Украйна се подготвя за примирие в Донбас

Въведени са множество забрани в района
Обновена: 26 юли 2020 17:56 | 26 юли 2020 17:20,
71
Украйна се подготвя за примирие в Донбас
Снимка: БГНЕС

Украйските военни започнаха подготовка за прекратяване на огъня по линията на съприкосновение в Донбас, контролът върху изпълнението на споразуменията ще се осъществява от военнослужещи с опит в мироопазващи мисии, съобщиха от щаба на Съвместните сили на Украйна във „Фейсбук“, цитирани от руската агенция “Интерфакс“.

„Подразделения от Съвместните сили започнаха подготовка за пълно и всеобхватно прекратяване на огъня по линията на съприкосновение, което ще влезе в сила на 27 юли 2020 г.“, се казва в изявлението.

Отбелязва се, че от 00:01 на 27 юли на всяка от украинските позиции допълнителен контрол върху примирието ще се осъществява от специално командировани украински военнослужещи, повечето от които имат боен опит и са участвали пряко в мироопазващи мисии под егидата на ООН, пише  "Фокус".

Подобна стъпка ще позволи "да не се разсейва личният състав на частите на Съвместните сили от изпълнение на бойни задачи и да се предотвратят възможни провокации", се казва в съобщението.

На заседание на контактната група за Донбас в сряда, 22 юли, страните се споразумяха за набор от допълнителни мерки за контрол на прекратяването на огъня, който, наред с други неща, включва забрана на дейностите на саботажни и разузнавателни групи и забрана за стрелба, включително снайперистки огън.

Условията на примирието са следните:

*забрана за настъпателни и разузнавателни и саботажни действия
, както и забрана за използване на всякакъв вид въздухоплавателни средства на страните;

*забрана за използване на огъ
н, включително снайперистки огън;

*забрана за разполагане на тежко оръжи
е в населени места и техните околности, предимно в гражданската инфраструктура, включително училища, детски градини, болници и помещения, достъпни за обществото;

*ефективно прилагане на дисциплинарни мерки за нарушение на прекратяването на огъня и уведомяване за тях на координатора на Контактната група, който уведомява всички свои участници;

*създаване и активиране на координиращ механизъм за реагиране на нарушения на режима за прекратяване на огъня с помощта на Съвместния център за контрол и координация в настоящия му състав;

*отвръщане на огъня в случай на настъпателни действия (всякакви опити за промяна на позиционното разполагане на войски, разработени към момента на приемането на настоящото изявление - изд.), е разрешено само ако е открито със заповед на съответното ръководство на Въоръжените сили на Украйна и ръководството на въоръжените сили на непризнатите републики след неуспешни опити за използване на гореспоменатия механизъм за координация. Контактаната група ще бъде уведомена за подобни действия;

*горепосочените мерки не могат да бъдат деактивирани изцяло или частично от други нареждания, включително секретни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
В добавка на по долното: на Гърция плащахме до 70 и някоя и ги изпреварвахме в същото време икономически.Югославските са опростени заради ссср.Немските към неокупантите, никога не са били опрощавати.
57
1
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 57Неграмотний ***, България СИ Е ПЛАТИЛА РЕПАРАЦИИТЕ за разлика от немците.Аман от безклетъчни ***!
56
11
 
