Пробив: Направиха ефикасна ваксина срещу COVID-19?

Обучава имунната система срещу вируса, тествана е на 1077 души
20 юли 2020 17:58, Анисия Иванова
93
Пробив: Направиха ефикасна ваксина срещу COVID-19?
Снимка: БГНЕС

Ваксината срещу COVID-19, разработвана от Университета в Оксфорд, е безопасна и "обучава“ имунната система срещу вируса.

Това става ясно от първите клинични изпитвания, резултатите то които бяха публикувани днес в авторитетното научно списание "Лансет".

Ваксината е била поставена на 1077 души, които са образували антитела и бели кръвни клетки, които се борят срещу коронавируса, съобщи Нова тв.

Резултатите са изключително обнадеждаващи, но още е твърде рано да се каже дали ваксината осигурява пълна защита. По-мащабни изпитвания вече са в ход, обясниха от Оксфорд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
8
 
! Отговори
Извън темата, но преди 3 години
Руснаците също измислиха и най-големия самолетоносач, много по-голям от американските. Е да засега е само картонен макет, но трябва да им дадем кредит, че излязоха с едни гърди пред американците. Защото най-трудното е да го измислиш, самото построяване е детска игра.
28
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Със сигурност ще свърши работата на тези които са я поръчали.
27
10
 
7
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Ваксината е някаква свещена глупост. Може с такава ваксина да хланеш коронавирус или грип. Преди години така ме имунизираха и ме разболяха от грип. От тогава не давам никакви ваксини да ми се бият.
26
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шапка свялам на руснаците - вчера англичаните казаха, че са им откраднали разработките с хакерска атака и днес вече имат готова ваксина пусната в употреба. Ей това е експедитивност.
25
6
 
8
 
! Отговори
Добрич преди 3 години
Аз руска ваксина на детето си няма да дам.
24
4
 
6
 
! Отговори
СъвецкиМалоумник преди 3 години
Защо са се мъчили да тестват цели 1077 души? И още тестване трябвало. То бива бива да се презастраховаш ама чак пък толкова. Ставало въпрос за милиони човешки животи, да не стане някой сакатлък. То и в Русия уважават човешкия живот но тяхната ваксина беше разработена с тестване върху едва 22 човека. Бързо, качественио и ефективно.
23
7
 
2
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Взимам си думите назад и веднага си бия ваксината на Бил Гейтс! Просветна ми нещо от горе и се осъзнах накрая, че Короната е все пак опасна зараза. Затова почвам да ям яко месо, за да си подобря имунната система и да се боря с болестта. Зеленчуците са за зайците!
22
1
 
9
 
! Отговори
Още по-анонимен преди 3 години
Сравнете заглавията"Русия успешно изпита ваксина срещу COVID-19"и "Пробив: Направиха ефикасна ваксина срещу COVID-19?"Рекламата е голямо нещо!Както казват в бранша - изтока и запада имат различен подход: едните силно недооценяват успеха си а другите силно го преувеличават.:):)
21
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руснаците пак ги изпревариха.
20
1
 
4
 
! Отговори
до 24 преди 3 години
И на Орландовци не е трайно, а е до време. Повечето имунизсции травт до 20 години. Затова се реимунизира.
19
1
 
0
 
! Отговори
:) Щом казват преди 3 години
Пробив? пробив ако беше трайно иначе е замазване на положението.Но иначе не е зле, при никакво друго.
18
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Професорите от Университета Оксфорд доказаха, че белите мишки се размножават по-бързо, когато професорите от Университета Оксфорд не им се "бъркат";)
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
:) *** нямаше начин хайли лайклитата да не се публикуват особено след като рашките го направиха вече!
16
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Англичаните не разбират. Гербаджиите в България вярват, че само тиквата може да пребори вируса.Защото...освен него...видите ли..нямало друга алтернатива. Или той...или никой друг не може да създаде ваксина.
15
2
 
5
 
! Отговори
Умен Ганьо преди 3 години
Язе и жената нема им стъпим. На спринцовките. Петжи и билгей сме ги чували, пък четеме у у фейсо. Не сме прости.
14
13
 
8
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Ако си мислят, че са решили проблема с коронавируса с тази ваксина, са се излъгали. Аз съм противник на ваксината и няма да позволя да ми сложат ваксина. Моята ваксина против корона е здравословния начин на живот, веганството и молитвите към Бог.
13
13
 
12
 
! Отговори
Да се ваксинираме преди 3 години
Резидента толкова го е страх,че половината му съветници ще влезнат в затвора,а и той самия,като му свалят имунитета.Затова е готов да залее страната с бензин и да я запали.Всъщност по злобен и нас ран нарцис не съм виждал досега. Кого да поведе с тази миризма,която излъчва.Целите на Фигуранта съвпадат на 100% с тези на Божков и олигарсите = "Единствено при липса на Държава и Институции може да ми се размине и да се реши благоприятно моят казус. Стадото е средство... и да го ду. Аз съ
12
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С една дума,това не е ваксина а стимулант.
11
13
 
7
 
! Отговори
До 12 преди 3 години
Радев ще търка наровете, а такива като тебе ще сте до стената, видов ден идва за вас, червени терористи!
10
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако искате да сте експериментални свинчета за ГМО доматчета моля побързайте с новата ваксина която ще ви спаси от всички видими и невидими заболявания. Бързам да се наредя на опашката.