Борисов доволен, Fitch потвърди кредитния ни рейтинг

Той е "BBB" със стабилна перспектива
Обновена: 22 авг 2020 12:09 | 22 авг 2020 11:54, Александър Попов
137
Борисов доволен, Fitch потвърди кредитния ни рейтинг
Снимка: БГНЕС

Международната рейтингова агенция Fitch потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута "BBB" със стабилна перспектива. Което накара и премиерът Бойко Борисов да отрази новнината в социалните мрежи.

"Международните експерти отчитат, че благодарение на фискалната стабилност и натрупания излишък – икономиката ни издържа на натиска. Влизането ни в чакалнята на Еврозоната и Банковия съюз също допринася за поддържането на фискална стабилност на фона на нарастващата политическа несигурност. Много пъти съм казвал, че се задава криза, която ще бъде тежка и продължителна. Тези данни ни показват, че сме на верния път. И ни мотивират да работим още по-усилено, за да се справим заедно с предизвикателствата. С поредната положителна експертна оценка на авторитетната международна агенция ние отговаряме и на критиките към нас”, пише още премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още по темата: Бойко БорисовFitch
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гербаджийските *** от много рано са на смяна.
109
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вижте кои са на протеста,само пионките на олигарсите,също и платени хора или хора молени с триста молби във фейбука да ходят да протестират,протестиращите се оттеглиха и отдръпнаха,НЯМА истински обикновени хора,които да протестират,защото се усетиха,че ги мамят!
108
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещата са следните:От едната страна е държавта начело с Бойко и ГЕРБОт другата страна са крадливите олигарси и убийци,които не искат да понесат съдебна отговорност за престъпленията си
107
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименИстината е,че Гешев започна да търси съдебна отговорност на престъпниците и олигарсите , които задушават България и я ограбват и целта да се свали правителството е,тези чужди олигарси да не понесат отговорност за престъпленията си,Гешев вече даде на заден ход,но те искат сега и правителството да свалят и пак да грабят народа и държавата,това е истинатаОще по-лошо е обаче е,че са приготвили кървав терор над българското население,затова беше сложена бесилката на площада
106
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя що НЕ носи АРАБСКА маска на главата си ???? Б. Борисов да умира ЗАЕДНО с АРАБСКИТЕ маски... А може да си сложи и една найлонова торба на главата, за да се задуши по- бързо и да се отървем от тия АРАБСКИ маски..
105
4
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
На рейтинговите агенции да се забрани влизането на българска територия.
104
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоя да обясни защо ходи в ЕС и подписва санкции срещу Беларус и се съгласи се дададем 55млн на опозицията, ето кой прави майдани и финансира опозицията.Какво се меша тоя *** в държава извън ЕС,и защо нашите пари ги дават на държави извън ЕС. Ние не сме в ЕС само да се надупваме! Ми ако Лукашенко седне и той да дава пари на нашата опозиция или санкции заради лошия режим, вече месец и половина в цялата държава и извън му искаме оставака. Да излезе пред НС да обясни тоя престъпник какво се меша у Беларус и финансира майдани.Не оставка а затвор се полага на този крадец, как само ни раздава парит
103
8
 
16
 
! Отговори
- преди 3 години
Горкия -срина се тотално! Ужасен край за един нарчистичво болен тип. Вероятно няма по-голямо наказание за неговото его от това да осъзвае колко е мразен! Тъжва работа! А можеше да си отиде навреме и що годе прилично преди 5 години. Тъжен край за едно измислено политическо недоразумение, повярвало си че е велик!
102
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквата е вече в испански затвор сигурно
101
7
 
21
 
! Отговори
Въпрос преди 3 години
Кой ще посочи една европейска държава с министър председател мутра -бандит, освен България?
100
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И да знаете той няма съвест !
99
9
 
25
 
! Отговори
абе преди 3 години
Когато немец ми купи 20 годишната кола, когато англичани дойдат да ми оберат ягодите и гъркиня да ми прислугва, ТОГАВА ще повярвам на Боковите рейтинги. Нещо неясно?
98
8
 
24
 
! Отговори
Какви реитйнги преди 3 години
Затънали сме в корупция и голямо падение на икономиката.Тая икономика е фалшива .Младите го виждат и все по вече поумняват.Няма ли работа няма икономика.И на целия свят парите с кредит да вземете нищо няма да се получи.Започнала е войната на младите те ще правят рестарта ,а крадливите в пандизите.
97
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До българинОставка, АМА НА КОМУНИСТИТЕ ПАРИ НИКОЙ НЕ ДАВА -ПРОУМЕЙ ГО!!!!!!И ЩЕ СЕ.Р.ЕШ ПОСЛЕ ГЛАДЕН,КАТО ПРИ ЖАН ВИДЕНОВ!!!!!!!
96
17
 
16
 
! Отговори
Владо преди 3 години
Fitch потвърди кредитния ни рейтинг, а Бай *** *** спи по палатките.
95
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
икономиката е сравнително стабилна (на фона на останалите) ВЪПРЕКИ гроб. Моля нискочели интелектуални инвалиди да не си приписват чужди заслуги. Какво ли щеше да е ако държавата наистина помагаше на частният бизнес (изкл. бизнеса на червените олигарси вкл. и тези от дпс)
94
11
 
36
 
! Отговори
българин преди 3 години
ОСТАВКА МУТРО от бившата СИК!
93
7
 
22
 
! Отговори
Гербераст преди 3 години
Венцислав Василев, на 53-години, се самозапалва на 26 февруари 2013 г. пред сградата на Община Раднево
92
7
 
17
 
! Отговори
Гербераст преди 3 години
Траян Маречков, на 26 години, е първият самозапалил се по време на протестите в България през 2013 г.Той се самозапалва на 18 февруари 2013 г. във Велико Търново и умира от раните си малко след това.
91
8
 
31
 
! Отговори
Гербераст преди 3 години
На съвестта на Бойко Методиев Борисов тежат над 10 самозапалвания с фатален край на протестите през 2013г.