Пробив: Направиха ефикасна ваксина срещу COVID-19?

Обучава имунната система срещу вируса, тествана е на 1077 души
20 юли 2020 17:58, Анисия Иванова
93
Пробив: Направиха ефикасна ваксина срещу COVID-19?
Снимка: БГНЕС

Ваксината срещу COVID-19, разработвана от Университета в Оксфорд, е безопасна и "обучава“ имунната система срещу вируса.

Това става ясно от първите клинични изпитвания, резултатите то които бяха публикувани днес в авторитетното научно списание "Лансет".

Ваксината е била поставена на 1077 души, които са образували антитела и бели кръвни клетки, които се борят срещу коронавируса, съобщи Нова тв.

Резултатите са изключително обнадеждаващи, но още е твърде рано да се каже дали ваксината осигурява пълна защита. По-мащабни изпитвания вече са в ход, обясниха от Оксфорд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
4
 
! Отговори
Затова пък МИГ19 преди 3 години
Като му сложиш заборника отдолу става баш Ф16 .
48
9
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
АК-47 не е копие на Щурмгевеер, но е направен от Уго Шмайсер - бащата на Щурмгевеер, който вече е имал в главата си StG-46. Иначе Михаил Калашников си беше селски *** до последно.
47
2
 
1
 
! Отговори
До северозапада . преди 3 години
Ама не са имали дизелов танк защото няма синтетично дизелово гориво и до днес .Но са имали синтетичен бензин от въглища .А ТТ то е модификация на браунинг под немски патрон за маузер .Имали за В12 ,но статистически е работил 100 тина часа преди да се повреди .
46
5
 
6
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
След като британците обявиха,че руснаците им са откраднали ваксината,трябваше да кажат,че наистина имат,щото иначе не върви.
45
4
 
2
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 3 години
До Ха, ха,ха,хааааааааа Има една самозарядна винтовка, на Токарев, която е била снайперска винтовка. Немцине са я копирали безуспешно, накрая просто са преработили цевта на трофейните руски винтовки за техния калибър патрон. Нещо да кажеш за това? от къде ли Токарев 1934-та година я е прекопирал тази винтовкоа? Дизелът В12 , признат за оня момент за най-лекия дизел, с най-добро отношение Маса~Мощност е руски, не немски, те до края не са имали дизелов танк.
44
2
 
5
 
! Отговори
малии преди 3 години
сащ търси бил гейтс да даде обяснение какви ваксини разработна, а той да се позиционира в оксфорд - явно тези 1077 души вече са чипирани с нано-ботчета - само да не минават под 5G, че могат да получат некой инсулт или инфаркт преждевременно
43
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Щурмгевеер" е по -скоро щамповка стил китайска самоделка отколкото бойно оръжие"реактивни кюнци" са по-късен опит да се навакса със рективната артилерия от страна на немцитеМИГ-19 е еднодвигателен и даже далечна прилика със МЕ262 нямаАбе кво ти става? Има интернет - образовайте се!
42
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А това ли било? Ако не искате да свършите в чувал, дайте сега по 50лв. за ваксина, вместо по 1лв. за блистер аналгин-хинин, яснооо.
41
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ха, ха,ха,хаааааааааДА да а ти си прозлязал от май му ните...
40
2
 
1
 
! Отговори
До 51: преди 3 години
А ти си копие на ypaнгyтaн.
39
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това с тия ваксини все си го представям като "Епизод 1", преди филма "Аз съм легенда". Или гледам много филми,а ? А какви последствия ще има ....?!
38
3
 
2
 
! Отговори
Чичо Доктор преди 3 години
До НЕКОЙТогава като те гепи вируса ще поемеш много повече "помии" но ще бъде късно.
37
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пробива като го пуснат на пазара и от него се излекуват - ще го аплодираме. Сега му е рано. Силно се доближава до пропаганда.
36
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не съм чел скоро Руснаците да винят запада но обратното го чувам всеки ден.
35
5
 
7
 
! Отговори
До зозавия преди 3 години
ХЕ ХЕ!Интересно само как преиначаваш аксиомата:На крива западна демокрация все руснаците са и виновни.
34
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЗозоЛюбимия ви номер е да приписвате неуспехите си на руснаците!И да им вменяваш слабостите си.Сега пак го правиш.Патология някаква е.
33
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЗозоКалашников е копие на StG44 колкото ти си копие на черен ***.Винаги излизате с факте че и двете раси имат два крака и две ръце - значи са еднакви!
32
1
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 3 години
Акциите на АстраЗенека след обявяването на успешните тестове скочиха с 10 процента а курса на рублата се срина под 72 за долар.
31
7
 
2
 
! Отговори
До Зозо: преди 3 години
*** се гръмни с някой немски, австрийски или американски автомат.Ама не забравяй преди това да го сложиш на автоматична стрелба, че да няма никакъв шанс да хабиш ресурсите на земята с безмисленото си съществуване.
30
8
 
2
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
Абе как ще давате да ви вкарват разни отрови в организма бе?Единственото,което бих позволил да ми вкарат е,части от женската анатомия