъгове може да се отърве от тях!
7
1
 
22
 
! Отговори
НЕКЪФ ЧОВЕЧЕЦ преди 3 години
Затваряйте добре прозорците на автомобилите си, да не ви подхвърлят акциите на Левски
6
2
 
15
 
! Отговори
Пената от Мировяне преди 3 години
Слагайте тирето и да бягат в ,,А,, Окръжна !
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сираков, ами те си дружки с черепа от години, както са баце и домуса
4
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако искахте да ги прехвърлите на тия коуто милеят за клуба можехте да го направите без цирковете. Ясно е, че на вас за клуба не ви дреме, а го използвахте за политически игрички. Станахте по-големи лъжци от бразилците в Столипиново.
3
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наско Сираков не може да поеме отговорност за своите финанси,а Боби за своя алкохолизъм,но Левски ще оправели.
2
4
 
17
 
! Отговори
Фен преди 3 години
Сираковци мираковци да отиват в архива, тука трябват хора с положение, хора инвеститори с пари и то много пари! Айде стига излишен патриотизъм и чувства, сега трябва да се вземат разумни решения!Всички "легенди" минаха, айде стига вече, да си гледат старините и да дойдат хора да вдигнат Левски!
1
4
 
20
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
"Бих се прибрал в България веднага, защото съм сигурен, че няма от какво да се притеснявам. Всички обвинения лежат на неясни твърденияАми прибири се бе, Гоше!