Маски на закрити обществени места във Франция от днес

Между 400-500 клъстъра на коронавирус има в страната
9
Маски на закрити обществени места във Франция от днес
Снимка: БГНЕС

Между 400 и 500 клъстъра на коронавирус има сега във Франция, но за момента здравните власти не се опасяват от втора вълна на епидемията, предаде Франс прес.

Клъстърите са в Западна Франция, в Бретан и в Майен, които бяха слабо засегнати от първата вълна на епидемията. Но клъстъри има и в засегнатия от първата вълна източен район на страната.

В национален план репродуктивното число на заразата е средно 1,2, което означава, че един заразен би могъл да зарази средно 1,2 души. В някои по-засегнати райони, като Бретан например, това число обаче достига 2,6.

По време на пика на епидемията в страната репродуктивното число превишаваше 3, а после спадна на 0,5 по време на изолацията.

В страната беше наложено от днес носенето на маски във всички закрити обществени места, като магазини, търговски центрове, административни сгради, банки и покрити пазари. Мярката е задължителна в обществения транспорт от 11 май. При неспазване се налага глоба до 135 евро.

Във Франция жертвите на Ковид-19 са над 30 100, което я прави една от най-засегнатите европейски страни. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
4
 
! Отговори
Умен преди 3 години
Франция само прилича на България по природа. Иначе нямаме общо. Ние сме мизерна държава.
4
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименТрябва да благодариш на здравния министър, че мисли за твоето здраве, вместо да се сравняваш с французите. Те никога не са славели с особена дисциплина.
3
5
 
9
 
! Отговори
До 2 преди 3 години
Лельо Корни, това ти ли си? Недей така ще се поболееш от завист. Защо ти е разпределяш пари на тебе, нали си взе Техноимпекс и синчето работи в Ню Йорк при капиталистите за много пари?
2
4
 
14
 
! Отговори
Има сделка преди 3 години
Клъстери, вируси, чували, трупове, камиони, морги,репродуктивни числа, репертоара е ясен, всичко както си трябва докато си разделят едни 400 000 000 000 евро за които преговарят в момента и като се вземе всичко до стотинка, "пандемията" ще бъде "овладяна"!
1
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей как лъже тоя Макрон и всички лъжат за корона вируса за да вземат парите. Добре че е наш *** умния във форума да им изобличава лъжите.