Борисов доволен, Fitch потвърди кредитния ни рейтинг

Той е "BBB" със стабилна перспектива
Обновена: 22 авг 2020 12:09 | 22 авг 2020 11:54, Александър Попов
137
Борисов доволен, Fitch потвърди кредитния ни рейтинг
Снимка: БГНЕС

Международната рейтингова агенция Fitch потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута "BBB" със стабилна перспектива. Което накара и премиерът Бойко Борисов да отрази новнината в социалните мрежи.

"Международните експерти отчитат, че благодарение на фискалната стабилност и натрупания излишък – икономиката ни издържа на натиска. Влизането ни в чакалнята на Еврозоната и Банковия съюз също допринася за поддържането на фискална стабилност на фона на нарастващата политическа несигурност. Много пъти съм казвал, че се задава криза, която ще бъде тежка и продължителна. Тези данни ни показват, че сме на верния път. И ни мотивират да работим още по-усилено, за да се справим заедно с предизвикателствата. С поредната положителна експертна оценка на авторитетната международна агенция ние отговаряме и на критиките към нас”, пише още премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още по темата: Бойко БорисовFitch
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
10
 
16
 
! Отговори
Русия преди 3 години
Къф рейтинг бя Боци??Ти на напрай държавата с най гуляма смъртност ф света!!!
9
6
 
19
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
А бе то и Гърция имаше приличен кредитен рейтинг преди да се сгромоляса...Да не говорим за Лемън и др. фалирали частни институции.
8
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А дали е така,кой ще ни каже.Аз вървя по света и подсвирквам си даже...За да задържат удобният им на власт,всичко могат да пишат.Цената на това е,че сме първи по смъртност в европата,та даже и в света.
7
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само искам да вметна,няколко думи за днешните "банки".Преди когато,все още зеления гущер бе обезпечен със злато,Банките наистина бяха Банки с главно"Б",защото наистина обогатяваха спестителите,доверили парите си на тях.Но днешните банки ,нямат нищо общо с тогавашните Банки,защото вместо да продължават да обогатяват спестителите,банките ги ограбват жестоко до шушка,като подържат отрицателна лихва,начисляват такси и каквото друго им хрумне и най важното обогатяват само и единствено собственици си.
6
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещо за едно посещение в Барселона нЕма ли да драснете???
5
13
 
11
 
! Отговори
До активиста преди 3 години
Ей,такива са ви всичките опорки !Лъжи,манипулации и компромати !Борисов съвсем не е в Барселона.....,при това на разпит !А утре как да ти повярваме за нещо ?
4
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Факти,конкретика,реална и аналитична последица !А оня клепоухия нека голослови и да повтаря като папагал мелодраматичните си словесни цапаници със смехотворни претенции за достоверност !
3
12
 
26
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Това е стара новина !!! Публикувате го, защото Борисов го разпитват в Барселона и не е в България!!!
2
11
 
28
 
! Отговори
Оставка преди 3 години
На кой му пука тези измамници какъв рейтинг сани дали?
1
5
 
16
 
! Отговори
анонимен1 преди 3 години
До Анонимен Заблуден фен на мафията.