Twitter блокира хиляди профили заради пропагандса и дезинформация

Акаунтите основно са били свързани с Китай, Русия и Турция
12 юни 2020 12:00, Ния Христова
32
Twitter блокира хиляди профили заради пропагандса и дезинформация
Снимка: Pixabay
Социалната мрежа Twitter обяви, че е блокирала десетки хиляди профили, които са били свързани с Китай, Русия и Турция и са били използвани са пропаганда и дезинформация, предаде Франс прес. 
 
Всички акаунти са блокирани и закрити, но съдържанието им е запазено в база данни, за да може да се използва с научна цел, съобщава БТА. 
 
В Китай социалната мрежа е била използвана за разпространение на геополитически теории, които са угодни на комунистическата партия. Става въпрос за "измамни" теории свързани със ситуацията в Хонконг и за представяне на възгледите на Пекин за борбата с коронавирус.
 
Руските профили са били използвани за реклама и популяризация на управляващата партия, както и за атаки срещу нейните критици. Турските профили са възвеличавали президента Реджеп Ердоган, коментираха от социалната мрежа. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Видяхме истинското лице на запада, което се оказа зaдиk...
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време беше...........................Време беше демоНОкрацията да свали маската си на "демокрация".
17
2
 
2
 
! Отговори
Орлов преди 3 години
Абе, невежеството е сила, войната е мир, цензурата е "борба с фейкнюз"...
16
2
 
4
 
! Отговори
толерантен преди 3 години
Ово е "демокрация" - власт на народа. И "свобода на словото", ама друг път.
15
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време беше.
14
4
 
4
 
! Отговори
Китай ... преди 3 години
... цензурира определени платформи, но няма проблеми да плаща на потребители на Туитър и пр. ХАХАХАХАХАХАХАХХА. Комунистите пак доказват колко мизерен режим са.
13
2
 
2
 
! Отговори
А защо ... преди 3 години
...тия режими имат нужда от тия неща в чужди държави, нали комунистите в своите са си добре?
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горките комунисти, взеха им възможността да тролят през тия платформи, и сега ще трябва да се задоволят с това да "работят" на пост като тия тука, или направо да се налага да си намерят някаква истинска работа. Ужас.
11
2
 
2
 
! Отговори
До 16 преди 3 години
Нормално мислеха си, че могат да слагат етикет фалшиви новини под изказване на Тръмп, можеха но вече не може.
10
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Twitter правило е - за информация не се проверяват само американските политици, те имат право да пускат каквато си искат фалшива информация.Останалите трябва да преминават пред цензура.Това е новата политика на Twitter , одобрена от президента на САЩ.
9
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Twitter e американска технология и трябва да се използва само за целите на американския елит, вече има затваряне на технологиите интернационалните технологии които имат американски участие вече са американски технологии , ако някой не иска да се подчинява на американския елит да си направи негова технология,било китай , русия , ЕС и т.н Тези които искат да използват американските технологии трябва да се подчиняват на правилата на американската политика.Такива са новите правила.
8
4
 
6
 
! Отговори
Троцю преди 3 години
Да живее демокрацията и свободата на словото!
7
0
 
0
 
! Отговори
9 преди 3 години
Мислим върху нова комуникационна система където никой не може да те цензурира и ще се чуваш от всички. Най- вероятно няма да е по кабел ...който първо минава през службите и след това при хората.
6
2
 
7
 
! Отговори
somi преди 3 години
Цензурата навлезе в интернет. Тези медии станаха специалисти по различни теории. Интресно как разбраха че теориите са измамни. Нищо чудно след като цензурират собствения си президент.
5
3
 
2
 
! Отговори
4944 преди 3 години
До До 1Тоталитаризмът беше удобен на плазмодиите и подлизурките, които бяха поощрявани и напредваха. Тогава мислещите хора живееха във вътрешна емиграция, но не губеха способността да преценяват трезво пропагандните послания и фактите. Сега е същото, уви!
4
4
 
2
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
В кажи колко хубаво беше през комунизма когато беше забранено да се слуша Радио Свободна Европа и всичко пускано в медиите се одобряваше от функционери на БКП(единствената разрешена партия).
3
4
 
8
 
! Отговори
7172 преди 3 години
Светът се лишава от различните цветове, от нюансите, от различията и многооразието. Това е прекит път към тоталитарното общество. Жалко за усилията, жалко за надеждите, жалко за жертвите... Такъв свят не заслужава да му се раждат деца.
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пропагандса? Rly?
1
8
 
8
 
! Отговори
20964 преди 3 години
А от другите държави се лее кристална истина и прелива дори... Алооо! Пак някой обърка нашия чип със своя. Още не сме нито ваксинирани, нито сме зомбиррани до такава степен, че да не схващаме кое е слама и кое е зърно.