5
 
! Отговори
sd преди 3 години
отвратителни руснаци - да измрете барабар с децата си да идете в ада изчадия!
55
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 49Цъкат минуси, понеже не познават историята. "Раздача продовольствия" - картина на Айвазовски. Руски селяни размахват американския флаг като благодарност за американската помощ. Помощ, която ги спасява от гладна смърт.Неизвестен човек плаща 2.4 млн. долара за тази картина!Хайде, цъкайте минуси невежи чуждопоклоонници.
54
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За завода ЗИЛ също е интересно да се прочете. Почва с производство на Фиат 15. Прави камион руска разработка АМО-Ф-15 и след като се оказва, че единица продукция излиза по-скъпо от вноса на 10 Форд-а, минават на американски разработки. Не че нещо, ама просто факти.
53
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"нито съм ти русофил нито американофил,просто казвам да не се доверявате на всяка информация в гугъл"Твърдението ти е вярно, но когато го казваш в контекста на това което съм написал, имплицираш, че има съмнение в информацията и за това те питам за кой факт се съмняваш точно. Защото историята на ГАЗ, ЧТЗ, СТЗ, ХТЗ и Госпроектстрой си е официално документирана и няма никакви спорове и съмнения по нея. Иначе е ясно, че в Гугъл има много невярна информация.
52
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовАми вземи упрекни и България, че не си е доплатила репарациите за двете световни войни. Егаси тъ па ци те сте вие русофилите. Нямате равни.
51
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"като търсиш в гугъл несе надявай да е достоверно,влезти и прочитете в укипидия как пише че сащ печелят всяка битка във виетнамската война ама не пише как накрая я губят"В достоверността на кой факт се съмняваш? Руснаците не отричат, че ГАЗ, ЧТЗ, СТЗ, ХТЗ и други заводи са построени от американците. Във всички източници си го пише. Просто русофилите не четат неща които не им харесват.
50
8
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 51Руснаците не са краднали заводите на немците, а са си взели дела като победители съвсем по правилата...Не е по правилата, че немците не са си платили дължимите репарации на десетки държави, една от което е Гърция.
49
5
 
7
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Всъщност всичко утихна още щом падна Порошенко.Шоколадения си мислеше,че с непрекъснати провокации ще спечели американска подкрепа,но не би.Най-малкото защото бе човек на демократите.
48
7
 
13
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 45Великият Сталин го мразят, защото не проля кръвта на Червената Армия за чужди интереси. Въстанието във Варшава е един от примерите, доказващи това твърдение. Британците го разпалиха, но не помогнаха на поляците.
47
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Влезте и прочетете за Челябинский Тракторный ЗаводВлезте и прочетете за ГАЗ (Горьковский автомобильный завод)Прочетете, че директорът на Госпроектстрой 1930-та година е бил американецДаже не говорим за това колко германски завода бяха разглобени и откраднати след края на втората световна.
46
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
30-те години на 20-ти век, СССР се договаря със САЩ да закупи от САЩ техническа помощ и ноу-хау. Хиляди американски инженери пристигат в СССР и построяват руската тежка промишленост. Почти всичко каквото имат руснаците е било по американски лиценз. Понеже СССР не са имали пари, плащат на САЩ в зърно. Зърно взето от украинските селяни. В резултат милиони украинци умират от глад през 30-те години. В резултат на това много украинци са предпочитали Германия пред СССР.
45
8
 
15
 
! Отговори
Кат Русия няма втора преди 3 години
До всички РУСОФИЛИ. Има нова статия за Русия, отивайте да я коментирате. Руския Патриарх Кирил благослови игуменка да продаде S-класата си. Патриархът на Москва и цяла Русия Кирил лично е издал нареждането. До тук се стигна след публикации в руските медии за земните богатства на духовните лица. Те предизвикаха сериозен резонанс в руското общество.
44
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съветският съюз им даде руски територии. Даде им полски територии.Ще върнат всичко.
43
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хитрите поляци искаха да пишат в учебниците, че сами са се освободили, а Съветската армия ги е окупирала.Правителството им в Лондон ги прати да се бият с германците и пак се провалиха.
42
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До известно време мислех че ние сме най -смотаните предатели.Но след майнундана вече колко години наред украинците блестящо показва че има още по-по най!
41
7
 
15
 
! Отговори
Правописна грешка преди 3 години
Украйна се "подготвя" за примирие в Донбас.Никой няма да остави машата Украйна да изстине. На хамерите им трябва размирност по границите с Русия.Горките Украинци как ги изполват само...
40
7
 
5
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Чел ли си предсказанията на повечето световно признати предсказатели.Турция няма да я има.Територията и ще се подели на съседни на нея държави.Константинопол Цариград ще бъде пак християнски.Е къде ще се криеш тогага.Трябва да знаеш че има и кърма колективна и индивидуална от която никой не може да избяга.
39
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Women, men and children fightthey were dying side by sideAnd the blood they shed upon the streetswas a sacrifice willingly paidWarsaw city at warVoices from undergroundwhispers of freedom1944 help that never cameCalling Warsaw city at warVoices from undergroundwhispers of freedomRise up and hear the callHistory calling to youWarszawo, walcz!Полша твърдо подкрепя братска Украйна срещу азиатските варвари!