Образуването на антитела срещу коронавируса е ниско

Според акад. Петрунов е несериозно да се говори за имунитет
24 май 2020 18:50, Нели Христова
21
Образуването на антитела срещу коронавируса е ниско
Снимка: БГНЕС

„Не е доказано категорично, че антителата, които се образуват при боледуване от COVID-19, са протективни антитела. Голяма част от тях могат да бъдат, но не в такава степен, за да можем да разчитаме на имунитета, създаден от тях“. Това заяви акад. Богдан Петрунов пред NOVA.

„Към момента виждаме, че при естественото боледуване антителата не са в много висока степен. Не повече от 5 до 8% от изследванията досега показват, че хората имат налични антитела. Това е сериозен проблем, който пък поставя въпроса с ваксината. Когато започне имунизацията с нея каква ще е имуногенността й?“, коментира още той.

„Да говорим наизуст, че ще има висок или нисък имунитет, засега е несериозно“, категоричен е Петрунов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
2,Чак пък да ни изтрепе... По-скоро да стане като сезонния грип и примерно да вкара още 50% нагоре като брой жертви от ежегодните грипни епидемии. А лекарите да налучкат някакво лечение да минимизира щетите. През 1918 медицината е била назад с грипа, измрели са 50 милиона. След третата вълна и грипът е станал по-безопасен(към 100 пъти по-малко жертви годишно), и ние вече имаме начини да се пазим от това да убива наред.
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
9,Абе, имаше фирма за кръвни тестове от капка кръв, която натрупа милиарди и фалира, щото не работели съвсем, та собственичката даже лежи в затвора за измама за милиарди. Как доказаха траен имунитет за месец? Не трябват ли наблюдения наколко години? Оказва се, че заразените с covid го изчистват по месец-два, в което време, който има антитела, ще си ги произвежда сигурно. А след 6 месеца, 5 години?
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
10,Всъщност за грип вече има тестван няколко години на *** прототип(най-близо са до хората за такива изследвания), който създава траен и засега доказан имунитет за грип, като хваща и бъдещи щамове по някакво целене в общи за всички грипове от миналото насам части. Проблемите са им, че иска още пари за тестове с хора и се правят 7 инжектирания, което не е практично. Но говорим за поне 10 години работа по ваксината и още да е в прототип.
15
0
 
4
 
! Отговори
Munchen_DE преди 3 години
На 21.05. си направих тест за антитела в частна лаборатория. Оказа се, че нямам нито IgM, нито IgG. Всичко отрицателно, а през декември изкарах заболяване, много приличащо на прословутия коронавирус - температура около 38, суха и непрестанна кашлица, силна болка в гърлото, възпаление на цялата носоглъдка, много особена хрема от вътрешната страна, държа ме цяла седмица, нямах пневмония. Може би обикновен грип да е било, но си беше тежко.
14
1
 
7
 
! Отговори
Славчо чети бе чадо преди 3 години
Според акад. Петрунов е несериозно да се говори за имунитетТова си го запишеше с едри букви в студиото на кабеларката 7/8, да не се напрягат писачите ти :)Дай едно листче и на оня *** Мангъров, да понаучи нещо и да не се излага!
13
1
 
1
 
! Отговори
До Киро преди 3 години
Здрасти Костя
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КироПо-г'лупаво разсъждение не бях чел днес...
11
20
 
1
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
До кога ще продължавате с опитите за психясване на населението с този безобиден вирус?!?!? Няма да ви се получи!
10
23
 
6
 
! Отговори
Киро преди 3 години
Пак гледам т.ъпанарите дето ще измират се появиха. Съзнавате ли, че тази болест няма смъртност, ако не я преекспонираха по медиите никой нямаше да разбере, никъде няма претоварвания на глобално ниво, 1 болница в една държава не значи, болниците са претоварени хора измират. Само за информация на тези дет ще измират масово, до момента населението на планетата се е увеличило с 32 млн. души, до края на годината ще са над 70. Не знам как ще свършат хората като се увеличават с 10 Българии за година.
9
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цитирам: "В патентното ведомство на САЩ има регистрирани патенти, както за този корона вирус, който ни удари (с пълната РНК структура), така и протеините, които допълнително са добавени. Всеки от тях има патент, вижда се и по години/месеци кое кога е добавено към оригиналния вирус.US10130701B2 - корона вирусаWO2004092360A2 - протеина за респираторни заболяванияWO2005049814A2 - протеина за пневмония.Има добавени още цели 16 протеина (4 от HIV и т.н.)."ВЯРНО ЛИ Е?
8
3
 
8
 
! Отговори
Вътко преди 3 години
Няма как да имаш ваксина за нещо, за което организмът не изгражда имунитет. Ваксините са за болести, които ако теоретично се изкарат не се повтарят. Затова и грипната ваксина е най-голямата простотия, действа няколко месеца само в 50% от случаите и само за определен щам на определен Инфлиенца вирус, демек пълен т.ашак. Тук е същата работа, обаче при положение, че вече дори и СЗО казва между 70 и 700 млн. са изкарали вируса в света, смъртността е изключителбо ниска.
7
0
 
5
 
! Отговори
INOVIO преди 3 години
Наскоро се появиха резултатите от предклиничните изследвания на ДНК-ваксина (IN0-4800), която създава устойчив имунитет при мишките. Акциите на компанията веднага скочиха с 18%.
6
2
 
8
 
! Отговори
изнервен преди 3 години
Ваксина ще се сложи, когато тя гарантира имунитет. Нали затова се правят предварително много клинични изследвания. Ако не изгражда имунитет, значи не е ваксина и няма изобщо да се слага.
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До House M.D.Напротив, говори за ваксинация, но не очаква ефекта на имунизацията, т.е. изграждане на антитела като имунен отговор. Ще си играем пак на руска рулетка - тука има, тука няма антитела. И ще се хвърлят няколко милиарда, ако не и стотици, за изследвания и производство на безполезни ваксини.
4
4
 
7
 
! Отговори
С две думи преди 3 години
От ваксинацията йок файда, или както се казва на хинди, файда нахи хе. Чат, пат и мат. Единствената файда от пазенето на карантина е, че още не сме измрели.
3
6
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Самозваният академик Пилешаренов говори за ваксинация, но очаква имунизация. В психологията това се нарича когнитивен дисонанс.
2
9
 
12
 
! Отговори
Ванката преди 3 години
До ВАКСИНАЦИЯНищо не си разбрал. Няма да има ваксинация, след като не може да има имунитет към вируса. И с две думи - гответе са за непрекъснати вълни от короната, докато ни изтреби лека-полека.
1
12
 
4
 
! Отговори
ВАКСИНАЦИЯ преди 3 години
С ЕДНА ДУМА ЩЕ ВИ ПОДГОТВИМ ЗА СТАДНА ВАКСИНАЦИЯ.НА КОГО СЛУЖИ ТОЗ ДА КАЖЕ.